Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Η Αιγαιακή διατροφή μπήκε για 3η φορά στο "Ναό της Γαστρονομίας"...

ΠΝΑΙ: Η Αιγαιακή διατροφή μπήκε για 3η φορά στο “Ναό της Γαστρονομίας” στη Νέα Υόρκη

|

Οι σεφ από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κατέκτησαν και πάλι τους σημαντικότερους opinion leaders του γαστρονομικού τουρισμού – Στον «ναό» της γαστρονομίας των ΗΠΑ, James Βeard House, για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019

Στον ναό της Γαστρονομίας των ΗΠΑ, το James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, παρουσίασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα μυστικά της γαστρονομικής παράδοσης του Νοτίου Αιγαίου, την Τετάρτη 1 Μαΐου 2019 .

Η Νέα Υόρκη γνώρισε την αυθεντικότητα και την σαγηνευτική απλότητα των γεύσεων του Νοτίου Αιγαίου. Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Κώστας Μπουγιούρης μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου ένωσε τις δυνάμεις του με ταλαντούχους σεφ και δημιούργησαν ένα μενού, ύμνο στην αιγαιακή γαστρονομία.

Οι σημαντικότεροι δημοσιογράφοι γαστρονομίας και γαστρονομικού τουρισμού, από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ, μυήθηκαν στα μυστικά της αιγαιακής διατροφής στο James beard House, γνωστό ως “ναό” της Αμερικανικής Γαστρονομίας, όπου κάθε Αμερικανός σεφ ονειρεύεται να μαγειρέψει στην καριέρα του.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «INTERNATIONAL: SOUTHAEGEAN FEAST» και πλαισιώθηκε από εκλεκτές γεύσεις, δημιουργίες των σεφ Κωνσταντίνου Μπουγιούρη μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων, Ιπποκράτη Αναγνώστη, Αθηναγόρα Κώστακο, Δημήτρη Παμπόρι και Δημήτρη Ριζογαλά , που ως γνήσιοι πρεσβευτές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, δημιούργησαν πιάτα σαν έργα τέχνης, που εντυπωσίασαν τους πάντες και εξέπληξαν πεπειραμένους ουρανίσκους.

Θαλασσινά , κρεατικά , χυλοπίτες , λάδι και βότανα από τα νησιά ήταν οι πρωταγωνιστές που “μάγεψαν” τους γευστικούς κάλυκες του κοινού και ταξίδεψαν το μυαλό τους στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου. Ψαρόσουπα με φιλέτο αστακού, Καπνιστό αβγοτάραχο με σάλτσα τομάτας, Χταπόδι με ξύδι μαρμελάδας, Αργομαγειρεμένο μοσχάρι με χυλοπίτες ήταν ορισμένα από τα πιάτα που παρουσιάστηκαν και ενθουσίασαν δημοσιογράφους και κοινό.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο τρόπος παρουσίασης των συνταγών, με τoν σεφ Κωνσταντίνο Μπουγιούρη να “ξεναγεί” τους παρισταμένους στην ιστορική διαδρομή που ακολούθησαν από την αρχαιότητα μέχρι την σύγχρονη κουζίνα. «Αφιερώστε χρόνο και χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις σας για να απολαύσετε τις μοναδικές, παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα των νησιών του Αιγαίου που μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα» κάλεσε τους συμμετέχοντες στην γιορτή των αιγαιακών γεύσεων o σεφ.

Οι σεφ που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής:

• Ιπποκράτης Αναγνώστης – Kenshō Ψαρού στο Kenshō Boutique Hotels & Villas, Μύκονος

• Κωνσταντίνος Μπουγιούρης – Ηλιοβασίλεμα, Σύρος

• Αθηναγόρας Κώστακος – Σκορπιός, Μύκονος

• Δημήτρης Ριζογαλάς – SantAnna, Μύκονος, Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά με την παρουσίαση της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου στη Νέα Υόρκη: «Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ταξιδεύει και προβάλλει τα προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου και την γαστρονομική κληρονομιά των νησιών μας, των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας που ακολουθούμε από την αρχή της θητείας μας, μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, τον στρατηγικό βασικό κοινωνικό εταίρο της ΠΝΑΙ στην υπηρέτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, είχαμε γι ακόμη μια φορά την δυνατότητα και την ευκαιρία, να συστήσουμε τα προϊόντα και τη μοναδική μας κληρονομιά και την γαστρονομική ταυτότητα των νησιών μας στους σημαντικότερους Travel & Food Editors των ΗΠΑ.

Είμαστε πολύ περήφανοι που το Νότιο Αιγαίο κατάφερε να κατακτήσει την διεθνή σκηνή καθώς είναι η πρώτη περιοχή της Ελλάδας, που περνά αυτή την πολύ μεγάλη πόρτα, του οργανισμού James Beard  foundation και μάλιστα για τρίτη χρονιά. Το Νότιο Αιγαίο, αποδεικνύει ότι έχει εδραιώσει την θέση του στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας και στέκεται πλέον ισάξια δίπλα στους μεγαλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης. Αυτό αποτελεί και την επιβράβευση της εξαιρετικής δουλειάς που έχουν κάνει όλοι οι συνεργάτες μας».

