Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δηλώνει παρών στην διεθνή έκθεση “Detrop Boutique 2016” με βασικό θέμα τρόφιμα (κυρίως …τυρί) και ποτά
Μία ξεχωριστή έκθεση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Φεβρουάριο και όπως είναι λογικό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα δώσει το παρών… Ποια είναι αυτή και γιατί ξεχωρίζει; Μιλάμε για την 26η DETROP BOUTIQUE, Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας η οποία διοργανώνεται από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Και αναμένεται να αποτυπωθούν και αναδειχθεί όλη η ελληνική παραγωγή τροφίμων, η υψηλή ποιότητα, η τεχνολογία και ο δυναμισμός της εγχώριας αγοράς και των σημείων πώλησης τροφίμων. Κυρίαρχο θεματικό αφιέρωμα θα αποτελέσει το “Cheese & Wine”, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρευρεθούν οι δυο κλάδοι στον ίδιο χώρο ως εκθεσιακό γεγονός. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με αναβαθμισμένη δομή, παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εκθέσουν τα προϊόντα τους και θα πλαισιώσουν το χώρο γευσιγνωσίας. Μέσα από τις πολυάριθμες εκδηλώσεις θα δώσουν ζωή στα ίδια τους τα προϊόντα και την ευκαιρία να τα συνδυάσουν με τα ανάλογα κρασιά, δημιουργώντας εναλλακτικές προτάσεις τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν ως εργαλεία πώλησης για την προώθηση των προϊόντων τους.”
Έπειτα από την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση της DETROP του 2015, η DETROP BOUTIQUE έρχεται να συνεχίσει το έργο της τα ζυγά έτη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους μικρούς παραγωγούς οι οποίοι έχουν την ανάγκη προβολής και δικτύωσης των προϊόντων τους, σε ετήσια βάση, στις αγορές του εξωτερικού που αναζητούν το καλό, ποιοτικό και διαφορετικό ελληνικό προϊόν.
Η έκθεση θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό επαγγελματιών από τις βαλκανικές χώρες, παρουσιάζοντας τη δυναμική της ελληνικής παραγωγής τροφίμων και αναδεικνύοντας όλες τις σύγχρονες τάσεις στην εμπορία, διανομή και στο merchandising των ειδών διατροφής καθώς και την εξωστρέφεια των τουριστικών επιχειρήσεων.
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου; Στα πλαίσια πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών της προϊόντων, πρόκειται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Detrop Boutique 2016 στον χώρο “Cheese & Wine”, η οποία θα πραγματοποιηθεί 26 με 29 Φεβρουαρίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η Περιφέρεια θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την αποτελεσματική προβολή και προώθηση των τοπικών τυροκομικών και οινικών προϊόντων της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρέχει τη δυνατότητα σύναψης των πλέον συμφερουσών συμφωνιών για τους παραγωγούς της, με τη συμμετοχή της αποκλειστικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Cheese & Wine». Στα πλαίσια της διοργάνωσης αυτής τόσο οι αγοραστές όσο και οι εκθέτες, έχουν την δυνατότητα επιλογής πραγματοποίησης συναντήσεων Business to Business.
Καλούνται οι παραγωγοί τυροκομικών και οινικών προϊόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Π.Ν.ΑΙ., να το δηλώσουν έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα (www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=6687 )
Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2241360567 κ. Τάνια Ρούσσου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου και 2281082380 κ. Ντίνα Βλάχου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.