Λένε ότι το απλό είναι και το καλύτερο… Ακούγεται στους διαφημιστικούς κύκλους ότι ένα χαμόγελο μπορεί να μετατρέψει ένα όμορφο προϊόν σε υπέροχο… Και βέβαια πάνω απ όλα ένα παιδί είναι αυτό που μέσα από τα μάτια της αθωότητάς του, έχει την δυνατότητα να πει όλη την αλήθεια..
Γιατί τα λέμε αυτά; Μα γιατί έχουμε τον μικρό Γαλάνη ο οποίος κρατάει στα χέρια του ένα πιάτο με το αγαπημένο του φαγητό: “Μακαρονάδα με κιμά στη παρασκιά”. Και το πρόσωπό του λάμπει.
Διά χειρός της Μαριέττας Γαλάνη, η οποία για μία ακόμη εβδομάδα μας αποκαλύπτει μυστικά της τοπικής γαστρονομίας. Με προϊόντα που έχουν σχέση με τη Νάξο (κρέας – τυρί), με παρασκευή που γίνεται με περίσσια αγάπη και κουβαλούν την δική τους ιστορία…
Οπότε πάμε να δούμε πως μία μακαρονάδα με κιμά (οι φωτογραφίες της Μαρίας Κατεινά), μπορεί να γίνει το ονειρικό πιάτο ημέρας…
Τι θα χρειαστούμε:
# 70 γρ. ελαιόλαδο
# 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
# αλατοπίπερο κατά βούληση
# 1 ποτ. κόκκινο κρασί
# 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
# 4 μεγάλες κ.σ. πελτέ κύκνο
# 500 γρ. μακαρόνια μπαρίλα 5 νούμερο
Πώς θα τη φτιάξουμε:
“Αρχικά, βάζουμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κιμά για 5 λ. και στη συνέχεια βάζουμε αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί. Τέλος βάζουμε και τον πελτέ, ενώ ανακατεύουμε να κάψει για 3 λ.
Ρίχνουμε μπόλικο νερό στα σοταρισμένα υλικά μας και μαγειρεύουμε 40 λ.
‘Όταν κοντεύει να εξατμιστεί το νερό, ο κιμάς μας έχει μαγειρευτεί. Τότε προσθέτουμε 3 ποτ. νερό ζεστό και βάζουμε μέσα τα μακαρόνια κομμένα στα δύο.
Τ’ αφήνουμε για 8 λ. να δέσουν με το κιμά, προσοχή όμως, ανακατεύουμε συνεχώς να μη πιάσουν.
Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα Νάξου Πιτταρά!!
Μπορούμε να βάλουμε κρεμμύδι και σκόρδο την ώρα που σοτάρουμε τον κιμά, εμένα δε μου αρέσουν!
Tip. Και μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το φαγητό, με κιμά που έχει περισσέψει από τη προηγούμενη, βάζοντας 2 κ.σ. πελτέ 3 ποτ νερό ζεστό και τέλος κάνουμε την ίδια διαδικασία”.