Η Μαριέττα Γαλάνη πιάνει την αγαπημένη της εργασία. και μας προσφέρει υπέροχες συνταγές… Οπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα μέσα από τη σελίδα του Naxospress ξεκινήσαμε συνεργασία με την Μαριέττα Γαλάνη. Μαγείρισσα, chef που δημιουργεί πιάτα με αγάπη και με βάση την ιστορία, κυρίως του τόπου της. Της Απειράνθου.
Η πρόταση της ημέρας; Κέικ μόκα με καρότο και είναι νηστήσιμο εεεε
Τι θα χρειαστούμε:
# 250 γρ. φαρίνα
# 170 γρ. τριμμένο καρότο
# 155 γρ. ελαιόλαδο
# λίγη κανέλα
# λίγο εσπρέσσο
# λίγη σκόνη σοκολάτα
# λίγο μοσχοκάρυδο
# ελάχιστο αλάτι
# 110 γρ. χυμό πορτοκάλι
# 190 γρ άχνη ζάχαρη
# 1 κ.σ. μαύρη ζαχαρη
# 1 κ.γλ.μπέικιν
# μύρτιλα και σταφιδες αποξηραμένες η μία εκδοχή. / Άλλη εκδοχή συκάμινα και μύρτιλα φρέσκα εφόσον υπάρχουν.
Πως θα το φτιάξουμε:
Χτυπάμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον χυμό, στη συνέχεια το καρότο και όλα τα στερεά υλικά και ενοποιούμε με μαρίζ.
Τέλος ρίχνουμε ή τα φρέσκα ή τα ξερά φρούτα και τα ανακατεύουμε μέσα απαλά.
Βάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε 40 λ. στους 170 β. σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή σχάρα.
Για το σερβίρισμα:
Γλάσο: ανακατεύουμε 400 γραμμάρια άχνη με λίγο χυμό λεμόνι και το απλώνουμε στο κέικ