Η περίοδος εορτών έχει ολοκληρωθεί. Τα κιλάκια τα πήραμε. Ερχονται και Απόκριες. Ο καιρός είναι χειμωνιάτικος… Ομως, παρά το γεγονός ότι είμαστε σε …δίαιτα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε όμορφες στιγμές μέσα από την τοπική γαστρονομία μας… Καθισμένοι μπροστά στην τηλεόραση ή στο τζάκι γευόμαστε ότι καλύτερο θα μας προσφέρουν οι δικοί μας άνθρωποι.
Ο λόγος στην αγαπημένη μας σεφ… Την Μαριέττα Γαλάνη (με καταγωγή από την Απείρανθο), η οποία συνεχίζοντας μέσα από τη σελίδα του naxospress.gr συνταγές με άρωμα, γεύση, προϊόντα και αγάπη Νάξου. Μάλιστα, όταν έχει την συνεργασία με το “Τυροκομείο Πιτταράς” είναι αυτονόητο ότι μόνο καλά πράγματα μπορούμε να δούμε.
Οπότε σήμερα; Εχουμε “Ψωμάκια γεμιστά με ξινοτύρι Νάξου Πιτταρά special”
Τι θα χρειαστούμε:
# 320 γρ. χλιαρό νερό
# 1/2 κιλό αλεύρι δυνατό αυτή τη φορά έβαλα 380 γρ. αλεύρι και 120 γρ. πίτουρο βρώμης τριμμένο
# 8 γρ. μαγιά
# 1 πρέζα ζάχαρη
# λίγο αλάτι
# 90 γρ. ελαιόλαδο
# γλυκάνισο η θυμάρι
Για τη γέμιση:
# 3 κεσεδάκια ξινοτύρι Πιτταρά
Για τη διακόσμηση:
# ντομάτα, κάπαρη, κρεμμύδι, ρίγανη, λίγη ζάχαρη και ελαιόλαδο.
Πως θα τα φτιάξουμε:
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό μαζί τη ζάχαρη και προσθέτουμε αν θέλουμε γλυκάνισο. Στη συνέχεια βάζουμε το γάντζο του μίξερ και ζυμώνουμε γύρω στα 20 λεπτά όλα τα υλικά μαζί, ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για μια ώρα σε ζεστό μέρος.
Κάνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε με ξινοτύρι, τις κλείνουμε όμορφα και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Από πάνω βάζουμε ντομάτα, κρεμμύδι, κάπαρη, ρίγανη, ζάχαρη πάνω στη ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τα ψωμάκια για 20 λεπτά περίπου και τέλος 5 λεπτά στο γκριλ
Θεϊκά!!!