Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Κυκλάδες: Δεκατρείς (13) γυναίκες μαγειρεύουν με γούστο και παράδοση

Στον Γαστρονόμο Ιουλίου (κυκλοφορεί την 14η Ιουλίου) Δεκατρείς μαγείρισσες από έντεκα νησιά των Κυκλάδων συστήνουν τον τόπο τους

Πρόταση ημέρας: Μπέργκερ με άρωμα και γεύσεις Σύρου

Με μαραθολουκάνικο και τυρί Σαν Μιχάλη φαντάστηκε το κυκλαδίτικο μπέργκερ ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης.

Πρόταση ημέρας: “Μους γιαουρτιού με κίτρο Νάξου” από την Μαριέττα Γαλάνη

Μους γιαουρτιού με κίτρο Νάξου στο ποτήρι από την Μαριέττα Γαλάνη

Ανάφη – Ρούκουνας: Στην ταβέρνα της παπαδιάς μαγειρεύουν με παραθαλάσσια κηπευτικά

Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με ζαρζαβατικά από το παραθαλάσσιο περιβόλι της μαγειρεύει η οικογένεια Αλεξοπούλου, η μοναδική που ζει ολοχρονίς στον Ρούκουνα.

Πρόταση ημέρας: Μία διαφορετική ομελέτα με άρωμα Ανδρου

Φρουτάλια ή φουρτάλια της Ανδρου.. .Μία ... ομελέτα που θα σας μείνει αξέχαστη

Φάρος Αλυκού: Γευστική εμπειρία με παράδοση 32 ετών και γιορτή με ζωντανή μουσική

Πέμπτη 4 Ιουλίου και η διεύθυνση του εστιατορίου "Φάρος του Αλυκού" γιορτάζει με ξεχωριστό τρόπο την 32η επέτειο της παρουσία του στο χώρο της Εστίασης

Πρόταση ημέρας: Ποια είναι η οσπριοσαλάτα που μοιάζει με “χωριάτικη”

Έχει ρεβύθια, βανίλιες Φενεού και φάβα, έχει και όλα τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας. Αν πέρα από το κρίταμο της βάλουμε και λίγο τουρσόζουμο γίνεται ακόμη πιο ωραία

Βλίτα: Τα πιο γλυκά χόρτα του καλοκαιριού, μικρά μυστικά και συνταγή

Βραστά, τσιγαριαστά, σε πίτες, σε ομελέτες και σε αλμυρούς λουκουμάδες -δροσερά και σαρκώδη, τα βλίτα πρωταγωνιστούν σε μερικά από τα ωραιότερα φαγητά της εποχής

Κυκλάδες: Εννέα νόστιμες στάσεις για αυθεντικές γεύσεις, ποιες είναι σε Νάξο και Ηρακλειά

Εστιατόρια, ταβέρνες και μπακάλικα που αναδεικνύουν την τοπικότητα, τιμώντας τις γεύσεις των Κυκλάδων

Πρόταση ημέρας: Τουρλού, ένα υπέροχο πιάτο από το Άγιο Όρος

Τουρλού στον ταβά από το Άγιο Όρος - Διαδικασία και μικρά μυστικά

ΠΟΕΣΕ: Αίτημα για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών

Τι ζητάει η ΠΟΕΣΕ με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Λαδερά: Καλοκαίρι χωρίς φασολάκια γίνεται; ο τέλειος οδηγός

Πώς φτιάχνουμε τα τέλεια, μελωμένα φασολάκια; Ο Χριστόφορος Πέσκιας δίνει τα μικρά μυστικά της μεγάλης μαγειρικής μας κληρονομιάς

Most Read