Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Κυκλάδες: Ταξιδεύει στα νησιά μας η «Ελληνική Κουζίνα»

Το περιοδικό που κάθε μήνα εξερευνά και αναδεικνύει κρυμμένα μυστικά της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, 4 Αυγούστου, με «Το Βήμα της Κυριακής

Πρόταση Ημέρας – Φαγητό: Φαβατοκεφτέδες από την Αμοργό

Οταν έχεις προϊόν ΠΟΠ τότε όλα είναι υπέροχα... Φαβατοκεφτέδες από την Αμοργό

Νάξος: Στο Λαδόχαρτο, για τοπική κρεατοφαγία αξιώσεων

Με φόντο το λιμάνι του νησιού, ο σεφ Νίκος Κεραμίδας ποντάρει στην καρνιβορική υπεροχή ντόπιων κρεάτων και διεθνών κοπών.

Αμοργός: Το “κοφτό”, ένα υπέροχο πιάτο με σιτάρι και ξερή μυζήθρα

Ενα λιτό και πεντανόστιμο φαγητό, με μόνα υλικά το σιτάρι και την ξερή μυζήθρα

Πρόταση ημέρας – Φαγητό: Αρωματικά τσουρεκάκια νηστίσιμα με πραλίνα από χαρούπι

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από την Απείρανθο.... Τι προτείνει η αγαπητή Μαριέττα Γαλάνη

Φαγητό – Πρόταση ημέρας: Πατατόπιτα ή πατέ ή μπομπότα Τήνου

Ένα από τα πολύ παραδοσιακά φαγητά της Τήνου, που έβγαζε από παλιά άφθονες πατάτες στην εύφορη πεδιάδα της Κώμης. Η πατατόπιτα λέγεται αλλιώς πατέ ή μπομπότα.

πρόταση ημέρας – Φαγητό: Γιαπράκια με κολοκυθανθούς από την Αμοργό

Τα γιαπράκια στην Αμοργό τον χειμώνα τα κάνουν με λαχανίδες, την άνοιξη με αμπελόφυλλα, το καλοκαίρι με κολοκυθανθούς. Με ένα φαΐ ξεχωρίζουν οι εποχές.

Πρόταση ημέρας – Σύρος: Ντομάτες γεμιστές με κουκουνάρια και σταφίδες

Η πρόταση της ημέρας για φαγητό έρχεται από την "Αρχόντισσα των Κυκλάδων" - Ντομάτες γεμιστές με κουκουνάρια και σταφίδες

Νάξος – Κόρωνος: Πάμε στη ταβέρνα της “Ματίνας”;

Για το πιο παραδοσιακό μενού του Αιγαίου, στην Κόρωνο της Νάξου - Τρεις γενιές πελατών στην ταβέρνα της Ματίνας και του Σταύρου

Φαγητό – Πρόταση ημέρας: Μακαρόνια χοντρά με ντομάτα, κοτόπουλο και δυόσμο

Μια εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με χοντρά ζυμαρικά και κοτόπουλο - Λίγη ξερή μυζήθρα από πάνω και είναι έτοιμη για το τραπέζι.

Κατ. Μονογυιού: Συνάντηση με τους Κυκλαδίτες σεφ στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Κατερίνα Μονογυιού συναντήθηκε με Σεφ πρεσβευτές της Κυκλαδικής γαστρονομίας στο Προεδρικό Μέγαρο στην επέτειο των 50 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Most Read