Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2025
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Πρόταση ημέρας: Κοτόσουπα με λαχανικά

Πέμπτη ... Κρύο... Και το κοτόπουλο έχει τη τιμητική του. Πόσο μάλλον όταν γίνεται σούπα

Taste Atlas: Η Ελληνική Κουζίνα χάρη στη Γραβιέρα Νάξου στη κορυφή του κόσμου για το 2024

Taste Atlas: Κορυφαία στον κόσμο η ελληνική κουζίνα για το 2024 -Τα πιάτα που μας έδωσαν το «χρυσό»

Πρόταση Ημέρας: Φασολάδα αλά Τοσκάνα με μπόλικα αρωματικά

Φασολάδα απ’ την Τοσκάνη, χυλωμένη, με φασκόμηλο, δεντρολίβανο και λεβάντα

Πρόταση Ημέρας: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο με μαύρη τρούφα

Μία γιορτινή εκδοχή για τα περίφημα γιουβαρλάκια...

Πρόταση Ημέρας: Σιουφικτά με ραγού από φιλέτο μόσχου και λίγο από μανιτάρια

Η πρόταση της ημέρας έχει ζυμαρικά... Σιουφικτά με ραγού από φιλέτο μόσχου και μανιτάρια

Πρόταση Ημέρας – Θηρασιά: Ρεβύθια φούρνου με καρότα και πολλά μυρωδικά

Μία διαφορετική πρόταση που μας έρχεται από τη Θηρασιά με βάση τα ρεβύθια και τα μυρωδικά

Πρόταση Ημέρας: Χοιρινό ρολό με σάλτσα δαμάσκηνου – μανταρινιού

Μία άλλη γλυκιά πρόταση φαγητού με πρωταγωνιστή το χοιρινό αλλά και τα φρούτα εποχής...

Πρόταση Ημέρας: Μανιτάρια γεμιστά με τυρί (και όχι μόνο)

Γεμιστά μανιτάρια με τυριά και καρύδια - Η πρόταση της ημέρας

Νάξος: Μια ιδιαίτερη ταυτότητα σηματοδοτούν τα τυριά του νησιού

Τα φημισμένα τυριά της Νάξου παρουσιάζουν εμφανείς διαφορές στη τελική τους γεύση λόγω της ιδιαίτερης προετοιμασίας και του πλούσιου τόπου στον οποίο παράγονται.

Πρόταση Ημέρας – Φαγητό: Φακές κόκκινες, με πράσο και κολοκύθα

Μία άλλη πρόταση με βάση τις φακές....

Πρόταση Ημέρας: Κόκορας κονφί με πουρέ πατάτας

ο Χριστόφορος Πέσκιας προτείνει μια πιο χωριάτικη, ελληνική εκδοχή με ελαιόλαδο, που κάνει τον κόκορα ζουμερό, αρωματικό και φίνο!

Πρόταση Ημέρας: “Πήτα των Χριστουγέννων”, μια γιορτινή κρεατόπιτα μας έρχεται από το 1887

Μια πλούσια κρεατόπιτα είναι η πήτα (έτσι γραφόταν το 1887) των Χριστουγέννων - Πως παρασκευάζεται και η σχέση μήλων - κρέατος

Most Read