Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Στο ναό της Αμερικάνικης γαστρονομίας με ...οδηγό τον Συριανό Κώστα Μπουγιούρη

ΠΝΑΙ: Στο ναό της Αμερικάνικης γαστρονομίας με …οδηγό τον Συριανό Κώστα Μπουγιούρη

|

Για 3η χρονιά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανοίγει ορμητικά τη πόρτα του ναού της γαστρονομίας στην Αμερική, το περίφημο James Βeard House και αναδεικνύει τα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας – Ποιοι θα εκπροσωπήσουν το  Νότιο Αιγαίο  

Η Νέα Υόρκη θα έρθει και πάλι σε επαφή και θα γνωρίσει την αυθεντικότητα των γεύσεων του Νοτίου Αιγαίου. Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την γαστρονομία, στο πλαίσιο των πλούσιων δράσεων εξωστρέφειας που πραγματοποιεί ήδη εδώ και δύο χρόνια, για τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Θυμίζουμε ότι αυτή η δράση αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή αλλά και ευκαιρία για να αναδειχθεί η αιγιακή κουζίνα στις ΗΠΑ αφού στο James Βeard House, θα βρίσκονται και πάλι τα αμερικανικά ΜΜΕ -αλλά και άνθρωποι με καταγωγή από την Ελλάδα και τα νησιά μας. Επιπλέον θα βρεθούν πολλοί κορυφαίοι bloggers που ασχολούνται με την γαστρονομία στην Αμερική.

Και είναι η 3η φορά που οι πόρτες του James Beard House ανοίγουν… Η αρχή  είχε γίνει τον Μάρτιο του 2017 όταν αντιπροσωπεία σεφ με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοϊας και Επικοινωνίας Γιάννη Μαργαρίτη και στα πλαίσια της δράσης “Gifts From Greece”…Παρουσίασαν την Αιγαιακή Γαστρονομία και Διατροφή και μαγείρεψαν ως προσκεκλημένοι σεφ οι Χρήστος Αθανασιάδης (Nice n Easy Κολωνάκι, Κηφισιά, Μύκονος) Ιωάννης Γαβαλάς (Bakalo, Μύκονος), Παναγιώτης Διαμαντής (Rodos Palace Hotel, Ρόδος), Σταμάτης Μισομικές (Noble, Elysium Resort & Spa, Ρόδος) και Γιώργος Στυλιανουδάκης (Kenshō Boutique Hotel & Suites, Μύκονος). .

Η δεύτερη δράση; Τον Μάρτιο του 2018... Οι σημαντικότεροι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με την γαστρονομία και τον γαστρονομικό τουρισμό, από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Wall Street Journal και οι New York Times, Food bloggers και Food and luxury travel opinion leaders κ.λπ. παρακολούθησαν το event και είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της κουζίνας του Νοτίου Αιγαίου. Η πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ένωσε τις δυνάμεις της με τις Dames d’Escoffier  και δημιούργησε ένα μενού, ύμνο στην αιγαιακή γαστρονομία. Όσπρια, θαλασσινά, χόρτα λάδι και βότανα από τα νησιά ήταν οι πρωταγωνιστές που “μάγεψαν” τους γευστικούς κάλυκες του κοινού και ταξίδεψαν το μυαλό τους στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου. Παρούσα και η Χάιντι Λαζάνη ως  επικεφαλής της Επιτροπής της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, Χάιντι Λαζάνη, για το πρόγραμμα “Taste the Seasons”  

Φέτος, στο «ναό της γαστρονομίας των ΗΠΑ», το James Βeard House -όπου κάθε Αμερικανός σεφ ονειρεύεται μια φορά να μαγειρέψει- θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Κώστας Μπουγιούρης από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου.
Το event έχει τίτλο «INTERNATIONAL: SOUTHAEGEAN FEAST – Γιορτή Νοτίου Αιγαίου» και θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 1η Μαΐου 2019.
Οι σεφ που θα λάβουν μέρος είναι οι εξής:
• Ιπποκράτης Αναγνώστης – Kenshō Ψαρού στο Kenshō Boutique Hotels & Villas, Μύκονος, Ελλάδα
• Κωνσταντίνος Μπουγιούρης – Ηλιοβασίλεμα, Σύρος, Ελλάδα
• Αθηναγόρας Κώστακος – Σκορπιός, Μύκονος, Ελλάδα
• Δημήτρης Παμπόρις – Ekies All Senses Resort, Βουρβουρού, Ελλάδα
• Δημήτρης Ριζογαλάς – SantAnna, Μύκονος, Ελλάδα

Σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση από το James Beard House για το event: «Η ψυχή της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται στα ποιοτικά συστατικά της και στις πλούσιες παραδόσεις της. Για να εξερευνήσετε και τα δύο, έχουμε προσκαλέσει μια λατρεμένη ομάδα σεφ από την Ελλάδα στο Beard House για μια μεσογειακή εξερεύνηση που δεν πρέπει να χάσετε!».
Το μενού –σύμφωνα με πληροφορίες- περιλαμβάνει ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, βότανα της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου, φέτα και άλλα τυριά από τα νησιά της Περιφέρειάς μας, μοσχάρι, ζυμαρικά ενώ σημείο αιχμής θα είναι και τα κρασιά –επίσης από την περιοχή μας.
Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να παρακολουθήσουμε τα τελικά πιάτα και τις γεύσεις που θα παρουσιαστούν στη Νέα Υόρκη αφού θα αναδειχθούν τα τοπικά μας προϊόντα που είναι μοναδικά, γνήσια με εξαιρετική ποιότητα και ξεχωρίζουν μέσα στην απλότητά τους.
Οι συνταγές της περιοχής μας, έχουν περάσει στην σύγχρονη κουζίνα του Αιγαίου από γενιά σε γενιά και εμπλουτισμένες με όλα τα μυστικά, ανταλλάσσονται από μητέρα σε κόρη από πολύ παλιές εποχές.
Τόσο το κοινό όσο και οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι, έχουν δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον τους, τα τελευταία δύο χρόνια, για τις διαφορετικές γαστρονομικές παραδόσεις των 50 νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, όλες μαζί σχηματίζουν την Αιγαιακή γαστρονομική ταυτότητα και κουλτούρα.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας στο πλαίσιο του προγράμματος «Taste the seasons» με στόχο την ανάδειξη των νησιών της ως διεθνείς γαστρονομικούς προορισμούς. Σε αυτήν την προσπάθεια βρίσκεται πάντα δίπλα της η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ως Στρατηγικός Κοινωνικός Εταίρος.

Τι είναι το James Beard Foundation»
To «James Beard Foundation», με έδρα τη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αμερικανού James Beard, μιας από τις επιδραστικότερες μορφές της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής. Κάθε χρόνο, διοργανώνει τα «James Beard Awards», την πιο σημαντική εκδήλωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στην Αμερική.

Ο σκοπός του Ιδρύματος James Beard είναι να γιορτάσει, να γαλουχήσει και να τιμήσει τους σεφ και άλλους εκπροσώπους, καθιστώντας την κουλτούρα των τροφίμων της Αμερικής πιο νόστιμη, ποικίλη και βιώσιμη για όλους.

Το Ίδρυμα James Beard προωθεί το καλό φαγητό για την καλή υγεία. Για περισσότερα από 30 χρόνια, το Ίδρυμα James Beard έχει επισημάνει την κεντρικότητα της κουλτούρας των τροφίμων στην καθημερινότητά μας. Μέσα από τα βραβεία James Beard, μοναδικές εμπειρίες γευσιγνωσίας στο James Beard House και σε ολόκληρη τη χώρα, υποτροφίες, πρακτική μάθηση και διάφορα προγράμματα της βιομηχανίας που εκπαιδεύουν και ενδυναμώνουν τους ηγέτες στην κοινότητά μας, το Ίδρυμα δημιούργησε μια πλατφόρμα για τους σεφ και υποστήριξε τη δύναμη της γαστρονομίας για να οδηγήσει τη συμπεριφορά, τον πολιτισμό και την αλλαγή πολιτικής γύρω από τα τρόφιμα.

Το Ίδρυμα James Beard είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Αποτελείται από εξειδικευμένο προσωπικό, ισχυρό διοικητικό συμβούλιο, πολλά μέλη, εκατοντάδες εθελοντές που δίνουν στο James Beard την πρώτη θέση στην αμερικανική γαστρονομία.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Προκήρυξη θέσεως Επιμελητή Α’ για το Κέντρο Υγείας

Προκήρυξη θέσεως Επιμελητή Α’ για το Κέντρο Υγείας Αμοργού - Ειδικότητες και τι προσφέρει ο δήμος

Springer Reisen: Αεροπορική σύνδεση από Βιέννη σε Πάρο, Νάξο και Μήλο

Νέες συνδέσεις με τις Κυκλάδες από τη Βιέννη το καλοκαίρι του 2025

Γλυπτά Παρθενώνα: Θα έρθουν στην Ελλάδα με … δανεισμό το 2025?

