Το περιοδικό που κάθε μήνα εξερευνά και αναδεικνύει κρυμμένα μυστικά της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, 4 Αυγούστου, με «Το Βήμα της Κυριακής
Ένα από τα πολύ παραδοσιακά φαγητά της Τήνου, που έβγαζε από παλιά άφθονες πατάτες στην εύφορη πεδιάδα της Κώμης. Η πατατόπιτα λέγεται αλλιώς πατέ ή μπομπότα.
Τα γιαπράκια στην Αμοργό τον χειμώνα τα κάνουν με λαχανίδες, την άνοιξη με αμπελόφυλλα, το καλοκαίρι με κολοκυθανθούς. Με ένα φαΐ ξεχωρίζουν οι εποχές.