Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Athens Street Food Festival και δυναμικό παρών από την Νάξο…

Το Athens Street Food Festival* επιστρέφει στο Γκάζι μαζί με όλες τις θρυλικές λιχουδιές του - Από χθες Παρασκευή 4 Μαϊου και για κάθε...

Πατατάκια…. Γιατί είναι τόσο εθιστικά;

 «Ηδονιστική υπερφαγία»… Επιστήμονες από το Ερλάνγκεν της Βαυαρίας μετά από πειράματα διαπίστωσαν ότι μια συγκεκριμένη αναλογία λίπους και υδατανθράκων κάνει ιδιαίτερα ελκυστικά ορισμένα τρόφιμα...

Τήνος: Σεμινάριο γαστρονομίας και γιορτή (7-13/05) με …πιτσούνι

Γιορτή Γαστρονομίας για 4η χρονιά στην Τήνο από την ομάδα του Tinos Food Paths και δη από τις 7 έως τις 13 Μαϊου –...

Κίμωλος: Η παλαιότερη καταγεγραμμένη ελληνική πίτσα είναι η λαδένια

Η λαδένια Κιμώλου, καταγράφεται ως μία από τις παλαιότερες μορφές πίτσας, χωρίς τυρί, μόνο με ντομάτα, κρεμμύδι και ελαιόλαδο (δείτε βίντεο)  Αλήθεια ξέρετε ποια είναι η...

Τα Ελληνικά προϊόντα κερδίζουν την Αμερικάνικη αγορά

Tα ελληνικά τρόφιμα «ταξιδεύουν» στην αμερικανική αγορά - Oι ελληνικές εξαγωγές προς τις HΠA ανέρχονται σε 1,3 δισ., εκ των οποίων το 25% περίπου προέρχεται...

Τηγανιτές Πατάτες: Επιστροφή στη … παράδοση

Επιστροφή στη παράδοση όσον αφορά το τηγάνισμά της πατάτας; Η Κομισιόν συστήνει η θερμοκρασία τηγανίσματος να κυμαίνεται μεταξύ 160°C και 175°C και ψησίματος μεταξύ 180°C...

Ενας Ναξιώτης (Κ. Δεουδές) μαθαίνει τους Αμερικανούς να απολαμβάνουν το φαγητό

Το εστιατόριο "Νάξος" του Κώστα "Gus" Δεουδέ που βρίσκεται στο Σικάγο έχει κλέψει τη παράσταση τόσο με το μενού όσο και με την διακόσμιση...

Οι 50 αποχρώσεις της… κουζίνας του Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, αναδεικνύει μέσα από το πρόγραμμα «Taste the seasons» την μοναδική γαστρονομική παράδοση των...

ΠΝΑΙ: Συμμετέχει στην έκθεση “Ελλάδος Γεύση”

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”, θα συμμετάσχει στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" (10-13 Μαϊου), στοχεύοντας στην...

Σαντορίνη: Το κρασί που ταξίδεψε από τη λάβα έως τα καλύτερα εστιατόρια

Ύμνο στα κρασιά της Σαντορίνης αφιερώνει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg περιγράφοντας την καλλιέργεια σταφυλιών στις πλαγιές ενός ηφαιστείου, που ακόμη βγάζει φωτιά, καπνό και...

Πρόσκληση για μπακαλιάρο – σκορδαλιά από τον Σύλλογο Κορωνιδιατών Νάξου

Οι Κορωνιδιάτες της Αθήνας έχουν την ευκαιρία σήμερα (25/03) να απολαύσουν μπακαλιάρο – σκορδαλιά στο …σπίτι του συλλόγου (Κρίσσης 83, στην Ανω Κυψέλη) σε...

Στο Νο 2 με το macaron “Ελλάδα” ο Ναξιώτης Σταμάτης Ξενάκης

Ο Ναξιώτης Σταμάτης Ξενάκης με το macaron Ελλάδα (ελαιόλαδο, βασιλικός και περγαμόντο) βρέθηκε στη 2η θέση του διαγωνισμού για το καλύτερο macaron που διοργάνωσε...

Most Read