Θα έρθουν τελικά πιο κοντά σε λύση Βρετανικό Μουσείο και ελληνική κυβέρνηση το 2025;

Σίκινος: Η Νεικώ πάει Λονδίνο, ποιος ο λόγος;

Η Επισκοπή Σικίνου και η Νεικώ ταξιδεύουν στη βρετανική πρωτεύουσα

Νάξος: Από την 1η Ιουνίου ξεκινάει η αεροπορική σύνδεση με Ηράκλειο

Η Νάξος μετά την Θεσσαλονίκη αποκτά αεροπορική σύνδεση και με το Ηράκλειο - Δύο φορές από την 1η Ιουνίου και έως τα μέσα Οκτωβρίου

Blue Star Ferries: Το “Paros” επιστρέφει αύριο (23/11) κι όχι Κυριακή από Αμοργό

Οι αλλαγές που δρομολογούνται σε τρία πλοία της Blue Star Ferries ελέω καιρικών συνθηκών - ποια είναι;

Κυκλάδες: Προκήρυξη 22 θέσεων σε 14 Κέντρα Υγείας (!!!)

Κέντρα Υγείας: 324 προσλήψεις γιατρών – Προθεσμίες και ειδικότητες - Η προκήρυξη αφορά και στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της Ελλάδας, για 12 ειδικότητες

Αιγαίο: Τριάντα “πράσινα” έργα (ανάμεσά τους και το Τσικαλαριό) στα ελληνικά νησιά

Ηλεκτρικές διασυνδέσεις άνω των 2,5 δισ. για να βγουν τα νησιά από την απομόνωση. Ταμιευτήρες και φράγματα πολλαπλού σκοπού σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα.

Χατζημάρκος από Νάξο: Ερχονται επενδύσεις 5 δις στην νησιωτική Ελλάδα

Γιώργος Χατζημάρκος: Το Ταμείο Απαναθρακοποίησης Νησιών φέρνει επενδύσεις 5 δισ. ευρώ στη νησιωτική Ελλάδα

Πρόταση Ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα φέτας

Μία άλλη προσέγγιση στο φαγητό εκεί όπου η Ιταλία συναντά την Ελλάδα

The Voice: Ο Ναξιώτης Κουτελιέρης και η συγκίνηση της Παπαρίζου (video)

Μπορεί ο Μιχάλης Κουτελιέρης να μην πέρασε στον επόμενο γύρο του The Voice όμως η σχέση του με την Κλαύδια έφερε δάκρυα στα μάτια της; Παπαρίζου (video)

Νάξος – Μητσοτάκης: Συμμετοχή στη λιτανεία και καφέ για χαλάρωση

Στη Νάξο βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” κάθε Τρίτη θα ενώνει τη Σύρο με τη Παροναξία και τη Σαντορίνη

Αλλαγή στο δρομολόγιο του "Αρτεμις"... Δείτε πως θα κινείται κάθε Τρίτη

Πάρος: Ο καπετάν – Χρήστος Τζουάνης “έφυγε” από την ζωή

Στα 42 του χρόνου ο cpt Χρήστος Τζουάνης έφυγε από τη ζωή ...

Αμοργός: Εννέα μέτρα μετακινήθηκε ο υποθαλάσσιος πυθμένας και έδωσε τον σεισμό του 1956

Διεθνής ερευνητική ομάδα ρίχνει «φως» στις αιτίες του καταστροφικού σεισμού του 1956 στην Αμοργό - Τι λέει η Εύη Νομικού

Δονούσα: Ανεμογεννήτριες καλύπτουν την Καλοταρίτισσα

φωτορεαλιστικές απεικονίσεις για το πώς θα φαίνεται το συγκεκριμένο έργο στην πλήρη του ανάπτυξη (60 ανεμογεννήτριες) στη Δονούσα

Νάξος: Από την 1η Ιουνίου ξεκινάει η αεροπορική σύνδεση με Ηράκλειο

Η Νάξος μετά την Θεσσαλονίκη αποκτά αεροπορική σύνδεση και με το Ηράκλειο - Δύο φορές από την 1η Ιουνίου και έως τα μέσα Οκτωβρίου

Blue Star Ferries: Το “Paros” επιστρέφει αύριο (23/11) κι όχι Κυριακή από Αμοργό

Οι αλλαγές που δρομολογούνται σε τρία πλοία της Blue Star Ferries ελέω καιρικών συνθηκών - ποια είναι;

Νάξος: Επίσκεψη εξπρές του Μητσοτάκη με συνοδεία αξιωματούχων σε τρία αεροπλάνα (!!!)

Τρία αεροσκάφη της Olympic Air θα μεταφέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνοδούς του στη Νάξο – Η ώρα άφιξης και αναχώρησης