Η Ισπανία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός ελαιολάδου στον κόσμο, αλλά η ακρίβεια αναγκάζει τους καταναλωτές να αγοράζουν άλλα έλαια για μαγείρεμα, κυρίως ηλιέλαιο
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος- περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων- μιλάει για την φετινή εικόνα στην Εστίαση
Στη Φολέγανδρο αυτή την ανοιχτή πίτα, που τα τριμμένα κρεμμύδια ποτίζουν με νοστιμιά, την κάνουν με σουρωτό τυρί. Εμείς μπορούμε να βάλουμε ξινομυζήθρα.
Στη θρυλική τσουχτή (τη μανιάτικη μακαρονάδα με το αυγό) η σεφ προσθέτει μαϊντανό, καυτερές πιπεριές και την εκρηκτική Ναμουτιάνα, η οποία θα τονίσει το πικάντικο στοιχείο της μακαρονάδας.