Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, 2025
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Νάξος – Απείρανθος: Πατάτες κοκκινιστές με παστό ζαμπόνι

Η Μαριέττα Γαλάνη μας μιλάει για πατάτες κοκκινιστές με παστό ζαμπόνι (συνταγή)

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Ναξιώτικη γραβιέρα για χειροκρότημα

Αλλά και ξινότυρο μεστό, κεφαλοτύρι πικάντικο και άλλοι εκλεκτοί εκπρόσωποι της τυροκομίας της Νάξου, από ένα τυροκομείο με κάθετη παραγωγή.

Πρόταση Ημέρας – Ηρακλειά: Το φάβα με τρία απλά υλικά και … δώρο θεού

Η πιο δωρική συνταγή φάβας στις Κυκλάδες. Τρία υλικά όλα κι όλα, και μπόλικη ώρα μαγείρεμα.

Πρόταση ημέρας: Τυρόπιτες αμοργιανές με ξινομυζήθρα για πρωινό

Τις αμοργιανές τυρόπιτες τις πλάθουν να είναι ατομικές και είναι το πρωινό και το σνακ τους. Μοσχοβολούν κανέλα, κι ας είναι αλμυρές. Τις γεμίζουν...

Πρόταση ημέρας – Πάρος: Ρεβυθάδα φούρνου με ολίγα φασόλια

Ρεβυθάδα φούρνου με ολίγα φασόλια, από την Πάρο - Η ιδιαίτερη παρασκευή

Κυκλάδες: Είκοσι επτά (27) τυριά που οφείλετε να δοκιμάσετε

Καρίκι, νιαρή, ξεροτύρι, βραστό, βολάκι... Εσείς ομιλείτε την κυκλαδίτικη γλώσσα των τυριών;

Πρόταση Ημέρας – Σαντορίνη: Ομελέτα καμπούνα, με φρέσκο κρεμμυδάκι

Η πρόταση ημέρας για φαγητό έρχεται από την Σαντορίνη και έχει ένα παράξενο όνομα... "Καμπούνα"

Πρόταση Ημέρας: Μπριάμ στην κατσαρόλα, το καλοκαίρι στο πιάτο μας

Ντομάτες, πατάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες και φασολάκια σε μία κατσαρόλα. Η πιο θερινή μας συνταγή.

Ισπανία: Στροφή καταναλωτών στο ηλιέλαιο. Ποιος ο λόγος;

Η Ισπανία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός ελαιολάδου στον κόσμο, αλλά η ακρίβεια αναγκάζει τους καταναλωτές να αγοράζουν άλλα έλαια για μαγείρεμα, κυρίως ηλιέλαιο

Εστίαση – Γ. Παπαδόπουλος: “Φέτος δεν έχουμε γεμίσει ούτε μία φορά το σύνολο των καθισμάτων”

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος- περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων- μιλάει για την φετινή εικόνα στην Εστίαση

Πρόταση Ημέρας: Η τυροκρεμμυδόπιτα της Φολεγάνδρου

Στη Φολέγανδρο αυτή την ανοιχτή πίτα, που τα τριμμένα κρεμμύδια ποτίζουν με νοστιμιά, την κάνουν με σουρωτό τυρί. Εμείς μπορούμε να βάλουμε ξινομυζήθρα.

Πρόταση ημέρας: Mακαρονάδα σαν τσουχτή με νιώτικο κεφαλοτύρι

Στη θρυλική τσουχτή (τη μανιάτικη μακαρονάδα με το αυγό) η σεφ προσθέτει μαϊντανό, καυτερές πιπεριές και την εκρηκτική Ναμουτιάνα, η οποία θα τονίσει το πικάντικο στοιχείο της μακαρονάδας.

Most Read