Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΟι Μυκονιάτες ξέρουν από ...διαφήμιση

Οι Μυκονιάτες ξέρουν από …διαφήμιση

|

Κλέβει τις εντυπώσεις η εν πλω διαφημιστική καμπάνια των προϊόντων της Μυκόνου με δωρεάν μαθήματα μαγειρικής… 

Τους είχα δει άλλη μια φορά τους Μυκονιάτες στο Superferry II την ώρα που κατέβαινα στο Γαύριο. Δεν είχα παρει είδηση την επίδειξη μαγειρικής που είχαν κάνει. Απλώς τράβηξα μια φωτογραφία. Αυτή την φορά με κάλεσαν ευγενικά στην επίδειξη τους και πήγα. Ήταν μια επίδειξη παρασκεύης κρύων πιάτων από τους μαγείρους Βεγγέλη Πελέκη που δουλεύει για την δημοτική επιχείρηση Μυκόνου και τον Κρις Αθανασιάδη που συνεργάζεται και δουλέυει για ιδιωτικό εστιατόριο. Ταξιδεύουν κάθε 15 μέρες και κάνουν επιδείξεις μαγειρικής στους επιβάτες του πλοίου σε μια προσπάθεια να προωθήσουν τα μυκονιάτικα αγροτικά προϊόντα! Και τις μυκονιάτικες γεύσεις!

Μερικές δεκάδες παραβρέθηκαν στην βαπορίσια επίδειξη μυκονιάτικων προϊόντων και παρασκευής κρύων πιάτων.

Ανάμεσα τους και μερικοί που τράβαγαν φωτογραφίες. Και ανάμεσα στους φωτογραφιζοντες και οι απαραίτητοι κινέζοι που πάνε “Μύκονο και Σαντορίνι σαν ερωτευμένοι πιγκουΐνοι” 

Και καλούν δημοσιογράφους σε μια προσπάθεια να τα διαδώσουν. Σε αυτή την διαδρομή ήταν μια δημοσιογράφος που γράφει σε ξενόγλωσσα έντυπα και ξένες εφημερίδες!! Όλως τυχαία και εμείς στο πλοίο και μας προσκάλεσαν. Το μενού δύο κρύα πιάτα, το ένα πρωινό, το άλλο ένα μεσημεριανό, κάτι στο πόδι!!!

Τα μπαλάκια της κοπανιστής Μυκόνου και του γιαουρτιού πασπαλισμένα με διάφορους σπόρους.

Με βάση το τυρί και το γιαούρτι της Μυκόνου. ο μάγειρας Βαγγέλης Πελέκης έβαλε σπόρους (σουσάμι, παπαρούνα, καρύδια κλπ) και τα ζύμωσε. Μετά τα έκανε μπαλίτσες (σαν μεγάλους κεφτέδες). Τα γάρνιρε τα μισά με μαρμελάδα μανταρίνι, τα άλλα με μέλι θυμαρίσιο Μυκόνου. Και τα πρόσφερε στο κοινό.

Το ξινό του τυριού με το γλυκό του γαρνιρίσματος δίνουν μια γεύση εξαιρετική.

Αν και το καράβι δεν είχε κόσμο τελικά μαζεύτηκαν αρκετοί και δοκίμασαν όλοι. Γεύση κάτι σαν ξυνόγλυκη. Μα εξαιρετική. Ή όπως θα έλεγε και ο Μαμαλάκης βλέποντας τις μπουκίτσες: μπουκιά και συγχώριο!!

Ο Κρις Αθανασιάδης παρασκευάζει την ζύμη (κοπανιστή Μυκόνου με διάφορα καρυκεύματα)

Μετά απλώνει το μυκονιάτικο τυρί στην μεξικανικη πίτα

Μετά ακολούθησε ο μάγειρας Κρις Αθανασιάδης που έφτιαξε κάτι που ξεκίνησε σαν μεξικάνικό και κατέληξε σε κάτι δικό του και μυκονιάτικο. Ξεκίνησε από μια μεξικάνικη πίτα. Έβαλε τυρί μυκονιάτικο με μια σπάτουλα. Μετά φρέσκια πράσινη σαλάτα. Μετά λούζα μυκονιάτικη και τέλος κοτόπουλο.

 

Τα έκοψαν σε μεριδούλες.

