Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Επιχείρηση “Γρηγόρης”: Νέα καταστήματα έρχονται σε Κύπρο και Ρουμανία

Ο "Γρηγόρης" άνοιξε τον Αύγουστο δύο νέα καταστήματα στην καρδιά μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων, που προσφέρουν στους επισκέπτες ποιοτικές γεύσεις και μία ζεστή ελληνική φιλοξενία.

Πρόταση ημέρας – Φολέγανδρος: Καραβόλοι (σαλιγκάρια) γιαχνί

Μια παραδοσιακή συνταγή του νησιού για καραβόλους, σαλιγκάρια δηλαδή, γιαχνιστούς, με μπόλικη ντομάτα και κρεμμύδι.

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταράς: “Επτάστερος” με διακρίσεις στα Mediterranean Taste Awards 2024

Διακρίσεις για επτά τυροκομικά προϊόντα απέσπασε το Τυροκομείο Πιτταράς στα Mediterranean Taste Awards 2024 - Ποια είναι;

Πρόταση Ημέρας: Ντοματοκεφτέδες, με αγάπη από την Ηρακλειά

Ο κεφτές-σύμβολο των Κυκλάδων διαφέρει όχι μόνο από νησί σε νησί, αλλά κι από χωριό σε χωριό κι από νοικοκυρά σε νοικοκυρά

Πρόταση ημέρας: Πάμε Ηρακλειά και απολαμβάνουμε ξεροτήγανα

. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις, μέχρι να χρυσαφίσουν, και τα σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι. Είναι τέλειο κέρασμα.

Ελβετία: Επιστήμονες – ερευνητές φέρνουν (ξανά) επανάσταση στη σοκολάτα

Επιστήμονες στη Γενεύη επινόησαν έναν τρόπο αξιοποίησης ολόκληρου του φρούτου, δηλαδή όχι μόνο των «φασολιών κακάο», όπως αποκαλούνται οι σπόροι του, αλλά και της λευκής του σάρκας

Πρόταση Ημέρας – Φαγητό: Ο σαντορινιός καγιανάς στο πιάτο μας

Ο σαντορινιός καγιανάς φτιάχνεται με τα ντόπια ντοματάκια.

Νάξος – Απείρανθος: Πατάτες κοκκινιστές με παστό ζαμπόνι

Η Μαριέττα Γαλάνη μας μιλάει για πατάτες κοκκινιστές με παστό ζαμπόνι (συνταγή)

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Ναξιώτικη γραβιέρα για χειροκρότημα

Αλλά και ξινότυρο μεστό, κεφαλοτύρι πικάντικο και άλλοι εκλεκτοί εκπρόσωποι της τυροκομίας της Νάξου, από ένα τυροκομείο με κάθετη παραγωγή.

Πρόταση Ημέρας – Ηρακλειά: Το φάβα με τρία απλά υλικά και … δώρο θεού

Η πιο δωρική συνταγή φάβας στις Κυκλάδες. Τρία υλικά όλα κι όλα, και μπόλικη ώρα μαγείρεμα.

Πρόταση ημέρας: Τυρόπιτες αμοργιανές με ξινομυζήθρα για πρωινό

Τις αμοργιανές τυρόπιτες τις πλάθουν να είναι ατομικές και είναι το πρωινό και το σνακ τους. Μοσχοβολούν κανέλα, κι ας είναι αλμυρές. Τις γεμίζουν...

Πρόταση ημέρας – Πάρος: Ρεβυθάδα φούρνου με ολίγα φασόλια

Ρεβυθάδα φούρνου με ολίγα φασόλια, από την Πάρο - Η ιδιαίτερη παρασκευή

Most Read