Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΟ Λαζάρου πάει Ιο και ετοιμάζεται να μαγέψει γευστικά

Ο Λαζάρου πάει Ιο και ετοιμάζεται να μαγέψει γευστικά

|

Ο βραβευμένος και δημοφιλής σεφ Λευτέρης Λαζάρου, γνωστός και από του βραβευμένο με αστέρι Michelin Βαρούλκο, ετοιμάζεται να εμπλουτίσει και την κουζίνα του Liostasi Hotel Suites της Small Luxury Hotels of the World στην Ίο.

Με την γαστρονομία να καταλαμβάνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην τουριστική αγορά, λογικό είναι και οι επιχειρηματίες να επενδύουν σ’ αυτό. Και δεν είναι μόνο τα καταστήματα μαζικής Εστίασης που βελτιώνουν την θέση τους και αναβαθμίζουν το προϊόν τους αλλά στο παιχνίδι έχουν μπει και οι ξενοδόχοι. Με όπλο το γεγονός ότι διαθέτουν κουζίνα εντός του χώρου που δραστηριοποιούνται προσπαθούν να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα της κουζίνας (σεφ) ώστε να «πουλήσουν» και τον χώρο της εστίασης μαζί με την διαμονή οπότε το ξενοδοχείο εμφανίζεται να προσφέρει δύο υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην καλύτερη δυνατή τιμή…

Κι έτσι γνωστοί σεφ κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο δέχονται προτάσεις για να επιμεληθούν το πρόγραμμα της κουζίνας γνωστών ξενοδοχείων κυρίως σε νησιωτικούς προορισμούς. Πρόσφατα στο όλο project μπήκε η Ίος που βλέπει τη δημοφιλία της να ανεβαίνει πολύ τα 2-3 τελευταία χρόνια εξελίσσοντας το τουριστικό προφίλ του νησιού. Κι όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα www.xrysoiskoufoi.gr ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του νησιού, το «Liostasi Hotel & Suites» ήρθε σε συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου ώστε να επιμεληθεί το μενού ενόψει της νέας χρονιάς και με ημερομηνία ορόσημο την 5η Μαΐου που ανοίγει τις πόρτες του το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Και διαβάζουμε … «Το επόμενο στάδιο είναι να ανέβει και η γαστρονομία του, η οποία έχει καταφέρει να εδραιώσει ήδη φήμη στην παραδοσιακή της μορφή με τα εξαιρετικά τυριά του τυροκομείου της. Το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Ίου, το «Liostasi Hotel & Suites» μέλος των Small Luxury Hotels of the World μόλις ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον δημοφιλή, βραβευμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, αναλαμβάνει το ολοκαίνουργιο μεζεδοπωλείο του ξενοδοχείου, θα επιμεληθεί τα εδέσματα του πρωινού, μα πάνω απ όλα θα δημιουργήσει το μενού και θα εκπαιδεύσει την ομάδα τον σεφ του εστιατορίου «Grandma’s» που θα βρίσκεται κάτω από την επιμέλειά του, βάζοντας τις βάσεις για υψηλούς στόχους.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κ. Αρτέμης Δεναξάς «θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ήδη επιτυχημένο εστιατόριό μας «Grandma’s» και να το εδραιώσουμε ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια δημιουργικής ελληνικής κουζίνας των Κυκλάδων». Ο ίδιος ο Λαζάρου μου είπε « ψάχνω τα ντόπια υλικά για να τα αξιοποιήσω, και σκέφτομαι μια κουζίνα μια κουζίνα ελληνική με μεσογειακές προεκτάσεις. Θα είναι κατά κύριο λόγο θαλασσινή με πιάτα δημοφιλή του «Βαρούλκου» σαν τα μαύρα λινγκουίνι με καραβίδες, ή το κριθαράκι με γαρίδες και Μοσχάτο κρασί Λήμνου, και κακαβιά από πετρόψαρα. Θα υπάρχουν και κρέατα με πιάτα σαν τον τραχανά με αρνάκι και το ζωμό του, ή το φιλέτο με μους κουνουπιδιού και κύμινο. Τα γλυκά θα είναι δημιουργίες του ζαχαροπλάστη του «Βαρούλκου» Θοδωρή Μωυσίδη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα γαστρονομική κατάσταση στην Ίο».

