Δοκιμάσαμε τα υπέροχα λουκάνικα με Γραβιέρα Νάξου και σας παρουσιάζουμε την συνταγή του σεφ Βαγγέλη Δρίσκα
Παρόλο που έχει ξεκινήσει η νηστεία, σε ένα πανδαιμόνιο νοστιμιάς μας κολάζουν τα “νεοφερμένα” χωριάτικα λουκάνικα με Γραβιέρα Νάξου. Σας τα παρουσιάζουμε με μια πεντανόστιμη συνταγή πατατοσαλάτας του διακεκριμένου Σεφ Βαγγέλη Δρίσκα. Για μετά το πέρας της νηστείας φυσικά… Να έχουμε κάτι όμορφο να περιμένουμε…
Υλικά
- Πατάτες Νάξου 500 gr
- Λουκάνικα με γραβιέρα Νάξου ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ – 1 πακέτο
- Ξερό κρεμμύδι – 1
- Καρότα – 2
- Σέλινο – 4 με 5 κλωναράκια
- Μαγιονέζα – 100 gr
- Μουστάρδα – 2 κουταλιές της σούπας
- Τριμμένο μαραθόσπορο – 1 κουταλάκι του γλυκού
- Γλυκιά πάπρικα – ½ κουταλάκι του γλυκού
- Άνθος αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες με την φλούδα τους για 50 λεπτά.
Καθαρίστε τες και ραντίστε τες με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με ανθό αλατιού.
Ετοιμάστε το ντρέσινγκ:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σέλινο, τρίψτε τα καρότα και ανακατέψτε τα με την μαγιονέζα, τον μαραθόσπορο και την πάπρικα.
Ανακατέψτε τις πατάτες με το ντρέσινγκ.
Χαράξτε τα λουκάνικα και ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα.
Κόψτε τα μετά σε μικρότερα κομμάτια και σερβίρετε τα με την πατατοσαλάτα.
Για τους πιο μερακλήδες, μπορείτε να τα απολαύσετε και σκέτα στο τηγάνι, συνοδευόμενα από μπύρα η κρασί.. Άλλωστε, η γραβιέρα λιώνει χωρίς να ξεροψήνεται μέσα στο λουκάνικο και το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό. Άριστος μεζές της παρέας και όχι μόνο