Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για τον διαγωνισμό του European Young Chef 2019

ΠΝΑΙ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για τον διαγωνισμό του European Young Chef 2019

|

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στους ημιτελικούς του  European Young Chef 2019 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. (20/9/2019 Σύρος και 27/9/2019 Ρόδος) – Οροι και προϋποθέσεις 

Οπως είχαμε αναφέρει και πριν από μερικές ημέρες, έχουμε νέα ήδη και έθιμα όσον αφορά την ανάδειξη του καλύτερου νέου σεφ (European Young Chef) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου…. Ο διαγωνισμός θα γίνει για τέταρτη συνεχή χρονιά για αυτόν που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2019, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2019 στην Ρόδο.

Ειδικότερα θα διοργανωθούν δύο ημιτελικοί διαγωνισμοί, σε 2 νησιά της Περιφέρειας , στη Σύρο 20/9 και στη Ρόδο στις 27/9, στους οποίους θα πάρουν μέρος σεφ από 18-26 ετών και θα κριθούν από τριμελή επιτροπή, Πρόεδρος της οποίας θα είναι η Πρέσβης κ. Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.  Οι νικητές θα διαγωνιστούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 28/9, στον οποίο θα κριθεί, από επιτροπή ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο European Young Chef Award 2019, τον Οκτώβριο στην Ρόδο. 

Ποιοι όμως είναι οι όροι για την συμμετοχή στον διαγωνισμό;  Οπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση αι την σχετική ανοιχτή πρόσκληση συμεμετοχής προς κάθε ενδιαφερόμενο, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου… 

Οι υποψήφιοι για την κατάκτηση του τίτλου European Young Chef 2019 θα πρέπει:

  • Να είναι ηλικίας 18-26 ετών.
  • Να είναι σπουδαστές πλήρους φοίτησης ή απόφοιτοι σχολής μαγειρικής ( ο τίτλος απόκτησης να μην απέχει του ενός έτους από την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού). Η προσκόμιση του αποδεικτικού εγγραφής /αποφοίτησης είναι απαραίτητη.
  • Το διαγωνιζόμενο πιάτο θα πρέπει να αναδεικνύει με καινοτόμο τρόπο μια παραδοσιακή τοπική συνταγή από την εκπροσωπούμενη περιοχή. Ως εκ τούτου, μια μέρα πριν τον διαγωνισμό θα ζητηθεί από του υποψηφίους να προετοιμάσουν δύο μερίδες από το πιάτο τους (όπως αυτό θα παρουσιαζόταν στα τοπικά εστιατόρια και σπίτια) έτσι ώστε η κριτική επιτροπή να εξακριβώσει την καινοτομία του. Η προετοιμασία του πιάτου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει την μία ώρα και τριάντα λεπτά.
  • Την ημέρα του διαγωνισμού σε καμία περίπτωση η προετοιμασία του πιάτου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες και τριάντα λεπτά από την έναρξη του διαγωνισμού
  • Οι προπαρασκευές δεν επιτρέπονται. Εξαιρούνται η ζύμωση, η συντήρηση, το μαρινάρισμα ή το στράγγισμα. Οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευή θα μετρήσει αρνητικά για τον υποψήφιο.
  • Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του πιάτου η κριτική επιτροπή θα παρατηρεί τόσο την προετοιμασία όσο και το αποτέλεσμα της παρασκευής του πιάτου συμπεριλαμβανομένης και της υγιεινής της κουζίνας. Επίσης θα εκτιμήσει την ικανότητα των διαγωνιζομένων να μειώσουν τα απόβλητα τροφίμων και τη χρήση πλαστικών μιας χρήσης.
  • Οι υποψήφιοι έχουν το πολύ τρία λεπτά για να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή το πιάτο. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή θα εκτιμήσει την ικανότητα των υποψηφίων να εξιστορήσουν μια πρωτότυπη ιστορία, εξηγώντας την πολιτιστική σύνδεση του πιάτου με την περιοχή και παρουσιάζοντας τις τοπικές φυτικές και ζωικές ποικιλίες που χρησιμοποίησαν.
  • Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τελικό διαγωνισμό για την ανάδειξη του European Young Chef που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 23 Οκτωβρίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, το πτυχίο και την Αστυνομική Ταυτότητα τους σκαναρισμένα στα e-mail της ΠΝΑΙ στη διεύθυνση s.triantafyllou@rho.pnai.gov.gr για τα Δωδεκάνησα και για τις Κυκλάδες στη διεύθυνση k.blaxoy@1730.syzefxis.gov.gr καθώς και στo e-mail της Λέσχης Αρχιμαγείρων στη διεύθυνση info@chefclubrhodes.gr και nxristoforou@yahoo.gr.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για την αποστολή είναι: για τους υποψηφίους των Κυκλάδων στις 17/9/2019 και ώρα 10:00 το πρωί και για τους υποψηφίους των Δωδεκανήσων στις 23/9/2019 στις 18:00.

Το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανελλήνιες 2024: Αποζημίωση για τους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις εκτός έδρας (!!!)

Πανελλήνιες 2024: Για μία ακόμη χρονιά, αποζημίωση για όσους μαθητές δώσουν εξετάσεις μακριά από τα σπίτια τους

ΕεεεΚ Νάξου: Μία κίνηση αγάπης (μέσω ΛΕ.ΜΟ.Ν.) από την Ολγα Κομνηνού (photos)

Γ. Πρωτοπαπαδάκης για την δωρεά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου: “Θερμά, ευχαριστούμε την κα Κομνηνού” (video)

Κυριακή Πάσχα: Στις 8.30 το βράδυ το “Blue Star Naxos” θα αφήσει τον Πειραιά για Σύρο – Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό

Ημέρες γιορτής και το Blue Star Naxos θα κινηθεί με τροποποιημένο δρομολόγιο στο δρομολόγιο της άγονης

Ευρωπαϊκή Ενωση: Μάχη για το ντονέρ μετά τη πρόκληση των Τούρκων

Οργή από τους Ευρωπαίους εστιάτορες για τις προτάσεις των Τούρκων να υποχρεωθούν όλες οι φέτες ντονέρ να κόβονται «οριζόντια... με πάχος 3 έως 5 χιλιοστά»

Κυριακή Πάσχα: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια των “Blue Star Delos” και “Blue Star Paros”

Δεμένα τα πλοία της Blue Star Ferries το πρωί της Κυριακής του Πάσχα

Σύρος – Αγιο Φως: Με ιδιωτικό σκάφος (χορηγία της ONEX) έφτασε στην Ερμούπολη

Το Άγιο Φως υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Σύρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και φορείς του νησιού.

Naxos Island Tours: Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή στο Κουφονήσι την Δευτέρα 6 Μαϊου για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Νάξος: Γεύμα “Στο λαδόχαρτο” για τους άσους του Ολυμπιακού Εσε και Καρβάλιο

Η πρώτη ...επαφή με την κουζίνα και γαστρονομία της Νάξου για τους Εσε και Καρβάλιο το "Στο Λαδόχαρτο"

Πάσχα – Αγιο Φως: Στις 19:30 θα βρίσκεται στο “Ελ. Βενιζέλος”

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

ΕΡΤ1: «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό, προβολή το Αγιο Πάσχα

ΕΤ1 «Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα – Ταξιδεύοντας στην Αμοργό της άγριας ομορφιάς και του απέραντου γαλάζιου - Προβολή: Κυριακή του Πάσχα

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Νάξος: Πρωτομαγιά στη Δημοτική Επιτροπή η …μάχη για την αύξηση των δημοτικών τελών

Συνεδρίαση την Πρωτομαγιά της Δημοτικής Επιτροπής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Βασικό θέμα; Η αύξηση στα δημοτικά τέλη

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες