Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Με "όπλο" το καλάθι πρωινού Νοτίου Αιγαίου κέρδισε εντυπώσεις

ΠΝΑΙ: Με “όπλο” το καλάθι πρωινού Νοτίου Αιγαίου κέρδισε εντυπώσεις

|

Με το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου», η  Περιφέρεια ανέδειξε τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, στη βρετανική πρωτεύουσα και στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης WTM 2018 – Τι δήλωσαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι 

 

Έκλεψε τις εντυπώσεις το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίασή του που πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη,  στο εστιατόριο « Sky23» του ξενοδοχείου Hilton London Metropole, στο Λονδίνο, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέτας Παπαβασιλείου.

Τα ντόπια προϊόντα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου κέρδισαν και τους ποιο απαιτητικούς λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας, μέσα από τις υπέροχες και πρωτόγνωρες γεύσεις  που δημιούργησαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στη διάρκεια της εκδήλωσης για το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» που πραγματοποιήθηκε  για πρώτη φορά στο εξωτερικό.

Την πρωτοβουλία για την παρουσίαση στις διεθνείς τουριστικές αγορές είχε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, και ο  πρόεδρός της Παναγιώτης  Τοκούζης. Το «Καλάθι Πρωινού» του Νοτίου Αιγαίου, ως πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019 και στόχο έχει να προωθήσει τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα κάθε νησιού ξεχωριστά στους επισκέπτες των τουριστικών καταλυμάτων και να επιτύχει στην πράξη την διασύνδεση του Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Η πλειάδα των επισκεπτών της WTM απόλαυσε τις υπέροχες γεύσεις των εδεσμάτων που ετοίμασαν τα μέλη της Λέσχης  Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Τα μέλη της Λέσχης που εργάστηκαν με δημιουργική φαντασία και έδωσαν την ψυχή τους για την επιτυχία της παρουσίασης  ήταν: Κωνσταντίνος Μπουγιούρης , Παναγιώτης Μένανδρος και Δημήτρης Πλυτάς ,  με επικεφαλής των πρόεδρο της Λέσχης αρχιμαγείρων Νίκο Χριστοφόρου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το «πάντρεμα» της γαστρονομίας των νησιών του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια προβολής των περισσοτέρων προϊόντων που παράγονται στα νησιά μας

Οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν  από τον μπουφέ   ροδίτικη λαδόπιτα, μέλι Ρόδου και Καλύμνου, χαρουπόπιτα γεμιστή με αρωματικά, μυκονιάτικο, μαρμελάδα Νάξου, χαλβαδόπιτα, μους ταραμά, μυκονιάτικο ήλιο, σίσερα (αλλαντικό) κρεμιδόπιτα Μυκόνου, φάβα Σαντορίνης, γλυκό κίτρο Νάξου, γλυκό ντοματάκι και σταφύλι Κω, αλμυρούς λουκουμάδες , και άλλα που πραγματικά εντυπωσίασαν τους ανθρώπους του τουρισμού που έπλεξαν διθυράμβους στους εμπνευστές και δημιουργούς της εκδήλωσης.

Στην παρουσίαση του προγράμματος «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» έδωσαν δυναμικά το «παρών» εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών οργανισμών και φορέων, δημοσιογράφοι από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, το οποίο εντάσσεται υπό την «ομπρέλα» του φιλόδοξου προγράμματος «Καλάθι Πρωινού» της ΣΕΤΚΕ, που στόχο έχει τη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα, με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Είχαν την ευκαιρία  να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τις οποίες ετοίμασαν  σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, χρησιμοποιώντας αγνά προϊόντα της περιοχής και τις καλύτερες πρώτες ύλες, από τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές.

Σκοπός του προγράμματος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, που παρουσιάστηκε επίσημα ένα χρόνο πριν, και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη φετινή, τουριστική περίοδο, σε Ρόδο και Κεφαλονιά, από ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα, τα οποία έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση, είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας και η καθιέρωσή της σε δημοφιλή, γαστρονομικό προορισμό.

Ικανοποίηση 

Η  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε:  «Πολιτισμός, αθλητισμός, γαστρονομία είναι το τρίπτυχο που στηρίζονται οι τουριστικές δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  Κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τη γαστρονομία του τόπου μας και τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα των νησιών, μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο, που είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές και η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό, εμπλουτίζοντας την εμπειρία για τους επισκέπτες των νησιών μας »

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης «Η παρούσα περιφερειακή αρχή από την αρχή έθεσε ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση των ντόπιων , τοπικών προϊόντων που παράγουν τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Σήμερα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι , από  την αποδοχή που είχε η παρουσίαση του προγράμματος «Το Καλάθι Πρωινού» του Νοτίου Αιγαίου , που δείχνει πως ο αρχικός στόχος μας ,  που δουλέψαμε με σχέδιο και σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων , επιτεύχθηκε. Τα νησιά μας έχουν τεράστιο πλούτο , τα τοπικά προϊόντα τους , που εμείς , καταφέραμε με στοχευμένες δράσεις  να τα αναδείξουμε σε πολλές χώρες»

Η εκδήλωση αποτελεί δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste the Seasons, της Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2019.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ferryscanner και hoper ενώθηκαν και το ταξίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον

Η πλατφόρμα για κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων συνεργάζεται με την πρώτη ελληνική εταιρεία που προσφέρει προγραμματισμένες πτήσεις με ελικόπτερο

Σαντορίνη – ΑΟ Θήρας: Τρίποντο κόντρα στις Αμαζόνες, “έχασε” την Δημητριάδου

13η αγωνιστική: Ο ΑΟ Θήρας έφτασε τις 10 νίκες, έριξε νοκ άουτ τις Αμαζόνες και έμεινε στη 3η θέση - Επόμενος αντίπαρλος εκτός έδρας η Θέτιδα..

