Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Το καλάθι του πρωινού πάει ... Λονδίνο

ΠΝΑΙ: Το καλάθι του πρωινού πάει … Λονδίνο

|

Το “Καλάθι πρωινού του Νοτίου Αιγαίου”… ταξιδεύει στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο 

Το “Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου”, βγαίνει εκτός συνόρων και… ταξιδεύει στο Λονδίνο! Στις 6 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού Λονδίνου, που θα διεξαχθεί στο διάστημα 5-7/11/2018, θα γίνει για πρώτη φορά στο εξωτερικό, η παρουσίαση του προγράμματος “Καλάθι Πρωινού”, στο φημισμένο εστιατόριο “Sky 23” του ξενοδοχείου Hilton London Metropol.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Λέσχη Αρχιμαγείρων. Στην εκδήλωση θα κληθούν tour operators, εκπρόσωποι φορέων και ΜΜΕ, που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα, πολλά από τα οποία περιλαμβάνονται στο “Καλάθι Πρωινού”, τα οποία θα ετοιμάσουν τρεις σεφ μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Τα τοπικά κρασιά που θα προφερθούν στους καλεσμένους, είναι προσφορά της ΚΑΪΡ.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σημαντική πρωτοβουλία, καθώς πέρα από την παρουσίαση των νησιών της Περιφέρειας σε μια τουριστική έκθεση-βαρόμετρο, όπως αυτή του Λονδίνου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν τις αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που κερδίζουν όλο και περισσότερους επισκέπτες. Το πρόγραμμα “Καλάθι Πρωινού”, εφαρμόστηκε φέτος -για πρώτη φορά πανελλαδικώς- σε Ρόδο και Κεφαλονιά, από ενοικιαζόμενα καταλύματα, τα οποία έλαβαν την σχετική πιστοποίηση.

Στη Ρόδο, 20 πιστοποιημένα καταλύματα εντάχθηκαν φέτος στο πρόγραμμα λαμβάνοντας όλες τις σχετικές πιστοποιήσεις ανεβάζοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες τους και τα μηνύματα για την επόμενη σεζόν είναι πως δεκάδες άλλα καταλύματα του νησιού μας θα ενταχθούν στο φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Ρόδος, είναι το μοναδικό νησί από τα Δωδεκάνησα και πανελλαδικά ένα από τα δύο, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα καθώς οι 20 ιδιοκτήτες καταλυμάτων επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να καταφέρουν να προλάβουν τις σχετικές προθεσμίες για την φετινή τουριστική περίοδο. Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, δεν κατάφεραν να ανταγωνιστούν την… γραφειοκρατία και έτσι θα είναι έτοιμοι για την σεζόν του 2019.

Εκατοντάδες οι επιχειρήσεις πανελλαδικά, που επέδειξαν ενδιαφέρον για την ένταξή τους στο πρόγραμμα, αφού σε Ρόδο και Κεφαλονιά οι πελάτες των καταλυμάτων που διένειμαν “Καλάθι Πρωινού” έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και τα σχόλιά τους στο διαδίκτυο για αυτή την πρωτοβουλία είναι υπέρ το δέον κολακευτικά.

Οι πελάτες, μέσω του προγράμματος γεύτηκαν τοπικά προϊόντα απολαμβάνοντας αυθεντικές γεύσεις, ως δείγμα του τεράστιου γαστρονομικού πλούτου που διαθέτει η χώρα μας ανά περιοχή, κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα αυτής της πρωτοβουλίας. Η προώθηση των τοπικών προϊόντων και η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου όχι μόνο της περιοχής μας αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

Το “Καλάθι Πρωινού” του Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκε πριν από περίπου έναν χρόνο στην Αθήνα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 2ου ανοιχτού Συνεδρίου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. κατά τη διάρκεια της έκθεσης XENIA.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το “πάντρεμα” της γαστρονομίας των νησιών του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια προβολής των περισσοτέρων προϊόντων που παράγονται στα νησιά μας.
Απώτερος στόχος της παρουσίασης του “Καλάθι Πρωινού” είναι η τεράστια γκάμα από προϊόντα αλλά και συνταγές από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να διατίθεται στους επισκέπτες. Ο πρωτογενής τομέας και τα εξαιρετικά προϊόντα των νησιών, με την υψηλή διατροφική αξία έρχονται και πάλι στο προσκήνιο μαζί με τις παραδοσιακές συνταγές.

Η δράση για το “Καλάθι του Αιγαίου” στηρίζεται από την Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Taste the Seasons, της Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2019. Πρόκειται για μια δράση που στόχο έχει να προωθήσει παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης σε Έλληνες και ξένους τουρίστες, για το πρωινό γεύμα τους. Το “Καλάθι Πρωινού” έχει ως στόχο να συνδέσει και να αξιοποιήσει τον πολιτισμικό γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την διαμονή στα ελληνικά καταλύματα.

