Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Η Αιγαιακή διατροφή μπήκε για 3η φορά στο "Ναό της Γαστρονομίας"...

ΠΝΑΙ: Η Αιγαιακή διατροφή μπήκε για 3η φορά στο “Ναό της Γαστρονομίας” στη Νέα Υόρκη

|

Οι σεφ από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κατέκτησαν και πάλι τους σημαντικότερους opinion leaders του γαστρονομικού τουρισμού – Στον «ναό» της γαστρονομίας των ΗΠΑ, James Βeard House, για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019

Στον ναό της Γαστρονομίας των ΗΠΑ, το James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, παρουσίασε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα μυστικά της γαστρονομικής παράδοσης του Νοτίου Αιγαίου, την Τετάρτη 1 Μαΐου 2019 .

Η Νέα Υόρκη γνώρισε την αυθεντικότητα και την σαγηνευτική απλότητα των γεύσεων του Νοτίου Αιγαίου. Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Κώστας Μπουγιούρης μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου ένωσε τις δυνάμεις του με ταλαντούχους σεφ και δημιούργησαν ένα μενού, ύμνο στην αιγαιακή γαστρονομία.

Οι σημαντικότεροι δημοσιογράφοι γαστρονομίας και γαστρονομικού τουρισμού, από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ, μυήθηκαν στα μυστικά της αιγαιακής διατροφής στο James beard House, γνωστό ως “ναό” της Αμερικανικής Γαστρονομίας, όπου κάθε Αμερικανός σεφ ονειρεύεται να μαγειρέψει στην καριέρα του.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «INTERNATIONAL: SOUTHAEGEAN FEAST» και πλαισιώθηκε από εκλεκτές γεύσεις, δημιουργίες των σεφ Κωνσταντίνου Μπουγιούρη μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων, Ιπποκράτη Αναγνώστη, Αθηναγόρα Κώστακο, Δημήτρη Παμπόρι και Δημήτρη Ριζογαλά , που ως γνήσιοι πρεσβευτές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, δημιούργησαν πιάτα σαν έργα τέχνης, που εντυπωσίασαν τους πάντες και εξέπληξαν πεπειραμένους ουρανίσκους.

Θαλασσινά , κρεατικά , χυλοπίτες , λάδι και βότανα από τα νησιά ήταν οι πρωταγωνιστές που “μάγεψαν” τους γευστικούς κάλυκες του κοινού και ταξίδεψαν το μυαλό τους στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου. Ψαρόσουπα με φιλέτο αστακού, Καπνιστό αβγοτάραχο με σάλτσα τομάτας, Χταπόδι με ξύδι μαρμελάδας, Αργομαγειρεμένο μοσχάρι με χυλοπίτες ήταν ορισμένα από τα πιάτα που παρουσιάστηκαν και ενθουσίασαν δημοσιογράφους και κοινό.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο τρόπος παρουσίασης των συνταγών, με τoν σεφ Κωνσταντίνο Μπουγιούρη να “ξεναγεί” τους παρισταμένους στην ιστορική διαδρομή που ακολούθησαν από την αρχαιότητα μέχρι την σύγχρονη κουζίνα. «Αφιερώστε χρόνο και χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις σας για να απολαύσετε τις μοναδικές, παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα των νησιών του Αιγαίου που μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα» κάλεσε τους συμμετέχοντες στην γιορτή των αιγαιακών γεύσεων o σεφ.

Οι σεφ που έλαβαν μέρος ήταν οι εξής:

• Ιπποκράτης Αναγνώστης – Kenshō Ψαρού στο Kenshō Boutique Hotels & Villas, Μύκονος

• Κωνσταντίνος Μπουγιούρης – Ηλιοβασίλεμα, Σύρος

• Αθηναγόρας Κώστακος – Σκορπιός, Μύκονος

• Δημήτρης Ριζογαλάς – SantAnna, Μύκονος, Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά με την παρουσίαση της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου στη Νέα Υόρκη: «Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ταξιδεύει και προβάλλει τα προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου και την γαστρονομική κληρονομιά των νησιών μας, των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας που ακολουθούμε από την αρχή της θητείας μας, μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, τον στρατηγικό βασικό κοινωνικό εταίρο της ΠΝΑΙ στην υπηρέτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, είχαμε γι ακόμη μια φορά την δυνατότητα και την ευκαιρία, να συστήσουμε τα προϊόντα και τη μοναδική μας κληρονομιά και την γαστρονομική ταυτότητα των νησιών μας στους σημαντικότερους Travel & Food Editors των ΗΠΑ.

Είμαστε πολύ περήφανοι που το Νότιο Αιγαίο κατάφερε να κατακτήσει την διεθνή σκηνή καθώς είναι η πρώτη περιοχή της Ελλάδας, που περνά αυτή την πολύ μεγάλη πόρτα, του οργανισμού James Beard  foundation και μάλιστα για τρίτη χρονιά. Το Νότιο Αιγαίο, αποδεικνύει ότι έχει εδραιώσει την θέση του στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας και στέκεται πλέον ισάξια δίπλα στους μεγαλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ευρώπης. Αυτό αποτελεί και την επιβράβευση της εξαιρετικής δουλειάς που έχουν κάνει όλοι οι συνεργάτες μας».

To «James Beard Foundation», με έδρα τη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αμερικανού James Beard, μιας από τις επιδραστικότερες μορφές της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής. Κάθε χρόνο, διοργανώνει τα «James Beard Awards», την πιο σημαντική εκδήλωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιείται στην Αμερική.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας στο πλαίσιο του προγράμματος «Taste the seasons» με στόχο την ανάδειξη των νησιών της ως διεθνείς γαστρονομικούς προορισμούς. Σε αυτήν την προσπάθεια βρίσκεται πάντα δίπλα της η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ως Στρατηγικός Κοινωνικός Εταίρος.

Δελτίο Τύπου

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Baco: Τι λέει ο Papazo για την παραδοσιακή νησιώτικη μουσική (video)

Ο Papazo ή Βασίλης Παπαζώτος μαζί με τη παρέα του διασκέδασε το κοινό της Νάξου με σημείο αναφοράς το Baco Seaside Bar... Ακούστε τι είπε στον Νίκο Σκορδιαλό (video)

Γαλλία: Μουσείο Λούβρου καλεί κυβέρνηση, ποιος ο λόγος;

Απεστάλη επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού, στην οποία επισημαίνεται ότι οι εγκαταστάσεις του είναι σε δεινή κατάσταση και πως τίθεται σε κίνδυνο η διατήρηση των έργων τέχνης.

Εφυγε από τη ζωή ο Μίμης Δομάζος

O «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου, πριν από τρεις ημέρες είχε υποστεί ανακοπή έξω από διαγνωστικό κέντρο στο Χαλάνδρι

Κυκλάδες: Επενδύσεις – ενισχύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες Νάξου και Ανδρου

Ενισχύσεις για 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Νάξο, Άνδρο, Χανιά και Ηγουμενίτσα

Νάξος: Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών κόβει (26/01) τη πίτα του

Πότε και που κόβει τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Πολιτιστικός και Περιβάλολοντικός Σύλλογος Γυναικών

Naxos Medical: Αύριο (25/01) θα πραγματοποιήσει ιατρείο ο νευρολόγος Ευάγγελος Κουρεμένος

Πότε έρχεται στο Naxos Medical ο γιατρός νευρολόγος Ευάγγελος Κουρεμένος - Πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού

Taste Atlas: Στη κορυφή του κόσμου οι ελληνικές πατάτες, 4η αυτή της Νάξου

Οι καλύτερες πατάτες στον κόσμο είναι ελληνικές - 1η αυτή του Νευροκοπίου και 4η αυτή της Νάξου

Αθήνα – Hill Athens: Γεύμα ή ποτό με θέμα την Ακρόπολη

Hill Athens: Γαστρονομικός «λόφος» με θέα στην Ακρόπολη - Οι άνθρωποι πίσω από την επιτυχία του Hill Athens στο Θησείο

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Πρόσκληση για τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Πότε και που θα κόψει τη πίτα του ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου - Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Νάξος – Σύλλογος Απολλωνιατών: Κοπή πίτας και τιμή στον Αντώνη Χωριανόπουλο (video)

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο Σύλλογος Απολλωνιατών Νάξου - Ποιοι έδωσαν το παρών και η τιμή στον εκλιπόντα Αντώνη Χωριανόπουλο (βίντεο φωτογραφίες)

Πάρος: Σοκ προκαλεί η αγορά οικοπέδου 115,6 τ.μ. έναντι 75 εκατ. ευρώ (!!!)

Τρομερό... στην Πάρο οικόπεδο 115,6 τ.μ. έπιασε τιμή 75 εκατ. ευρώ! - Η συμφωνία στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ

Ελληνικά Λιμάνια: Επενδύσεις σε Αμοργό, Σίκινο, Φολέγανδρο, απουσιάζει η Νάξος

Το σχέδιο για τις επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια - Τι προβλέπεται για τις Κυκλάδες

Ανδρος: Στα .. σκαριά ένα ακόμη 5αστερο ξενοδοχείο

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Άνδρο - Σε ποια περιοχή

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ερχονται αλλαγές και δη τον προσεχή Μάιο

Έρχονται αλλαγές στο Μεταφορικό Ισοδύναμο. Κατατίθεται νομοσχέδιο τον Μάιο

Νάξος: Πωλείται επικερδής γνωστή επιχείρηση

Πωλητήριο σε γνωστή επικερδής επιχείρηση - δείτε ποια είναι και τι ζητούν οι ιδιοκτήτες

Νάξος: Η καταγγελία για μη εξυπηρέτηση ασθενούς από το υγειονομικό σκάφος του Λιμενικού και η επίσημη απάντηση

Καταγγελία ότι δεν εξυπηρετήθηκε περιστατικό ασθενούς τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων - Τι απαντάει το Λιμενικό σε επιστολή του

Νάξος – Απείρανθος: Ερχεται η 1η βραδιά ΠεριΠοίησης για το 2025

Πότε και που θα γίνουμε μύστες της 1ης βραδιάς ΠεριΠοίησης για το 2025 στην Απείρανθο

Νάξος – Αρχαίος μόλος: Ανάγκη για σωστή ενημέρωση μέσω πινακίδας

Ο μοναχικός αρχαϊκός μόλος στο λιμάνι της Νάξου - Η πρόταση από τον Γιώργο Καρνέζη

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Τρίωρη διακοπή ρεύματος το πρωί του Σαββάτου (25/01)

ΔΕΔΔΗΕ: Πότε και που και πόση διάρκεια θα έχει η νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στη πόλη της Νάξου

Αποκλειστικό: Ο ΣΚΑΙ μετέτρεψε το λιμάνι της Νάξου σε αεροδρόμιο (video)

Απίστευτο... Ο ΣΚΑΙ μετέδωσε ρεπορτάζ από νερά που μπάζει το αεροδρόμιο της Νάξου με φωτογραφίες από το λιμάνι και μάλιστα άσκησε και κριτική (video)