Αν θέλετε μια συνταγή για τυρόπιτα που να μην χρειάζεται φύλλο αλλά να είναι το ίδιο νόστιμη και αφράτη, τότε αυτή η εκδοχή με γιαούρτι είναι ό,τι πρέπει. Ουσιαστικά, φτιάχνετε έναν πλούσιο χυλό με λίγα απλά υλικά, τον ψήνετε και σε μία ώρα έχετε έτοιμη μια σπιτική πίτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Με δεδομένο δε ότι η Νάξος διαθέτει υπέροχα τυριά (βλ Τυροκομείο Πιτταρά) η επιλογή για μία ιδανική τυρόπιτα μοιάζει ιδανική..
Ας δούμε την πρόταση της ημέρας μέσα από τη σελίδα του “Γαστρονόμου”…
Υλικά (για 10-12 μερίδες)
-
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 αυγά
-
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδας, πλήρες
-
50 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
-
150 ml ελαιόλαδο
-
350 γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
-
150 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο (υπάρχει και η επιλογή από το Τυροκομείο Πιτταρά)
-
1 κοφτή κ.σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση βήμα-βήμα
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
-
Στρώνουμε ένα ταψί (25×35 εκ.) με λαδόκολλα.
-
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο.
-
Προσθέτουμε το αλεύρι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε λείο χυλό.
-
Ρίχνουμε μέσα τα τυριά και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.
-
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε.
-
Ψήνουμε 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Tips
Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, προσθέστε λίγη γραβιέρα ή κασέρι.
Σερβίρεται ζεστή αλλά τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα, σε θερμοκρασία δωματίου.
#τυρόπιτα #εύκολεςΣυνταγές #χωρίςΦύλλο #πίτες #συνταγέςΜεΓιαούρτι #παραδοσιακέςΓεύσεις