Το τύλιξε και το έκοψε σε μεριδούλες. Όλοι παλι δοκίμασαν. Μόνο που οι περισσότεροι βιαστικά γιατί το πλοίο έμπαινε στο Γαύριο. Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε προορισμό την Άνδρο. Κάτι που μας άφησε ένα γλυκόπικρο ερώτημα στα χείλη και το συζητάγαμε κατεβαίνοντας:

Όλοι σηκώθηκαν να δοκιμάσουν και από το δεύτερο μυκονιάτικο πιάτο που πρόσφερε ο Βαγγέλης. Λίγο βιαστκά οι περισσότεροι γιατί κατεβαίναμε Άνδρο!

– Γιατί εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο στο καράβι; Γιατί δεν προβάλουμε με επιδείξεις τα αγροτικά προϊόντα μας; Και έχουμε και περισσότερα από την Μύκονο. Ξαφνιάζεσαι να βλέπεις την οργάνωση και την προβολή της Μυκόνου. 

 

Αγροτικά προϊόντα της Μυκόνου άψογα συσκευασμένα και με τέχνη προβαλλόμενα.

Δυστυχώς δεν έχουμε δει ποτέ τέτοια οργανωμένη και συστηματική προβολή ανδριώτικων προϊόντων και ανδιώτικων γεύσεων στο καράβι που όλοι έχουμε λίγο χρόνο. Τελικά δεν θέλει πολλά χρήματα ή πολύ κόπο, θέλει μόνο σκέψη και τρόπο.

 “εν Άνδρω”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αλ. Αρβανιτάς: “Ισραήλ vs Ιράν: Ο ακήρυχτος πόλεμος και η «μονοδιάστατη» αλήθεια”

Με δηκτικό ύφος και σπαρταριστή ειρωνεία, ο Αλέξανδρος Αρβανιτάς αποδομεί τον κυρίαρχο δυτικό λόγο για τη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν και αναρωτιέται: Ποιος τελικά έχει δικαίωμα στην άμυνα και ποιος όχι;

Πρόταση Ημέρας: “Ανατολίτικη καυτερή τηγανιά με χοιρινό και μανιτάρια” διά χειρός Μαριέττας Γαλάνη

Από τα παραδοσιακά μαγειρέματα της γιαγιάς έως τη fusion νοστιμιά της εποχής, η Μαριέττα Γαλάνη μετατρέπει κάθε συνταγή σε ιστορία – και το NaxosPress σε ένα πιάτο γεμάτο Κυκλάδες

Πρωκτολογικές παθήσεις: Συμπτώματα, διάγνωση και σύγχρονες λύσεις

Μεταξύ των συνηθέστερων πρωκτολογικών προβλημάτων συγκαταλέγονται οι αιμορροΐδες, η ραγάδα πρωκτού, τα περιεδρικά συρίγγια και αποστήματα, τα κονδυλώματα, καθώς και η κύστη κόκκυγος

Νέα θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα

Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη σε παιδιά - με μορφωμένους γονείς- που μεγαλώνουν μέσα στη στέρηση

Θεσμοθετήθηκε το Μεταβατικό Πλαίσιο Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ρυθμίζονται τεχνικές προδιαγραφές, χρόνοι ετοιμότητας, συνεργασίες με αερομεταφορείς και εμπλοκή ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Νέος κάδος ανακύκλωσης μπαταριών στην Παλάδα Τήνου, Μικρές κινήσεις, μεγάλη προστασία

Ο Δήμος Τήνου ενισχύει τις υποδομές ανακύκλωσης με στόχο ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο νησί

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Αμοργός – Κατάπολα: Η Γιορτή του Ψαρά, μία νύχτα με φως, θάλασσα και παράδοση

Το Σάββατο 21 Ιουνίου στα Κατάπολα, η Αμοργός τιμά τους ανθρώπους της θάλασσας με μουσική, ψυχή και την υπογραφή του Amorgorama

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Νάξος – Πυροσβεστική: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μεταξύ Μονής και Κινιδάρου

Άμεση και συντονισμένη αντίδραση από Πυροσβεστική, ΕΜΟΔΕ, Δήμο και εθελοντές απέτρεψε τα χειρότερα – Ευχαριστίες από τον αντιδήμαρχο Δρυμαλίας