Και να προσθέσουμε ότι ο ταλαντούχος σεφ και η ομάδα του θα καθοδηγήσουν τον επίσης χαρισματικό executive σεφ του ξενοδοχείου, Αλέξανδρο Λέπεση, συνδυάζοντας το παραδοσιακό και το σύγχρονο, το κλασικό και το κοσμοπολίτικο.  To ξενοδοχείο κάνει opening στις 5 Μαΐου και η Ίος ετοιμάζεται για γευστικά ταξίδια.

Liostasi Hotel & Suites

Χώρα Ίου

2286 092140


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καταγγελίες πολιτών στη Σίφνο: «Νόμοι υπάρχουν, αλλά δεν εφαρμόζονται»

Πολίτες καταγγέλλουν πολεοδομικές και περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες στο νησί – Ζητούν αναστολή αδειών και απόδοση ευθυνών σε αρμόδιες υπηρεσίες.

«Habemus Papam»: Από την τιάρα στο πάλλιο – Οι τελετές στέψης και ενθρόνισης του Πάπα από τον 9ο αιώνα μέχρι σήμερα

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ΄ αναλαμβάνει επισήμως τη διακονία του Επισκόπου Ρώμης – Από τη χλιδή του παρελθόντος στη λιτότητα της σύγχρονης τελετής.

Αμοργός: Το Αμοργιανό Φεστιβάλ επιστρέφει 7–9 Ιουνίου με χορωδίες, συναυλίες και τιμητικές εκδηλώσεις

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη μουσική, την παράδοση και τη μνήμη με ελεύθερη είσοδο σε όλο το νησί – Συμμετέχουν σύλλογοι από Τρίπολη και Αμοργό.

Πρόταση ημέρας: Ζυμαρικά με μπάμιες και κεφαλοτύρι Πιτταρά

Πρόταση ημέρας από τον Γαστρονόμο. Για τους φίλους των ζυμαρικών και των τυροκομικών ... Αα και της μπάμιας

Δυνατό μήνυμα ενάντια στα αιολικά στις νησίδες: Ευχαριστήριο της Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων Νάξου

Ενεργή συμμετοχή συλλόγων και πολιτών στις πρόσφατες δράσεις για την προστασία των νησιών – Κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα.

Δώρο ζωής από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Νέο αεροσκάφος για το ΕΚΑΒ ενισχύει τις αεροδιακομιδές σε όλη την Ελλάδα

Με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών, το ΙΣΝ προσφέρει νέο υπερσύγχρονο αεροσκάφος στο ΕΚΑΒ – Η παράδοση έγινε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα.

Eurovision 2025: Σήμερα (13/05) ο πρώτος ημιτελικός με Κύπρο, την Πέμπτη η Ελλάδα

Ημιτελικός Eurovision 2025: Τι ώρα ξεκινάει σήμερα στο κανάλι της ΕΡΤ - Πότε είναι η εμφάνιση της Ελλάδας

Ρήγμα Ανυδρου: Σεισμός μεγέθους 4.6 R μεταξύ Αμοργού – Σαντορίνης

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά Αμοργού και Σαντορίνης - Υπάρχουν αναφορές ότι ο σεισμός έγινε αισθητός από την Κω και την Ίο μέχρι και την Αττική

«Ο μίτος της Αριάδνης» στη Νάξο: Ξετυλίγοντας 200.000 χρόνια ιστορίας από τη Στελίδα μέχρι τον κόσμο

Η διεθνής έκθεση του Αρχαιολογικού Προγράμματος Στελίδας παρουσιάζεται στις 16 Μαΐου στη Σχολή Ουρσουλινών – Ομιλία του Καθ. Tristan Carter και διάλογος με το κοινό.

Social Media: Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και Ιρλανδία συμμαχούν κόντρα στην ανεξέλεγκτη χρήση

Προωθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο νομοθεσία, η οποία θα υποχρεώνει τα social media να επαληθεύουν την ηλικία κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση