Τα άγρια χόρτα της εποχής, όπως τα ραδίκια με την πικράδα τους και την κρουστή υφή τους, αντικαθιστούν το σύνηθες σπανάκι και ταιριάζουν με τις σουπιές σε ένα πιάτο τραχιάς, συναρπαστικής νοστιμιάς.
Το γιαούρτι γίνεται βελούδινη μους μαζί με κρέμα γάλακτος, το μέλι ένα χρυσοκαφέ ζελέ και τα καρύδια λούζονται με μέλι και στολίζουν το γιορτινό αυτό επιδόρπιο
Τα κουκουλομαεργιά, είναι το παραδοσιακό φαγητό της Πρωτοχρονιάς στ’ Απεράθου. Με συμβολικό χαρακτήρα αλλά και δύσκολο στο μαγείρεμα - Η συνταγή από τον Γιάννη Γαβαλά