Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Στην Ιρλανδία ο Αντώνης Δημοβασίλης για τον τίτλο του European Young...

ΠΝΑΙ: Στην Ιρλανδία ο Αντώνης Δημοβασίλης για τον τίτλο του European Young Chef

|

Ο σεφ Αντώνης Δημοβασίλης από την Μύκονο ταξιδεύει σήμερα για την Ιρλανδία (Galway) όπου θα διεκδικήσει αύριο και μεθαύριο τον τίτλο του “European Young Chef Award 2018” εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 

Σάββατο 24 Νοεμβρίου και η αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό «European Young Chef Award 2018» ξεκίνησε με στόχο τι άλλο από τη μετάβαση στην Ιρλανδία και δη το Galway, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός στις 25 και 26 Νοεμβρίου.

Η αποστολή αποτελείται από τον υποψήφιο Ευρωπαίο νέο Chef Αντώνη Δημοβασίλη από την Μύκονο και τον μέντορα του σεφ Θεολόγο Αμηρά. Οι φιναλίστ από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες πρόκειται να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους σε παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας τους και να διαγωνιστούν για τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ 2018. Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό πιάτο και την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Ο Αντώνης Δημοβασίλης είναι ο φιναλίστ που προέκυψε από τον τελικό διαγωνισμό στην Σύρο στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσία της Πρέσβειρας της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2019 Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και του Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Νίκου Χριστοφόρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί ημιτελικοί διαγωνισμοί σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο στους οποίους συμμετείχαν πολύ αξιόλογοι νέοι σεφ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο νικητής του διαγωνισμού Αντώνης Δημοβασίλης που εργάζεται στο SantAnna Luxury Beach Club Restaurant στην Μύκονο, έκλεψε τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές του ικανότητες με το πιάτο του «Αρχέγονον» (Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς).  Να σημειώσουμε ότι οι διαγωνιζόμενοι στον τελικό της Σύρου ήταν οι: Αδαμίδης Βασίλης από τη Ρόδο, Φλάσκος Ηλίας από την Κω, Χρήστος Παπαθανασίου από τη Νάξο και Αντώνης Δημοβασίλης από τη Μύκονο και τα πιάτα του τελικού με τη σειρά παρουσίασης ήταν: Ρόδος: Γιαπράκι με κολοχτύπα, Νάξος: Μπαρμπούνι σοτέ με σπαγγέτι λαχανικών και σάλτσα saffron,  Μύκονος: Σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακκαβιάς και Κως : Μπακαλιάρος σκορδαλιά.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, Νίκος Χριστοφόρου, είχε δηλώσει ότι: «Το επίπεδο των συμμετεχόντων είναι πολύ υψηλό. Οι νέοι σεφ χουν μάθει να πειραματίζονται και να δημιουργούν με τα τοπικά προϊόντα και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου και της τοπικής παραγωγής. Η εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση που υποβάλλεται από κάθε υποψήφιο είναι μια σύγχρονη παραλλαγή παραδοσιακού πιάτου με τοπικά προϊόντα».

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος στέλνουν τις ευχές τους για καλή επιτυχία στον νεαρό σεφ που θα εκπροσωπήσει την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2018, στον σημαντικό αυτό για την Γαστρονομία διαγωνισμό που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), με την βεβαιότητα ότι για τρίτη συνεχή χρονιά η ικανότητα και η δημιουργικότητα των νεαρών σεφ μας θα εντυπωσιάσει την Ευρώπη!

Υπενθυμίζεται ότι   Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά  πλεονεκτήματα των νησιών μας και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσωπούν στο European Young Chef Award, διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019 να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

SuperLeague: “Τυφώνας” από γκολ στο 1.85 με επίκεντρο το “Γ. Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Τυφώνας» από τέρματα στο 1.95!

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο