Δευτέρα, 10 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για τον διαγωνισμό του European Young Chef 2019

ΠΝΑΙ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για τον διαγωνισμό του European Young Chef 2019

|

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στους ημιτελικούς του  European Young Chef 2019 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. (20/9/2019 Σύρος και 27/9/2019 Ρόδος) – Οροι και προϋποθέσεις 

Οπως είχαμε αναφέρει και πριν από μερικές ημέρες, έχουμε νέα ήδη και έθιμα όσον αφορά την ανάδειξη του καλύτερου νέου σεφ (European Young Chef) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου…. Ο διαγωνισμός θα γίνει για τέταρτη συνεχή χρονιά για αυτόν που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2019, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2019 στην Ρόδο.

Ειδικότερα θα διοργανωθούν δύο ημιτελικοί διαγωνισμοί, σε 2 νησιά της Περιφέρειας , στη Σύρο 20/9 και στη Ρόδο στις 27/9, στους οποίους θα πάρουν μέρος σεφ από 18-26 ετών και θα κριθούν από τριμελή επιτροπή, Πρόεδρος της οποίας θα είναι η Πρέσβης κ. Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.  Οι νικητές θα διαγωνιστούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 28/9, στον οποίο θα κριθεί, από επιτροπή ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο European Young Chef Award 2019, τον Οκτώβριο στην Ρόδο. 

Ποιοι όμως είναι οι όροι για την συμμετοχή στον διαγωνισμό;  Οπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση αι την σχετική ανοιχτή πρόσκληση συμεμετοχής προς κάθε ενδιαφερόμενο, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου… 

Οι υποψήφιοι για την κατάκτηση του τίτλου European Young Chef 2019 θα πρέπει:

  • Να είναι ηλικίας 18-26 ετών.
  • Να είναι σπουδαστές πλήρους φοίτησης ή απόφοιτοι σχολής μαγειρικής ( ο τίτλος απόκτησης να μην απέχει του ενός έτους από την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού). Η προσκόμιση του αποδεικτικού εγγραφής /αποφοίτησης είναι απαραίτητη.
  • Το διαγωνιζόμενο πιάτο θα πρέπει να αναδεικνύει με καινοτόμο τρόπο μια παραδοσιακή τοπική συνταγή από την εκπροσωπούμενη περιοχή. Ως εκ τούτου, μια μέρα πριν τον διαγωνισμό θα ζητηθεί από του υποψηφίους να προετοιμάσουν δύο μερίδες από το πιάτο τους (όπως αυτό θα παρουσιαζόταν στα τοπικά εστιατόρια και σπίτια) έτσι ώστε η κριτική επιτροπή να εξακριβώσει την καινοτομία του. Η προετοιμασία του πιάτου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει την μία ώρα και τριάντα λεπτά.
  • Την ημέρα του διαγωνισμού σε καμία περίπτωση η προετοιμασία του πιάτου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες και τριάντα λεπτά από την έναρξη του διαγωνισμού
  • Οι προπαρασκευές δεν επιτρέπονται. Εξαιρούνται η ζύμωση, η συντήρηση, το μαρινάρισμα ή το στράγγισμα. Οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευή θα μετρήσει αρνητικά για τον υποψήφιο.
  • Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του πιάτου η κριτική επιτροπή θα παρατηρεί τόσο την προετοιμασία όσο και το αποτέλεσμα της παρασκευής του πιάτου συμπεριλαμβανομένης και της υγιεινής της κουζίνας. Επίσης θα εκτιμήσει την ικανότητα των διαγωνιζομένων να μειώσουν τα απόβλητα τροφίμων και τη χρήση πλαστικών μιας χρήσης.
  • Οι υποψήφιοι έχουν το πολύ τρία λεπτά για να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή το πιάτο. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή θα εκτιμήσει την ικανότητα των υποψηφίων να εξιστορήσουν μια πρωτότυπη ιστορία, εξηγώντας την πολιτιστική σύνδεση του πιάτου με την περιοχή και παρουσιάζοντας τις τοπικές φυτικές και ζωικές ποικιλίες που χρησιμοποίησαν.
  • Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τελικό διαγωνισμό για την ανάδειξη του European Young Chef που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 23 Οκτωβρίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, το πτυχίο και την Αστυνομική Ταυτότητα τους σκαναρισμένα στα e-mail της ΠΝΑΙ στη διεύθυνση s.triantafyllou@rho.pnai.gov.gr για τα Δωδεκάνησα και για τις Κυκλάδες στη διεύθυνση k.blaxoy@1730.syzefxis.gov.gr καθώς και στo e-mail της Λέσχης Αρχιμαγείρων στη διεύθυνση info@chefclubrhodes.gr και nxristoforou@yahoo.gr.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες για την αποστολή είναι: για τους υποψηφίους των Κυκλάδων στις 17/9/2019 και ώρα 10:00 το πρωί και για τους υποψηφίους των Δωδεκανήσων στις 23/9/2019 στις 18:00.