Το “Καλάθι Πρωινού” που διαθέτουν τα πιστοποιημένα ενοικιαζόμενα καταλύματα στους πελάτες τους και το οποίο έχουν επιμεληθεί διακεκριμένοι σεφ, περιλαμβάνει ψωμί και γενικά παραδοσιακά αρτοπαρασκευάσματα, μέλι, γάλα, γιαούρτι, πίτες και φρέσκα φρούτα. Αυτά τα προϊόντα αποτελούν τον βασικό κορμό του καλαθιού, το οποίο όμως αναπροσαρμόζεται και εμπλουτίζεται ανά περιοχή, με έμφαση στην τοπική κουζίνα και τα παραδοσιακά προϊόντα κάθε τόπου.

Προστιθέμενη αξία 

Η νέα υπηρεσία της ΣΕΤΚΕ, προσδίδει προστιθέμενη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, ενώ είναι βέβαιο ότι προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στους πελάτες φιλοξενούμενους των τουριστικών καταλυμάτων μέσα από τη γνωριμία τους με τα τοπικά προϊόντα κάθε προορισμού.

Στην Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. ανήκουν όλες οι μικρές τουριστικές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, οι οποίες εξασφαλίζουν διακοπές στην Ελλάδα σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων τουριστών. Οι επιχειρήσεις αυτές αριθμούν 30.000 και είναι ενταγμένες σε 265 τοπικούς πρωτοβάθμιους Συλλόγους που με την σειρά τους ανήκουν σε 20 Ομοσπονδίες – μέλη της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. Σκοπός του προγράμματος “Καλάθι Πρωινού” είναι να καθιερωθεί η Ελλάδα ως ένας δημοφιλής γαστρονομικός προορισμός.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως όσα καταλύματα λάβουν πιστοποίηση για την ένταξή τους στο “Καλάθι Πρωινού”, θα πριμοδοτούνται με 200 μόρια επιπλέον, στην νέα αναβαθμισμένη κατηγοριοποίηση των 5 κλειδιών που πληροί συγκεκριμένα ποιοτικά πρότυπα και προδιαγραφές και εκπροσωπεί τα πολυτελή τουριστικά καταλύματα, τα οποία θα προσφέρουν εξειδικευμένες και προσωποποιημένες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες τους.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα “Δημοκρατική” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σαγκρί: Μαθήματα προσφοράς από τα παιδιά, δώρισαν στο σχολείο πολυμηχάνημα από το χαρτζιλίκι τους

Πέντε μικρές φίλες πέρασαν το καλοκαίρι τους δημιουργικά και στήριξαν με αγάπη το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Λεβερκούζεν – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Η αλλαγή προπονητή φέρνει νέα δεδομένα και πίστη στην έδρα

Οι «ασπιρίνες» ψάχνουν την πρώτη νίκη, απέναντι στην αήττητη Άιντραχτ που βρίσκεται στην κορυφή.

Νάξος – Κωμιακή: “Έφυγε” πλήρης ημερών η Μαρία Κορρέ

Μέσα σε λίγες ώρες, το χωριό βυθίστηκε στη θλίψη με τον χαμό δύο αγαπημένων μορφών της τοπικής κοινωνίας.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)

Πρώτη επιτυχής τηλε-θρομβόλυση στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Με τη χρήση τηλεϊατρικής, οι γιατροί απέτρεψαν μόνιμη βλάβη σε ασθενή με οξύ ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο – Σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της υγειονομικής φροντίδας στις Κυκλάδες.

Το Brainobrain έρχεται για πρώτη φορά στη Νάξο – Ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει το μυαλό και την προσωπικότητα των παιδιών

Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τον άβακα, το NLP και την ανάπτυξη soft skills ανοίγει τις πόρτες του στη Χώρα Νάξου.

Κλήρωση Κυπέλλου και Πρωταθλήματος ΕΠΣ Κυκλάδων – Τα ζευγάρια και οι όμιλοι

Στην Ερμούπολη της Σύρου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την Α΄ και Β΄ φάση του Κυπέλλου Κυκλάδων, καθώς και για την κατάρτιση των ομίλων της Α΄ Κατηγορίας.

Διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Νάξου, εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο «Heritage on a plate»

Το σχολείο τιμήθηκε για τη δημιουργική σύνδεση της γαστρονομικής παράδοσης με τα ψηφιακά εργαλεία και την τεχνητή νοημοσύνη, σε συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού.

Η Ίος στην κορυφή με το σκοτύρι – Το ελληνικό τυρί που ξετρελαίνει τους Ολλανδούς

Έρευνα του Griekenland.net κατατάσσει την Ίο πρώτο γαστρονομικό προορισμό για τους φίλους του τυριού, με το παραδοσιακό σκοτύρι να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας