«Ηδονιστική υπερφαγία»… Επιστήμονες από το Ερλάνγκεν της Βαυαρίας μετά από πειράματα διαπίστωσαν ότι μια συγκεκριμένη αναλογία λίπους και υδατανθράκων κάνει ιδιαίτερα ελκυστικά ορισμένα τρόφιμα...
Η λαδένια Κιμώλου, καταγράφεται ως μία από τις παλαιότερες μορφές πίτσας, χωρίς τυρί, μόνο με ντομάτα, κρεμμύδι και ελαιόλαδο (δείτε βίντεο)
Αλήθεια ξέρετε ποια είναι η...
Tα ελληνικά τρόφιμα «ταξιδεύουν» στην αμερικανική αγορά - Oι ελληνικές εξαγωγές προς τις HΠA ανέρχονται σε 1,3 δισ., εκ των οποίων το 25% περίπου προέρχεται...
Επιστροφή στη παράδοση όσον αφορά το τηγάνισμά της πατάτας; Η Κομισιόν συστήνει η θερμοκρασία τηγανίσματος να κυμαίνεται μεταξύ 160°C και 175°C και ψησίματος μεταξύ 180°C...
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, αναδεικνύει μέσα από το πρόγραμμα «Taste the seasons» την μοναδική γαστρονομική παράδοση των...
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”, θα συμμετάσχει στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" (10-13 Μαϊου), στοχεύοντας στην...
Ύμνο στα κρασιά της Σαντορίνης αφιερώνει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg περιγράφοντας την καλλιέργεια σταφυλιών στις πλαγιές ενός ηφαιστείου, που ακόμη βγάζει φωτιά, καπνό και...
Οι Κορωνιδιάτες της Αθήνας έχουν την ευκαιρία σήμερα (25/03) να απολαύσουν μπακαλιάρο – σκορδαλιά στο …σπίτι του συλλόγου (Κρίσσης 83, στην Ανω Κυψέλη) σε...
Ο Ναξιώτης Σταμάτης Ξενάκης με το macaron Ελλάδα (ελαιόλαδο, βασιλικός και περγαμόντο) βρέθηκε στη 2η θέση του διαγωνισμού για το καλύτερο macaron που διοργάνωσε...