To «James Beard Foundation», με έδρα τη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αμερικανού James Beard, μιας από τις επιδραστικότερες μορφές της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής. Κάθε χρόνο, διοργανώνει τα «James Beard Awards», την πιο σημαντική εκδήλωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στην Αμερική.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας στο πλαίσιο του προγράμματος «Taste the seasons» με στόχο την ανάδειξη των νησιών της ως διεθνείς γαστρονομικούς προορισμούς. Σε αυτήν την προσπάθεια βρίσκεται πάντα δίπλα της η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ως Στρατηγικός Κοινωνικός Εταίρος.

Δελτίο Τύπου

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αιγαίο: Τριάντα “πράσινα” έργα (ανάμεσά τους και το Τσικαλαριό) στα ελληνικά νησιά

Ηλεκτρικές διασυνδέσεις άνω των 2,5 δισ. για να βγουν τα νησιά από την απομόνωση. Ταμιευτήρες και φράγματα πολλαπλού σκοπού σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα.

Χατζημάρκος από Νάξο: Ερχονται επενδύσεις 5 δις στην νησιωτική Ελλάδα

Γιώργος Χατζημάρκος: Το Ταμείο Απαναθρακοποίησης Νησιών φέρνει επενδύσεις 5 δισ. ευρώ στη νησιωτική Ελλάδα

Πρόταση Ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα φέτας

Μία άλλη προσέγγιση στο φαγητό εκεί όπου η Ιταλία συναντά την Ελλάδα

Silver Alert: Χάθηκε η λεπτομύτα

Η λεπτομύτα δεν θα ξαναπετάξει: Και επισήμως εξαφανισμένο το αποδημητικό πουλί

ΣΥΡΙΖΑ – Κυκλάδες: Παραιτήσεις μελών από Τήνο και Σύρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ποια η σχέση του με τα μέλη… Νέες παραιτήσεις

Κίνα: Ρομπότ με AI «έπεισε» άλλα ρομπότ να… στασιάσουν (!!!)

Ρομπότ με Τεχνητή Νοημοσύνη στην Κίνα «έπεισε» άλλα ρομπότ να... στασιάσουν και να το ακολουθήσουν (video)

Νάξος: Γιατί ο Δημήτρης Λιανός μιλάει για “ιδιαίτερη τιμή”;

Η ανάρτηση που έγινε από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με αφορμή την εκδήλωση χθες Πέμπτη (21/11) στη Νάξο

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” κάθε Τρίτη θα ενώνει τη Σύρο με τη Παροναξία και τη Σαντορίνη

Αλλαγή στο δρομολόγιο του "Αρτεμις"... Δείτε πως θα κινείται κάθε Τρίτη

Μητσοτάκης σε Λιανό “Είναι δέσμευσή μου το φράγμα αυτό επιτέλους να ολοκληρωθεί “

Τι είπε ο Μητσοτάκης για τα προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά και δη στη Νάξο - Φθηνό ρεύμα και καλό, ποιοτικό, καθαρό νερό για τα νησιά μας

The Voice: Ο Ναξιώτης Κουτελιέρης και η συγκίνηση της Παπαρίζου (video)

Μπορεί ο Μιχάλης Κουτελιέρης να μην πέρασε στον επόμενο γύρο του The Voice όμως η σχέση του με την Κλαύδια έφερε δάκρυα στα μάτια της; Παπαρίζου (video)

Νάξος – Μητσοτάκης: Συμμετοχή στη λιτανεία και καφέ για χαλάρωση

Στη Νάξο βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” κάθε Τρίτη θα ενώνει τη Σύρο με τη Παροναξία και τη Σαντορίνη

Αλλαγή στο δρομολόγιο του "Αρτεμις"... Δείτε πως θα κινείται κάθε Τρίτη

Αμοργός: Εννέα μέτρα μετακινήθηκε ο υποθαλάσσιος πυθμένας και έδωσε τον σεισμό του 1956

Διεθνής ερευνητική ομάδα ρίχνει «φως» στις αιτίες του καταστροφικού σεισμού του 1956 στην Αμοργό - Τι λέει η Εύη Νομικού

Πάρος: Ο καπετάν – Χρήστος Τζουάνης “έφυγε” από την ζωή

Στα 42 του χρόνου ο cpt Χρήστος Τζουάνης έφυγε από τη ζωή ...

Δονούσα: Ανεμογεννήτριες καλύπτουν την Καλοταρίτισσα

φωτορεαλιστικές απεικονίσεις για το πώς θα φαίνεται το συγκεκριμένο έργο στην πλήρη του ανάπτυξη (60 ανεμογεννήτριες) στη Δονούσα

Νάξος: Επίσκεψη εξπρές του Μητσοτάκη με συνοδεία αξιωματούχων σε τρία αεροπλάνα (!!!)

Τρία αεροσκάφη της Olympic Air θα μεταφέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνοδούς του στη Νάξο – Η ώρα άφιξης και αναχώρησης

MSC: Βάζει στο πρόγραμμα την Σύρο, “βλέπει” τις υποδομές στη Σαντορίνη

MSC: Αντί για τέλη, επενδύσεις σε υποδομές για ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Πανναξιακός ΑΟ: Με “τριπλό” Μανωλά το …τρίποντο κόντρα στον Πανθηραϊκό

Με χατ τρικ του Μανωλά ο Πανναξιακός 5-2 τον Πανθηραϊκό - Η αφιέρωση στην επέτειο του Πολυτεχνείου (video)