.Ιανουάριος.. Η περίοδος των εορτών φτάνει στο τέλος της… Ομως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε γλυκά ή ορεκτικά που έχουν αναφορά στις εορτές.. Οπως η Αγιοβασιλόπιτα, η οποία κάλλιστα μπορεί να μετατραπεί σε ένα υπέροχο κέικ. Αρκεί να υπάρχει φαντασία και τα κατάλληλα υλικά..
Για το λόγο αυτό, εμπιστευόμαστε τους δικούς μας ανθρώπους. Ο λόγος στην αγαπημένη μας σεφ… Την Μαριέττα Γαλάνη (με καταγωγή από την Απείρανθο), η οποία συνεχίζοντας μέσα από τη σελίδα του naxospress.gr συνταγές με άρωμα, γεύση, προϊόντα και αγάπη Νάξου, μας παρουσιάζει μία βασιλόπιτα που μοιάζει με κέικ. Με κυδώνια, σοκολάτα αλλά και ρακί. Τι; Κι όμως γίνεται..
Τι θα χρειαστούμε:
# 5 αυγά
# 110 γρ. ζάχαρη
# 120 γρ. σπορέλαιο και ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας μισό μισό
# 390 γρ. μαρμελάδα κυδώνι 300 γρ.
# αλεύρι μπλε 1 φάκελο μπέικιν και 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (κοσκινισμένα μαζί τα 3 υλικά)
# 1 σφηνάκι ρακή Άχνη για το τέλος
Πώς θα τη φτιάξουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ για 8 με 10 λεπτά τα τρία πρώτα υλικά (ήτοι αυγά, ζάχαρη και έλαια) στη συνέχεια, ανάσα και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τη μαρμελάδα.
Κατεβάζουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και τη ρακή. Προσοχή δεν χτυπάμε πολύ από τη στιγμή που βάζουμε το αλεύρι.
Απλώνουμε το μίγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Πασπαλίζουμε άχνη και είναι έτοιμη!
Καλή μας όρεξη…