Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ - Σέριφος: Βραβείο στην κατηγορία «Best Story Telling» με άρωμα και...

ΠΝΑΙ – Σέριφος: Βραβείο στην κατηγορία «Best Story Telling» με άρωμα και γεύση μελιού

|

Με βραβείο επιστρέφει το Νότιο Αιγαίο από τον διεθνή διαγωνισμό World Food Gift Challenge – Από πιο νησί οι νικητές (σ.σ. οικογένεια Ρώτα) , τι αναφέρει ο κος Χατζημάρκος 

 

Το βραβείο στην κατηγορία «Best Story Telling» κέρδισε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019, το προϊόν FAMiLY BEEZ από την Σέριφο (οργανικό μέλι σε συσκευασία δώρου) κατά την Τελετή Απονομής World Food Gift Challenge, που πραγματοποιήθηκε χθες, 7 Απριλίου, στο Centre Artesanal της Μινόρκα.

Σε μία γιορτή της γαστρονομίας και της πολυπολιτισμικότητας, το οργανικό μέλι κορυφαίας ποιότητας που παράγει εδώ και 40 χρόνια η οικογένεια Ρώτα από την Σέριφο κέρδισε την πολυεθνική επιτροπή του διαγωνισμού με την εξαιρετική του γεύση, τη μοναδική συσκευασία δώρου, που παραπέμπει σε κυψέλη, τον τρόπο παραγωγής του στη βάση των αρχών της αειφορίας και του σεβασμού στο οικοσύστημα της περιοχής, την καινοτομία στην παράδοση καθώς και τη σύνδεση με την περιοχή.

Μέσα σε ένα περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού, μεταξύ 33 προϊόντων από ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, όπως η Γαλλία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Πορτογαλία, η Σαουδική Αραβία κ.α. αλλά και σε μία εποχή που το περιεχόμενο και η αφήγηση είναι ζητούμενα που καθορίζουν την πορεία ενός προϊόντος, η ιστορία που αφηγείται το προϊόν FAMiLY BEEZ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, γοήτευσε τα μέλη της κριτικής επιτροπής, που του απένειμαν το αντίστοιχο βραβείο.

«Στο οργανικό μέλι της οικογένειας Ρώτα από την Σέριφο, βραβεύεται το Αιγαίο της παράδοσης αλλά και της καινοτομίας, της τεχνολογίας αιχμής αλλά και της ηπιότερης παρέμβασης στη φύση, των τουριστικών υποδομών αλλά και των ανεξερεύνητων τοπίων του. Τόσο αυτό όσο και όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό World Food Gift Challenge από το Νότιο Αιγαίο είναι οι πρεσβευτές της δημιουργικότητας και της δουλειάς που γίνεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για ένα μέλλον αειφορίας. Το μόνο μέλλον που έχουμε.» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σχετικά με τον διαγωνισμό, στον οποίο η Περιφέρεια συμμετείχε για πρώτη φορά με δική τουπρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο σχεδιασμό περαιτέρω ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και διασύνδεσής του με τον Τουρισμό.


 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ακόμα, αφού είχαν προεπιλεγεί με διαγωνιστική διαδικασία, τρία ακόμα προϊόντα: η ξύλινη κουτάλα Ανεμόμυλου από την Πάτμο, του δημιουργού Γ. Καμίτση, το αμυγδαλωτό αχλαδάκι από τη Ρόδο και το FILEMA (παραγωγός Πισσάκας Δ.) και το Άρωμα Κυκλάδων (με μαρμελάδες, βότανα και ρόφημα) από την εταιρεία Cyclades Organics στη Σύρο.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο Omar Valdez, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της IGCAT και μέλη της η Diane Dodd PhD, Πρόεδρος της IGCA, Edith M. Szivas, Αντιπρόεδρος της IGCAT, Ariadna Ribas, Wine & Food Tourism Brand Manager στο Καταλανικό Τουριστικό Συμβούλιο και Davide Bruno, Διευθυντής της Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής του νησιού Ustica στην Ιταλία. Μαζί τους ήταν ακόμα και η σχεδιάστρια Inès Olympe Mercadal με έδρα το Παρίσι, η οποία είναι μία από τις επίσημες πρεσβευτές της Menorca, Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας που βραβεύτηκε το 2022.

