Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2024
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της γαστρονομίας

Με κρητικές λιχουδιές, ρακή και με χορούς και δη ποντιακούς οι Έλληνες Αρχιμάγειροι υποδέχτηκαν το Σάββατο σχεδόν χίλιους επαγγελματίες της γαστρονομίας, οι οποίοι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για το...

Νάξος: “Αντάμωμα”, ένα σταυροδρόμι γεύσεων

"Αντάμωμα", ένα εξαιρετικό εστιατόριο που λειτουργεί ως σταυροδρόμι γεύσεων και υψηλής αισθητικής Εκεί που ανταμώνουν οι ψυχές, στην απάνεμη άκρη της παραλίας, σε ένα σταυροδρόμι γεύσεων...

Τα συριανά προϊόντα στο πιάτο σας

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (15/09) πριν την έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομικού Πολιτισμού “Syros Greatings” (από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου) για τους...

Το Ελληνικό πρωϊνό στην Αμοργιανή έκδοση στο πιάτο μας

Το Ελληνικό πρωϊνό στην Αμοργιανή του έκδοση παρουσιάστηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αμοργού και έκλεψε τη παράστασή του με την ευρηματικότητα αξιοποίησης των τοπικών...

Αμοργός: περί ξεροτήγανων ο λόγος

Περί ξεροτήγανων ο λόγος… Η Αμοργός γιόρτασε (03/09) για 3η σερί χρονιά το αγαπημένο της γλύκισμα με χορούς και πανηγύρια ενώ προσφέρουμε και την...

Δουκάτο, ένα εστιατόριο με όνομα και ιστορία

Επισκεφθήκαμε το Δουκάτο, ένα διαμάντι κρυμμένο στα σοκάκια της παλιάς Χώρας της Νάξου και μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας  Σε μια από τις πιο ιστορικές αυλές...

Η Ματίνα μας κάνει το τραπέζι

Η ταβέρνα της Ματίνας και του Σταύρου στη Νάξο / Πνιγμένη στα λουλούδια και στο πράσινο, είναι όαση ζωής στην καρδιά ενός μικρού χωριού Ένα...

Όταν η ξινομυζήθρα κατήργησε την κρέμα γάλακτος

Ένα υπέροχο ταξίδι στις γεύσεις του παρελθόντος με την τέχνη του μέλλοντος, κάτω υπό την ενέργεια της Πορτάρας Ξέρατε ότι υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές  ενός απλού...

Στην ταβέρνα του Αποστόλη…Ας μιλήσουμε για φαγητό

Επισκεφθήκαμε την ιστορική ταβέρνα του Αποστόλη στους πρόποδες του κάστρου και ιδού τα αποτελέσματα Στους πρόποδες του κάστρου της Χώρας της Νάξου, από την πλευρά...

Γευστικοί οργασμοί στην πανέμορφη Σχοινούσα

Μία βόλτα στη Σχοινούσα των Μικρών Κυκλάδων και η ταβέρνα της Κυρά Ποθητή θα προκαλέσει γευστικό οργασμό με τις μοναδικές γεύσεις από τα χέρια...

Το Bakalo στη Μύκονο έχει άρωμα Μικρών Κυκλάδων

Δια χειρός του chef Γιάννη Γαβαλά το Bakaló στη Μύκονο έχει φανατικούς και πιστούς οπαδούς στο χώρο της γεύσης  Στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου, στη...

Η ομελέτα που εξιτάρει τους ουρανίσκους

Μέ την πένα και την ικανότητα όσον αφορά τη γαστρονομία του Γιώργου Πίττα κάνουμε ένα ταξίδι έως της Εγγαρές και την ταβέρνα του Χάρη...

Most Read