Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Πρόταση Ημέρας: Τυρόπιτα εν τάχει με την βοήθεια του Τυροκομείου Πιτταρά

Εύκολη, καθώς δεν απαιτεί καμία δεξιοτεχνία στο στρώσιμο των φύλλων, η πατσαβουρόπιτα γίνεται στο πι και φι!

Η Γραβιέρα Νάξου ταξιδεύει στο Μιλάνο: Η ΕΑΣ Νάξου για πρώτη φορά στην έκθεση “Tuttofood”

Με αιχμή του δόρατος τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και φόντο τη βιωσιμότητα, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συμμετέχει στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στο Μιλάνο

Πρόταση Ημέρας: Αγκινάρες λεμονάτες με άσπρο πιπέρι με άρωμα Κέρκυρας

«Κουκούτσες» ή «μόρες» τις λένε οι Κερκυραίοι τις μικρές αγκινάρες με το σκούρο χρώμα που πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το τυπικό ανοιξιάτικο λαδερό του νησιού, παρέα με πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια και αρακά.

Πρόταση Ημέρας: Κοτόπουλο με πάπρικα, μουστάρδα και κρασί

Μία πρόταση που έχει να κάνει με την καλύτερη αξιοποίηση του κοτόπουλου ... Ποια είναι η συνταγή

Αναπτυξιακή Κυκλάδων: Θεματικό εργαστήριο (29/04) για τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα στη Νάξο

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων καλεί επιχειρηματίες και παραγωγούς να συμμετάσχουν αύριο (29/04) σε μια δράση δικτύωσης και ανάπτυξης γαστρονομικού τουρισμού (πρόγραμμα)

Πρόταση Ημέρας: Αραμπιάτα, η «θυμωμένη» μακαρονάδα της Ρώμης

Ντομάτες, καυτερή πιπεριά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συνυπάρχουν σε αυτό το εμβληματικό πιάτο της Ρώμης, την πικάντικη αραμπιάτα.

Φάρος Αλυκού: Εκεί που η Νάξος συναντά τη Μεσόγειο στο πιάτο

Ένα ταξίδι γεύσεων δίπλα στο κύμα, στο μαγευτικό Αλυκό

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, γεννιέται από τον ήλιο, τη γη και την ψυχή του νησιού

Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ - Τυροκομείο Πιτταρά: Μια ιστορία παράδοσης και μεράκι που ταξιδεύει από τα χωριά της Νάξου στις κορυφές του κόσμου.

Πρόταση Ημέρας: Ρεβανί με κρέμα λιμοντσέλο και άρωμα Κέρκυρας

Μια δημιουργική συνταγή που εμπνεύστηκε ο σεφ από τα εσπεριδοειδή, που είναι το φόρτε της Κέρκυρας

Αθήνα: Που μπορείτε να βρείτε τα (δυστυχώς) υποτιμημένα τυρογλυκά του Αιγαίου;

Τα μελιτίνια, οι μελόπιτες και τα λυχναράκια φτιάχνονται στην Ελλάδα από πολύ παλιά. Τα περισσότερα, όμως, αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία προτιμούν τα αμερικάνικα και τα βάσκικα cheesecake

Πρόταση ημέρας: Μακαρονάδα με πέστο ρόκας, σπαράγγια και ξινότυρο Πιτταρά

Εύκολη απλή μακαρονάδα με πρώτη ύλη από τις Κυκλάδες (ξινοτύρι Ιου) αλλά εάν επιμένουμε ναξιώτικα, τότε η επιλογή είναι "Ξινότυρο Πιτταρά"

Πρόταση Ημέρας: Πατατένιες φωλίτσες με φέτα

Η πρόταση της ημέρας για φαγητό ή ένα καλό ορεκτικό έχει πολύ Νάξο εάν το σκεφτείτε. Πατάτες και τυρί

Most Read