Τα νικητήρια προϊόντα ανακοινώθηκαν σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου 2022 στο εστιατόριο Aqua Maritim στο Es Castells και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των υποψηφίων και βραβευμένων Περιφερειών Γαστρονομίας του κόσμου και της Ευρώπης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη Μινόρκα για να γιορτάσουν την 24η Συνάντηση Πλατφόρμας Καλών Πρακτικών της IGCAT ( 4-7 Απριλίου 2022).

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Clara Aymamí με τη συμμετοχή της Προέδρου του Νησιωτικού Συμβουλίου της Μινόρκα, Suzana Mora και της Δημάρχου, Joana Escandell.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ζούλτε Βάρεγκεμ – Μαλίν: Με ρυθμό, φάσεις και γκολ στην πρεμιέρα της Pro League

Με φόντο την επιθετική φόρμα και των δύο ομάδων, η πρεμιέρα του βελγικού πρωταθλήματος «μυρίζει» γκολ – δυνατό combo το G/G & Over 2.5

Ημέρα γιορτής: Η Αγία Παρασκευή στο Νιο Χωριό, ιστορία, πίστη και ρίζες Κρητικές στη Χώρα Νάξου

Μια μεγάλη γιορτή για τους Νιοχωρίτες – Εκατοντάδες προσκυνητές τίμησαν την προστάτιδα τους Αγία Παρασκευή, σε έναν από τους παλαιότερους ενοριακούς ναούς της Χώρας

Νάξος: Μουσική πανδαισία στον Απόλλωνα, γιορτάζει απόψε (25/07) με μελωδίες, κρασί και χορό!

Το χωριό Απόλλωνας στήνει γλέντι το Σάββατο 26 Ιουλίου με ζωντανή μουσική, ντόπιο κρασί, κεράσματα και την ομάδα «Αξοπατήματα» σε ένα μαγευτικό καλοκαιρινό βράδυ

Νάξος – Οι καρποί του φροντιστηρίου “Παιδεία”: Επιτυχίες μαθητών στις Πανελλαδικές 2025

Με κόπο, επιμονή και την υποστήριξη του φροντιστηρίου «Παιδεία» του Γιώργου Βάβουλα, οι μαθητές της Νάξου κατακτούν τις κορυφαίες σχολές της χώρας.

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Με καρδιά και γνώση: Το σούπερ 13αρι του Φροντιστηρίου “Αντώνη Χερουβείμ” στις Πανελλαδικές 2025

Μαθητές από τη Νάξο κατέκτησαν τις σχολές των ονείρων τους με τη στήριξη του φροντιστηρίου – Πρωτιές, υψηλές θέσεις και πολλή περηφάνια!

Καμίνι η Ελλάδα! Στους 45.8°C η μέγιστη θερμοκρασία (Σκάλα Μεσσηνίας), στους 39°C η Ηρακλειά, 36°C η Σχοινούσα (πίνακας)

Πρωτοφανές θερμικό κύμα έπληξε τη χώρα – Αναλυτικά οι θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και η εικόνα της Νάξου

Η Γιορτή του Βοσκού “επιστρέφει” στην Κωμιακή με τυροκόμηση, μουσική και το «ταξίδι του μαλλιού»

Μια αυθεντική εμπειρία παράδοσης και γεύσης στην αυλή της Θεοσκέπαστης, με πρωταγωνιστές τους βοσκούς της Νάξου

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»

Κατασκευή Ιστοσελίδων Τουρισμού στη Νάξο με την υπογραφή Prime Digital & iArk Boutique Digital Agency

Η Νάξος, με τον τουρισμό της σε διαρκή ανάπτυξη, εμπιστεύεται την Prime Digital και την iArk Boutique Digital Agency για την επαγγελματική και στρατηγικά σχεδιασμένη κατασκευή ιστοσελίδων

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις