Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Ένα εστιατόριο στη Λευκορωσία σερβίρει την πιο γκουρμέ χωριάτικη σαλάτα στον κόσμο (PHOTO)

Σκληρές εικόνες διαμοιράστηκαν στο Facebook και στα social media στα οποία φαίνεται το άψυχο σώμα μιας διαμελισμένης αποδομημένης χωριάτικης σαλάτας που όπως είναι λογικό...

Παρουσία του Υπουργού ανάπτυξης τα εγκαίνια της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» σήμερα

Ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κος. Αποστόλου Ευάγγελος θα εγκαινιάσει την Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 19.00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.   Ο  Υπουργός...

Δωρεάν Σεμινάριο Οινογνωσίας στη Νάξο από κορυφαίο Οινολόγο

Είναι γεγονός: για πολλά χρόνια, η ενασχόληση με το κρασί είχε έναν αυστηρά «ελιτίστικο» χαρακτήρα, απωθώντας πολύ κόσμο από το να κάνει το βήμα...

Διεθνής διάκριση για το δίκτυο Aegean Cuisine Cyclades

Το Βραβείο Γαστρονομικής Λογοτεχνίας απέσπασε από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας έναν χρόνο μετά την έκδοσή της, η αγγλική έκδοση του βιβλίου «Του άνεμου και...

Τι πρέπει να προσέξουμε για ασφαλή και υγιεινή διατροφή από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι το Πάσχα

Το τριήμερο από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, από άποψη διατροφής, χαρακτηρίζεται από το πέρασμα από τη νηστεία στην κατανάλωση...

Ο Λαζάρου πάει Ιο και ετοιμάζεται να μαγέψει γευστικά

Ο βραβευμένος και δημοφιλής σεφ Λευτέρης Λαζάρου, γνωστός και από του βραβευμένο με αστέρι Michelin Βαρούλκο, ετοιμάζεται να εμπλουτίσει και την κουζίνα του Liostasi...

Γιατί η γραβιέρα Νάξου είναι ένα από τα καλύτερα τυριά της Ελλάδας;

Μάθε τα πάντα για το πιο αγαπητό ναξιώτικο τυρί Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’...

Πεντανόστιμοι Ναξιώτικοι Πατατοκεφτέδες

Δυνατή συνταγή για όλα τα γούστα... Με ΠΟΠ πατάτες Νάξου, αξιώτικο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα Νάξου και φρέσκο δυόσμο γίνονται οι πιο αφράτοι πατατοκεφτέδες. Τη συνταγή...

Σαρώνει το εστιατόριο με γιαγιάδες σεφ στη Νέα Υόρκη! Ανάμεσά τους μια Ελληνίδα!

Σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης το ρόλο των σεφ έχουν αναλάβει γιαγιάδες από όλα τα μέρη του κόσμου. Υπάρχουν λάτρεις του καλού φαγητού που μπορεί...

ΔΙΕΚ Νάξου: ένα διαφορετικό ταξίδι γνωριμίας στην Ινδική κουζίνα

Οι μαθητές του ΔΙΕΚ Νάξου σας περιμένουν όλους απόψε (23/03. 21:00) στο καφε «Αποθήκη» για να σας μυήσουν στα μυστικά της ινδικής κουζίνας  Ποια είναι...

«Δώρα γευσιγνωσίας» από το Νότιο Αιγαίο στους Αμερικανούς

Στις 16 Μαρτίου, η ελληνική κουζίνα και δη αυτή του Νοτίου Αιγαίου έδωσε το «παρών» για πρώτη φορά στο «Beard House» του «James Beard...

Τα “δώρα από την Ελλάδα” μέσω της Κουζίνας Αιγαίου πάνε …Νέα Υόρκη

Πέντε διακεκριμένοι σεφ θα ταξιδέψουν Αμερική για το μεγαλύτερο γαστρονομικό συμβάν της χρονιάς (!!) - Ο Γιάννης Γαβαλάς από την Ηρακλειά εκπροσωπεί τις Κυκλάδες...

Most Read