Διαγωνισμός Μαθηματικών: Επιτυχίες για μαθητές των Κυκλάδων στον “Θαλή”, έρχεται ο “Ευκλείδης”

Δείτε τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Κυκλάδες που διακρίθηκαν στους μαθητικούς διαγωνισμούς μαθηματικών (πίνακας)

Θέρμανση: Ανοίγει αύριο (13/01) οι αιτήσεις για ένταξη στο “Αλλάζω σύστημα θέρμανσης”

Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Εξοικονομώ 2025: Σε “μειονεκτική” θέση οι ενδιαφερόμενοι από το Νότιο Αιγαίο

Εξοικονομώ 2025: Αυτές είναι οι περιοχές με το μεγαλύτερο προβάδισμα για υπαγωγή στο πρόγραμμα - Κριτήριο ένταξης αποτελούν πλέον οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή

Λος Αντζελες: Οι πυρκαγιές καλά κρατούν, στους 16 πλέον οι νεκροί

Στάχτη πάνω από 12.000 σπίτια και περισσότερα από 150.000 στρέμματα με βλάστηση - Νέες εντολές εκκένωσης στην ανατολική πλευρά και στην Πασίφικ Παλισέιντς

Τι είναι η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) στην Ενήλικη Ζωή;

Αρθρο της Ψυχολόγου Στέλλας Ζαχαράτου σχετικά με την Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

Αμοργός: Το τελευταίο “αντίο” στον Γεώργιο Θεολογίτη

Είπαν το «τελευταίο αντίο» σε ένα γνήσιο Αμοργιανό τον Γεώργιο Θεολογίτη - Εφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου

Γ. Χότζογλου: “Λόγω Airbnb η Εστίαση χάνει έως και δύο γεύματα την ημέρα”

«Η ακρίβεια πλήττει την εστίαση – Χάνουμε 1-2 γεύματα την ημέρα λόγω του Airbnb» λέει ο πρόεδρος του Τουρισμού - Επισιτισμού

Τουρισμός: Για να πας σε αυτό το νησί πρέπει να έχεις μαζί σου .. μάσκα αερίου!

Πρόκειται για ένα ηφαιστειογενές νησί περίπου 177 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τόκιο

Νάξος: Το Laguna Coast Resort στα 20 ξενοδοχεία που θα ξεχωρίσουν τη φετινή χρονιά

Ανάμεσα στις 20 πιο .. ηχηρές αφίξεις στο χώρο των καταλυμάτων και το Laguna Coast Resort που βρίσκεται στη Νάξο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Σεπτέμβριο βγαίνει στο …σφυρί

Τον Σεπτέμβριο η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια της ΥΠΑ

Νάξος – Θεοφάνια: Με λαμπρότητα ο εορτασμός, μέλος του ΕΚΑΒ ο Ιορδάνης που έπιασε το Σταυρό (video)

Με λαμπρότητα και ανοιξιάτικο καιρό ο εορτασμός των Θεοφανίων - Ποιος έπιασε τον Τίμιο Σταυρό και τι δήλωσε στον Γιάννη Βλαχάκη (video)

Νάξος – Cine Naxos: Ερχεται το “Υπάρχω” (10/01) που σπάει ταμεία σε όλη την Ελλάδα

Η Ελληνική ταινία "Υπάρχω" που αναφέρεται σε στιγμές από τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη από την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στο Cine Naxos - Διπλές προβολές (19:30 και 22:00) και δεν αποκλείεται να την δούμε και 2η εβδομάδα (video)

Θεοφάνια – Κωμιακή: Ο Σταυρός έπεσε στη στέρνα της Ανεβάλλουσας, τον έπιασε ο Μάριος Βενιέρης (video)

Για 3η σερί χρονιά η στέρνα της Ανεβάλλουσας λειτουργεί ως το σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Κωμιακής τα Θεοφάνια - Ποιος έπιασε το σταυρό (video)

Blue Star Ferries: Από αύριο (09/01) το Blue Star 1 επιστρέφει στη γραμμή της Παροναξίας

Από αύριο Πέμπτη (09/01) το Blue Star 1 επιστρέφει στη Παροναξία - Μέχρι πότε θα είναι στη γραμμή, το Blue Star Delos πάει .. Καβάλα

Airbnb: Γιατί χιλιάδες ακίνητα βγαίνουν από τις πλατφόρμες;

Ποια ακίνητα βγαίνουν από τις πλατφόρμες τύπου Airbnb – Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα - Οι αλλαγές που έρχονται

Θεοφάνια – Νάξος (Αγία Αννα): Ο Γιώργος Δημητροκάλλης έπιασε τον Σταυρό (video)

Στην Αγία Αννα, το όμορφο λιμανάκι της Νάξου, ο Γιώργος Δημητροκάλλης ήταν αυτός που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό (video)

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Η αύξηση στα καύσιμα αλλάζει το σκηνικό προς το …χειρότερο

Αύξηση κόστους καυσίμων: Πώς επηρεάζονται οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Σίφνος: Πήρε “πράσινο” φως και … έρχεται 5αστερο ξενοδοχείο

Νέο 5άστερο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Σίφνο - Σε ποιο σημείο και ποια η χωρητικότητά του