Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Πρόταση ημέρας: Ζυμαρικά με μπάμιες και κεφαλοτύρι Πιτταρά

Πρόταση ημέρας από τον Γαστρονόμο. Για τους φίλους των ζυμαρικών και των τυροκομικών ... Αα και της μπάμιας

Πρόταση Ημέρας: Γίγαντες σαλάτα με κάππαρη, ελιές και σταφίδες

Η πρόταση ημέρας από τον "Γαστρονόμο" με βάση τους υπέροχους γίγαντες.. Σαλάτα σούπερ σταρ

Πρόταση Ημέρας: Παστίτσιο διά χειρός Σωτήρη Ευαγγέλου

Στην πραγματικότητα, η συνταγή δεν είναι δική του αλλά της μαμάς του. Το χαρακτηριστικό της είναι η απαλή, βελούδινη, αρωματική μπεσαμέλ – κι αν ακολουθήσεις τα βήματα όπως τα δίνει, φτιάχνεται πανεύκολα και δεν αφήνει περιθώρια λάθους.

Πρόταση Ημέρας: Κοτόπουλο φιλέτο ψημένο σαν πίτσα!

Η ιδέα της σεφ είναι απλή και συναρπαστική: δίνει στο κοτόπουλο τον ρόλο της ζύμης πίτσας και πάνω του στρώνει τα άλλα υλικά!

Επιτυχής παρουσία της Ε.Α.Σ. Νάξου στην έκθεση “Tuttofood”

Η Ε.Α.Σ. Νάξου παρουσίασε τα προϊόντα της στην παγκόσμιας εμβέλειας έκθεση στο Μιλάνο, με θερμή υποδοχή από Ιταλούς επιχειρηματίες και αξιωματούχους

Πρόταση Ημέρας: Φασολάκια και αρακάς ψητά, με πρασινάδες και μυρωδικά

«Σαλάτα εσύ σούπερ σταρ!». Κάτω από τον λοφίσκο ολόφρεσκης πρασινάδας κρύβεται μια τροφαντή μπαλίτσα από mozzarella burrata, μια έκπληξη που δίνει σώμα σε αυτή την πλούσια σαλάτα με φασολάκια, αρακά και μυρωδικά.

Νάξος – 2ο Γυμνάσιου: Μαθητές-τριες μαθαίνουν τα μυστικά της σεφουκλωτής στο “Naxion – Ναξίων γεύσεις” (video)

Μια γευστική εκπαιδευτική εμπειρία με άρωμα Νάξου στο πλαίσιο του etwinning προγράμματος “Heritage on a plate” (video)

Πρόταση Ημέρας: “Ψωμάκια χωριάτικα γεμιστά με ξινοτύρι Πιτταρά και κιμά !!”

Η Μαριέττα Γαλάνη μας παρουσιάζει μία απλή και γρήγορη συνταγή με άρωμα Νάξου "ψωμάκια χωριάτικα γεμιστά με ξινοτύρι Πιτταρά και κιμά !!"

Πρόταση Ημέρας: Ντολμαδάκια ορφανά με άρωμα Ρεθύμνου

Ντολμαδάκια από το Ρέθυμνο με ρύζι, ντομάτα και μυρωδικά - Η πρόταση ημέρας από τον "Γαστρονόμο"

Πρόταση Ημέρας: “Κινέζικα” κοπανάκια κοτόπουλου στον φούρνο με σόγια και μέλι

Με την αρωγή του Γαστρονόμου η Τρίτη περιλαμβάνει στο πιάτο μας κοτόπουλο στο φούρνο. Με τι συνοδεύεται;

Πρόταση Ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα φέτας

Δευτέρα και μακαρόνια στο τραπέζι μας... Ριγκατόνι με σάλτσα φέτας

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Οι μαθητές της Γ1 μυήθηκαν στα μυστικά της ζαχαροπλαστικής

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάξου έζησαν μια βιωματική εμπειρία μάθησης στο εστιατόριο “Δουκάτο”, μαθαίνοντας με τη βοήθεια δύο σεφ πώς η καρυδόπιτα γίνεται μάθημα συνεργασίας, δημιουργίας και χαράς

Most Read