Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Πρόταση Ημέρας – Φαγητό: Κοτόπιτα με γραβιέρα Νάξου

Mια ιδιαίτερη κοτόπιτα με κρεμώδη και αρωματική γέμιση και χειροποίητο γιαουρτένιο φύλλο, σαν κουρού.

Πρόταση Ημέρας: Ομελέτα δια χειρός Γαλάνη, με τυρί μανούρα Νάξου

Με μανούρα Νάξου αυτή η ομελέτα είναι θαύμα, μπορούμε όμως να βάλουμε και κάποιο άλλο απαλό τυρί. Μανούρι, ανθότυρο, φρέσκια μυζήθρα…

Σίφνος: Ερχεται το 16ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τη γαστρονομία και τον πολιτισμό των Κυκλάδων σε ένα ακόμα ξεχωριστό φεστιβάλ!

Πρόταση ημέρας – Νάξος (Απείρανθος): “Καλόγερος” διά χειρός Μαριέττας Γαλάνη

«Καλόγερος» Νάξου (Μελιτζάνες γεμιστές με κοκκινιστό μοσχάρι)

Κυκλαδίτικη γαστρονομία: Θα έπρεπε ήδη να έχει κτίσει ένα γερό brand name

Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας των Κυκλάδων, όπου ο τουρισμός απειλεί να γίνει «μονοκαλλιέργεια» και διάφορες συγκυρίες έχουν περιορίσει την ενασχόληση με τη γη και την παραγωγή

Πρόταση Ημέρας: Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα, από τον Μοναχό Επιφάνιο και άρωμα Αγίου Ορους

Ύψωση του Τιμίου Σταυρού: Τα λαδερά έχουν την τιμητική τους όταν πέφτει Σάββατο ή Κυριακή

Στις 14 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, του κορυφαίου συμβόλου της Χριστιανοσύνης. Είναι ημέρα άλαδης νηστείας – εκτός και αν, όπως συμβαίνει τώρα, η γιορτή πέφτει Σάββατο ή Κυριακή.

Πρόταση ημέρας – Φαγητό: Στριφτάρια με σάλτσα βασιλικού και φρέσκια μυζήθρα

Με ένα αρωματικό πέστο βασιλικού, ενισχυμένο με ζουμερή ντομάτα και φρέσκια μυζήθρα, έχουμε εύκολα και γρήγορα μια απίθανα λιχούδικη μακαρονάδα.

Πρόταση Ημέρας: Μουσταλευρία διά χειρός Επιφανίου

Η μουσταλευριά του μοναχού Επιφάνιου... σκέψεις και συνταγή

Πρόταση Ημέρας από .. Λέσβο: Χάχλες στον φούρνο, γεμιστές με λαχανικά και φέτα

Η πρόταση της ημέρας, μας έρχεται από τη Λέσβο και είναι ιδιαίτερη..

Γ. Πίττας: Η κυκλαδίτικη κουζίνα αντιστέκεται

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Πίττας γράφει για τις συνταγές, τα τοπικά προϊόντα και τους ανθρώπους που κάνουν την κυκλαδίτικη κουζίνα να ξεχωρίζει και να ανθίζει.

Πρόταση Ημέρας…. Μακαρονάδα με ολίγη πανσέτα και ρίγανη

Μία απλή πρόταση που έχει ως βάση τα ζυμαρικά...

Most Read