Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΠΝΑΙ: Το "Aegean mamas know best” έρχεται Ανδρο

ΠΝΑΙ: Το “Aegean mamas know best” έρχεται Ανδρο

|

Στην Άνδρο, 12 Οκτωβρίου, η δράση “Aegean mamas know best”, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Άνδρο στις 12 Οκτωβρίου 2018.

Το πρόγραμμα επιμελείται με πολύ καλά αποτελέσματα και μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο που συμμετέχει, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο Νίκο Χριστοφόρου και την Πρέσβη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.  

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στις 18.30 το απόγευμα, στο νέο πολυχώρο πολιτισμού στον όρμο Ορθίου, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και τα παιδιά της Άνδρου, θα συναντήσουν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

Τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα του νησιού, οι γεύσεις που «κρατούν» στο πέρασμα του χρόνου, η κουζίνα της γιαγιάς, της θείας και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού, η υγιεινή διατροφή και άλλα.

Τα παιδιά, θα δημιουργήσουν ταυτόχρονα το ζυμάρι τους, θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους και θα μυηθούν στις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου.

Μεγάλο ρόλο έχουν οι τοπικοί Σύλλογοι Γυναικών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς του τόπου οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα ξεχωριστά πιάτα της Άνδρου.

Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – χολή Μπαλέτου Μαρίας Κατσικάρη – Μαρκοπουλιώτη: 18 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας

Οι εγγραφές ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου – Έναρξη μαθημάτων στις 15 Σεπτεμβρίου.

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Milos Cove Inception Resort: Νέο «λίφτινγκ» με 17 δωμάτια και επιπλέον πισίνα

Σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – Επένδυση που αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Νάξος – «Παραδοσιακές Σκιές στο Χρόνο»: Έκθεση Θεάτρου Σκιών έως 31 Αυγούστου

Μέχρι τις 31 Αυγούστου, το κοινό της Νάξου έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον μαγικό κόσμο του Καραγκιόζη μέσα από τη συλλογή της Έλενας Αλιμπέρτη.

Κατ. Μονογυιού από Δονούσα: «Απόλυτη προτεραιότητα η υγειονομική κάλυψη των μικρών νησιών»

Με παρέμβαση της Βουλευτού Κυκλάδων εξασφαλίστηκε η συνέχιση της σύμβασης του οδηγού ασθενοφόρου στη Δονούσα.

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Κοροϊδία οι δωρεάν μετακινήσεις μόνο στις άγονες γραμμές – Ανάγκη κάλυψης όλων των σωματείων»

Ο πρώην πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟ και τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το κυβερνητικό μέτρο ως μισή αλήθεια και προτείνει ολοκληρωμένη λύση για τη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.

Γ. Μαργαρίτης: “Δίνει πνοή και ελπίδα στους νέους μας, διευκολύνει τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες”

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία – Δήλωση του Επάρχου Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννη Μαργαρίτη

Νάξος – Μουσικός Περίβολος 2025: Συναυλία (27/08) με τον Βασίλη Σκουλά

Ο κορυφαίος Κρητικός λυράρης και τραγουδιστής έρχεται στη Νάξο για μια μοναδική βραδιά στο Γυμνάσιο Νάξου.

Δήμος Νάξου: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στα Αγγίδια λόγω εργασιών στο 5ο Νηπιαγωγείο

Από 27 έως 30 Αυγούστου η κυκλοφορία θα διακοπεί προσωρινά για τη σύνδεση του νέου WC ΑμεΑ με το κεντρικό δίκτυο

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: «Άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου»

Σοβαρές καταγγελίες για την απαράδεκτη κατάσταση του κτηρίου – Ερωτήματα λογοδοσίας προς την Περιφέρεια

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.