Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΠρόταση Ημέρας: Κέικ σοκολάτας στην ... κατσαρόλα διά χειρός Μαριέττας Γαλάνη

Πρόταση Ημέρας: Κέικ σοκολάτας στην … κατσαρόλα διά χειρός Μαριέττας Γαλάνη

|

Σάββατο 16 Νοεμβρίου. Διανύουμε ημέρες βροχής (σ.σ. εντάξει μην το παρακάνουμε) και η πρόταση της ημέρας μας κατευθύνει προς το γλυκό. Πρωταγωνίστρια η Σοκολάτα.

Με την αρωγή της αγαπημένης Μαριέττας Γαλάνη (μαγείρισσα με έμφαση στη παράδοση της Νάξου και δη της Απειράνθου) μπαίνουμε στη κουζίνα όπου η πρώτη εικόνα είναι μία κατσαρόλα. Τι θέλει τώρα η κατσαρόλα όταν μιλάμε για γλυκό με σοκολάτα;

Τι να σας πω; εγώ απλά θα το απολαύσω… Μιλάμε πάντως για σοκολατόπιτα εάν δεν κάνω λάθος μόνο που έχει πολύ αγάπη και άρωμα Απειράνθου. Εντάξει έχει και λίγο φούρνο, ή μήπως όχι. Βοηθός στη κουζίνα ο μικρός μας φίλος, ο Γαλάνης και βέβαια στη φωτογραφία ο Γιάννης Κατεινάς. 

Τι θα χρειαστούμε για το Βραστό κέικ Σοκολάτας 

# 350 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

# 1 κουτί γάλα Νουνού αδιάλυτο (συμπυκνωμένο)

# 250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος

# 125 γραμμάρια κουβερτούρα

# 2 σφηνάκια ψημένη ρακή με κανέλλα ή κονιάκ

# 6 κ.σ. κακάο ή (αν το θέλουμε μόκα 4 κ.σ. κακάο και 2 κ.σ. εσπρέσο σκόνη)

# 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

# 270 γραμμάρια φαρινάπ

Άχνη ζάχαρη για σερβίρισμα.

Πώς θα το φτιάξουμε:

Αρχικά βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.  Μόλις αρχίσει να λιώνει, ρίχνουμε μέσα το γάλα Νουνού, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα .

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τη ρακή, το κακάο και τη σκόνη εσπρέσο.

Μόλις ενσωματωθούν και χοχλάσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Περιμένουμε 10 λεπτά, ανακατεύουμε τώρα με φουέ, στη συνέχεια βάζουμε τα αυγά που είναι πολύ καλά χτυπημένα.

Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι και τα ενσωματώνουμε απαλά με μαρίζ.

Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς σε χαμηλή σκάλα ή, το βάζουμε στο κάδο της χύτρας για δύο περίπου ώρες στον ατμό και το μάτι της κουζίνας σε μεσαία θερμοκρασία.

Βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα μετά από 15 λεπτά.  Σερβίρουμε με άχνη η παγωτό βανίλια

Καλή μας όρεξη…

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύμπλευση: “Η καρδιά μας χτυπά στα νησιά για 10 χρόνια” (απολογισμός)

10 ΧΡΟΝΙΑ +ΠΛΕΥΣΗ 10 χρόνια η καρδιά μας χτυπάει στα νησιά - Τι έγινε στην εκδήλωση (photos)

Σίκινος: Νεικώ και Επισκοπή “έκλεψαν” τη παράσταση στο Λονδίνο

Η Νεικώ και η Επισκοπή Σικίνου πρωταγωνίστησαν σε μια διάλεξη στο Λονδίνο - Η τοποθέτηση του Δημήτρη Αθανασούλη

Ιος: Πράξεις αγάπης σε όσους έχουν ανάγκη από τον Δήμο Ιητών

Πράξεις αγάπης ενόψει εορτών από τον Δήμο Ιητών - Ποιοι βοήθησαν

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Συντριβή (86-57) από τον Αμύντα στο τέλος του πρώτου γύρου

Συντριβή για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia στην Αττική από τον Αμύντα (86-57) στο φινάλε του πρώτου γύρου - Ξεκινάει από τη Κρήτη (Αναγέννηση) η προσπάθεια παραμονής στη κατηγορία

Νάξος – Αγερσανί: Πωλείται επιχείρηση (μίνι μάρκετ)

Ενα από τα πιο παλιά μίνι μάρκετ στον Αγιο Αρσένιο πωλείται - Δείτε πληροφορίες

Πάρος – Μάρπησσα : Συνελήφθη 16χρονος για επίθεση με μαχαίρι σε 2 αδέρφια

Συνελήφθη ο 16χρονος δράστης του αιματηρού περιστατικού στη Μάρπησσα της Πάρου - Αναζητούνται εμπλεκόμενοι (video)

Πρόταση Ημέρας – Καστοριά: Χοιρινό με λάχανο αρμιά και άρωμα … Κεφαλονιάς

Το χοιρινό με την αρμιά και το κόκκινο πιπέρι είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό που δεν λείπει από τα γιορτινά τραπέζια κυρίως στην Δυτική Μακεδονία - Πρόταση από Κεφαλονιά

Φολέγανδρος – Καταδυτικός τουρισμός: Αίτημα δήμου για κρατική ενίσχυση

Υποβολή αιτήματος από τον Δήμο Φολεγάνδρου για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού

Πανναξιακός ΑΟΚ – Καρακατσάνης: “Κίνητρο για εμάς το αήττητο του Ιωνικού”

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ υποδέχεται το μεσημέρι της Κυριακής (22/12) τον αήττητο Ιωνικό Νικαίας στο ντέρμπι πρωτοπόρων και ο προπονητής Αντρέας Καρακατσάνης καταθέτει τις σκέψεις του

Γ. Βλασερός: “Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης «νοσεί σοβαρά»”

Η τοποθέτηση του γιατρού Γιάννη Βλασερού σχετικά με την πορεία του Νοσοκομείου Σαντορίνης... - οι παρατηρήσεις του και οι προτάσεις του

Εκτακτο – Blue Star Ferries: Στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου θα αναχωρήσει το Delos από Πειραιά (!!!)

Λόγω καιρικών συνθηκών η Blue Star Ferries προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή ώρας του δρομολογίου του Blue Star Ferries - Τι αλλάζει

Νάξος: Συνεργασία Βασαλάκη – Πιτταρά και έρχεται το πρώτο τυποποιημένο κρέας στην αγορά

Λανσάρει η Νάξος το δικό της τυποποιημένο κρέας στην αγορά - Ποιοι συνεργάζονται

Νάξος: Ανοιξαν οι ουρανοί τη Κυριακή και “πνίγηκαν” οι Τρίποδες

Εντονη Βροχόπτωση χθες Κυριακή στη Νάξο - Εικόνες που σοκάρουν στις Τρίποδες (vfideo)

Νάξος: Δάκρυα για τον 38χρονο Νίκο που έφυγε νωρίς

Θλίψη στους κατοίκους της Νάξου για τον θάνατο του 38χρονου Νίκου, ο οποίος έγινε γνωστό σήμερα ότι έφυγε από τη ζωή

“Ναυτικός της χρονιάς”: Βραβεύτηκαν οι πλοίαρχοι του Blue Star Paros, ποιος ο λόγος;

GREEK SHIPPING AWARDS 2024: Ο Cpt Σταμάτης Καλφαμανώλης και ο Cpt Μιχάλης Λιγνός τιμήθηκαν με το βραβείο του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Εφυγε από τη ζωή ο Ναξιώτης ηθοποιός Δημήτρης Ημελλος

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών, ο ηθοποιός Δημήτρης Ημελλος, με καταγωγή από τη Νάξο

Νάξος: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το «Άλσος των Χριστουγέννων»!

Με φαντασία, δημιουργικότητα και άρωμα γιορτινό, το Άλσος των Χριστουγέννων είναι έτοιμο να χαρίσει σε όλους μοναδικές στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.

Νάξος – Καλόξυλος: Αύριο Κυριακή (22/12) το τελευταίο αντίο στον 38χρονο Νίκο Βασαλάκη

Αύριο Κυριακή (22/12) η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Βασαλάκη στον Καλόξυλο Νάξου

Νάξος: Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου ανοίγεις τις πόρτες το “Αλσος των Χριστουγέννων” (video)

Πρεμιέρα για το "Αλσος των Χριστουγέννων" την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου - Ανοιγμα με video όπου ακούγεται ο Ναξιώτης ηθοποιός Γιάννης Φραγκίσκος να καλεί το κόσμο