Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2024
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Ωραία, πήραμε το βραβείο, ώρα για δουλειά

Ξεκινά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η υλοποίηση του τριετούς πλάνου δράσεων, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες...

Το κρασί που αναδύεται από το βυθό της Σαντορίνης

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2011 της GAIA Wines προέρχεται από την παραδοσιακή ποικιλία Ασύρτικο της Σαντορίνης, και είναι το μοναδικό κρασί στην Ελλάδα που παλαιώνεται...

Στο απόσπασμα η …. Nutella?

Καρκινογόνος ουσία στη διάσημη Nutella - Πώς αντιδρά η Ferrero – Ιταλοί τρέχουν να την αποσύρουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ  Σοκ… τα πρωτοσέλιδα...

Οι ταβέρνες της χρονιάς στις Κυκλάδες

Δεν ξέρουν τι σημαίνουν βραβεία και διακρίσεις, τα περισσότερα δε γνωρίζουν κάν τον όρο gourmet και γκουρμεδιές. Αποτελούν όμως τον κορμό της ελληνικής κουζίνας Τέλος...

Οι Μυκονιατες ερασιτέχνες οινοποιοί άνοιξαν τα φρέσκα τους κρασιά

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Ερασιτεχνικός Οινοελαιουργικός Σύλλογος παρουσία φίλων και μελών γιόρτασε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στην Πικάντικη Γωνιά (της Λούντα) στον Γλάστρο...

Χρυσοί Σκούφοι 2017: οι υποψηφιότητες των Κυκλάδων (22) και οι …Μικρές Κυκλάδες

Ανακοινώθηκαν οι «Χρυσοί Σκούφοι» για το 2017.. Και στις Κυκλάδες έχουμε 22 υποψηφιότητες, η Σαντορίνη έχει το πρώτο λόγο με 12, ακολουθεί η Μύκονος...

Την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 κέρδισε το Νότιο Αιγαίο!

Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 αναδείχθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπως ανακόνωσε ο περιφερειάρχης Ν Αιγαίου, κος Χατζημάρκος. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο...

Αύξηση των ελληνικών εξαγωγών μπύρας στην Ιταλία

Συγκεκριμένα την τριετία 2013-2015 η αύξηση των εξαγωγών της Ελλάδας προς την Ιταλία ήταν 3.505% καταλαμβάνοντας το 0,74% του μεριδίου αγοράς μπύρας της Ιταλίας Η...

Ροδίτης ο κορυφαίος νέος σεφ στην Ευρώπη

Πανευρωπαϊκή Διάκριση για την Περιφέρεια: European Young Chef 2016 ο Ροδίτης Σταμάτης Μισομικές Τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ (European Young Chef) για το 2016...

Κουκουλομαεργιά Νάξου διά χειρός Γιάννη Γαβαλά

Η ιστορία της Κουκουλομαεργιάς Νάξου μέσα από τον "Ορεινό Αξιώτη" και η συνταγή που δίνει ο σεφ από την Ηρακλειά Γιάννης Γαβαλάς γα την...

Τηγάνιση με καφεμάτικο φασόλι Μυκόνου και λουκάνικο

Ο Γιάννης Γαβαλάς - σεφ από την Ηρακλειά - προτείνει μία ξεχωριστή συνταγή με βάση τα όσπρια και κυρίως υλικά από τις Κυκλάδες... Σήμερα...

Εκαψε …ουρανίσκους η Κουζίνα του Αιγαίου

Παρουσιάστηκε ο φάκελος υποψηφιότητας της Περιφέρειας για την διεκδίκηση του τίτλου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» - Τον προσεχή Νοέμβριο η  ανακοίνωση του τίτλου Ο...

Most Read