Το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρεβάτια είναι φτιαγμένα από χιόνι στα ξενοδοχεία Ιγκλού στις Άλπεις

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν να ζούσατε σαν Εσκιμώος μέσα σε ένα ιγκλού;

ΠΝΑι – Μ. Καπίρης: Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους κατοίκους των νησιών

Πρόταση εννέα μέτρων από τον Μιχάλη Καπίρη - Περιφερειακό Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου - για την στήριξη κατοίκων και επιχειρήσεων για τα νησιά που επλήγησαν από την σεισμική ακολουθία

Στο Επιμελητήριο Κυκλάδων ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γιάννης Μπρατάκος

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ιδιωτικά η Υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη

Ευρώπη – Ταμείο Απανθρακοποίησης: Εως και 3 δισ. ευρώ για έργα στα νησιά της Ελλάδας

Εντός του μήνα θα αποσταλεί προς έγκριση στην Κομισιόν ο τελικός πίνακας με την εξειδίκευση των έργων στα ελληνικά νησιά

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τελευταίες πτήσεις σήμερα (10/03), κλειστόν έως τέλος Μαρτίου για εργασίες

Κλείνει σήμερα το αεροδρόμιο της Νάξου.. Πότε θα ανοίξει, ποιος ο λόγος που μπαίνει η ταμπέλα κλειστόν...

“Monopoly”: Το διάσημο επιτραπέζιο παιχνίδι “ζωντανεύει” στη μεγάλη οθόνη

Οι Τζον Φράνσις Ντέιλι και Τζόναθαν Γκόλντσταϊν αναλαμβάνουν το σενάριο της κινηματογραφικής μεταφοράς του θρυλικού επιτραπέζιου παιχνιδιού

Κρουαζιέρα – Σαντορίνη: Πρόταση να ανοίξει την 22η Μαρτίου, τι λέει η Ολγα Κεφαλογιάννη

Κρουαζιέρα: Πλέει προς νέα ρεκόρ – Τι γίνεται με τη Σαντορίνη - Στους εναλλακτικούς προορισμούς τα λιμάνια της Ρόδου και της Κω

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Τετράωρη πρωινή διακοπή ρεύματος αύριο (11/03) στο Φιλώτι

Αύριο Τρίτη (11/03) και θα έχουμε τετράωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Φιλώτι - Ποιες ώρες θα έχουμε διακοπή...

ΠΝΑι – Σίφνος: Επτά εκατομμύρια ευρώ για έργα αναβάθμισης δικτύου αποχέτευσης

Γ. Χατζημάρκος: «Για τα έργα π/υ άνω του 1 εκ. ευρώ που υλοποιούνται σε όλα τα νησιά, στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες και από το σύνολο των φορέων του δημοσίου, το 80% εκτελείται από έναν οργανισμό. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»

Καστράκι: Πωλείται ακίνητο με μικρή αυλή κοντά στη θάλασσα

Ακίνητο πωλείται στο Καστράκι - Διαθέτει αυλή και είναι σε απόσταση .. αναπνοής από τη θάλασσα (δείτε εντός πληροφορίες)

Εκτακτο: Εφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Κώστας Κατσουρός

Φτωχότερη από σήμερα η Νάξος, καθότι έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Κατσουρός

Νάξος – Zas Travel: Το “αντίο” στο Blue Star 1 που αφήνει τη Παροναξία

Το Blue Star 1 ύστερα από δύο μήνες παραμονής στη Παροναξία αύριο θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι ... Πότε θα το ξαναδούμε

Δυτικές Κυκλάδες: Χωρίς πλοίο (“Αικατερίνη Π”) για δύο ημέρες λόγω τεχνικού προβλήματος

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. το χρονικό διάστημα 4-5 Μαρτίου λόγω τεχνικού προβλήματος

Νάξος – Νοσοκομείο: Ανακοινώθηκε η πρόληψη επικουρικού ουρολόγου

Το Νοσοκομείο Νάξου στελεχώνεται συνεχώς - Νέος επικουρικός ουρολόγος ορκίστηκε και πιάνει .. δουλειά

Fast Ferries σε Επιτροπή Ανταγωνισμού: “Το μοναδικό “εμπόδιο” στην δημιουργία απολύτου μονοπωλίου είναι η εταιρεία μας”

Νέες καταγγελίες από την Fast Ferries στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την επιθετική πολιτική που ακολουθεί η Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου στις τιμές των εισιτηρίων

Fast Ferries: “Επιστρέφει” με καθημερινό δρομολόγιο στη Νάξο, πότε;

Με το "Andros" αρχικά και με το "Αικατερίνη Π" στη συνέχεια και πάλι φέτος η Fast Ferries θα πιάσει Νάξο.. Δείτε πότε;

Νάξος: Αναψε .. πράσινο φως για νέο 4αστερο ξενοδοχείο, σε ποια περιοχή

“Πράσινο φως” σε επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή;

Νάξος: Ερυθρόλευκο υπερθέαμα απόψε για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

Ερυθρόλευκο υπερθέαμα για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού ετοιμάζουν απόψε στη Νάξο - Πότε; Που;

ΕΚΠΑ – Τσουνάμι: Αναθεώρηση και επικαιροποίηση στα σημεία καταφυγής, τι ισχύει σε Νάξο, Σαντορίνη και Αμοργό

ΕΚΠΑ - Τσουνάμι: Αναθεώρηση και επικαιροποίηση στα σημεία καταφυγής, τι ισχύει σε Νάξο, Σαντορίνη και Αμοργό