Παρασκευή, 13 Ιουνίου, 2025
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Αθήνα: Που μπορείτε να βρείτε τα (δυστυχώς) υποτιμημένα τυρογλυκά του Αιγαίου;

Τα μελιτίνια, οι μελόπιτες και τα λυχναράκια φτιάχνονται στην Ελλάδα από πολύ παλιά. Τα περισσότερα, όμως, αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία προτιμούν τα αμερικάνικα και τα βάσκικα cheesecake

Πρόταση ημέρας: Μακαρονάδα με πέστο ρόκας, σπαράγγια και ξινότυρο Πιτταρά

Εύκολη απλή μακαρονάδα με πρώτη ύλη από τις Κυκλάδες (ξινοτύρι Ιου) αλλά εάν επιμένουμε ναξιώτικα, τότε η επιλογή είναι "Ξινότυρο Πιτταρά"

Πρόταση Ημέρας: Πατατένιες φωλίτσες με φέτα

Η πρόταση της ημέρας για φαγητό ή ένα καλό ορεκτικό έχει πολύ Νάξο εάν το σκεφτείτε. Πατάτες και τυρί

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταράς: Τα τυριά της Νάξου στα καλύτερά τους

Για τη σπουδαία γραβιέρα , το μεστό και περιπετειώδες ξινότυρο και το κάθετο τυροκομείο της Νάξου, το Τυροκομείο Πιττάρας απέσπασε το βραβείο παραγωγής τυροκομικών προϊόντων

Κέα – Κείων Γεύσεις: Μια Γαστρονομική Γιορτή στην Ιουλίδα

Ο Δήμος Κέας διοργανώνει τη γαστρονομική γιορτή ΚΕΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ η οποία θα μας ταξιδέψει μέσα από μια γαστρονομική διαδρομή στον παραδοσιακό οικισμό της Ιουλίδας.

Σοκολάτα Ντουμπάι: Φέρνει ελλείψεις στα φιστίκια (!!!)

Η φρενίτιδα με τη σοκολάτα Ντουμπάι έφερε ελλείψεις στα φιστίκια

Πρόταση Ημέρας: Αρνάκι με δεντρολίβανο και ρίγανη διά χειρός Μαριέττας Γαλάνη

Η Μαριέττα Γαλάνη από την Απείρανθο, μας στέλνει μία ακόμη συνταγή που έχει σχέση με το αρνάκι ... Πάσχα βλέπετε ακόμη

Πρόταση Ημέρας: Κατσικάκι με πατάτες με υπογραφή … Πάρου

Το κατσικάκι μαλακώνει, οι πατάτες μελώνουν, όνειρο είναι τούτο το λαμπριάτικο φαγητό, που με το που ξεφουρνίζεται σε βρίσκει έτοιμο, με το πιρούνι ανά χείρας

Πρόταση Ημέρας: Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές

Αρνάκι ψητό με δεντρολίβανο και πατάτες τραχτές με την σφραγίδα της Κέρκυρας

Νάξος: Ανάσταση με βάση την τοπική γαστρονομία

Παραδοσιακό Πάσχα στη Νάξο: Μοναδικά έθιμα και τοπική κουζίνα - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Πρόταση Ημέρας: Μαγειρίτσα αγιορείτικη, από τον Μοναχό Επιφάνιο

Η μαγειρίτσα είναι το σήμα κατατεθέν του Μ.Σαββάτου. Απολαύστε μια διαφορετική εκδοχή της δια χειρός του αείμνηστου μοναχού Επιφάνιου, με μανιτάρια, ψάρι και μυρωδικά.

Νάξος – Εργαστήριο: “Ανάδειξη της γαστρονομίας & των ποιοτικών τοπικών προϊόντων” (πρόγραμμα)

Πότε και που θα γίνει το θεματικό εργαστήριο με τίτλο "Ανάδειξη της γαστρονομίας & των ποιοτικών τοπικών προϊόντων" (πρόγραμμα)

Most Read