Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - «Travel and Leisure» : Αφιέρωμα στις Κάμπονες

Νάξος – «Travel and Leisure» : Αφιέρωμα στις Κάμπονες

|

Το γνωστό περιοδικό «Travel and Leisure» προβάλλει τη Νάξο με αφορμή την γαστρονομική εμπειρία μέσα από το κτήμα “Κάμπονες” της Οικογένεια Πολυκρέτη .

“…. Ο χωματόδρομος δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου μας αποκάλυψε ένα παλιό αγροτικό σπίτι, το κεντρικό κτίριο ενός παλιού ελαιοτριβείου. Τις Κάμπονες, το μεσαιωνικό εξοχικό του τοπικού άρχοντα Σανούδου που, ενώ άλλαξε χέρια στο πέρασμα του χρόνου, κάποια κτίρια χάθηκαν ή άλλαξαν χρήση, κρατά ακόμη την αρχοντική αίγλη. Δύο τραπέζια ονειρικά, με λουλούδια, old fashioned τραπεζομάντιλα και όμορφα σερβίτσια, απλά και ανεπιτήδευτα. Μια κληματαριά κράταγε τη δροσιά, ενώ στο βάθος, σε μια παλιά εστία με κάρβουνα και σε έναν φούρνο πετρόκτιστο, βλέπαμε να γεμίζουν από τα χέρια της Ιουλίας Πολυκρέτη ωραίες πιατέλες με κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες. Κρασί ροζέ Γαία 4-6 h της Gaia Wines, παρέα με αυθεντική χωριάτικη σαλάτα.

Όλα αυτά θα περίμεναν λίγο, καθώς μια βόλτα στο ζωντανό και ζηλευτό μποστάνι της οικογένειας Πολυκρέτη αποκαλύπτει έναν παράδεισο επί της γης. Το νερό έρχεται από τα βουνά και με καλή οικονομία ποτίζει και δίνει ζωή σε όλα τα χωράφια των αναβαθμίδων. Δέντρα, μελίσσια, λουλούδια, μικρά παιδιά να παίζουν. Βανίλιες, ντοματίνια, κολοκύθες και φασολάκια. Κόποι ωραίων ανθρώπων.

Η Μαρία Πολυκρέτη μας έκανε μια σύντομη αναδρομή για την περιοχή, την οικογένειά της και για το πώς απέκτησε τον χώρο πριν από 120 χρόνια. Μια όμορφη ιστορία, αυθεντική και τόσο κυκλαδίτικη…”.

Κάμπονες, ένα κτήμα με μεγάλη ιστορία.. Μέρος από πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας a8inea.com με αφορμή τη πρόσφατη παρουσίαση στη Νάξο του βιβλίου “Greek Islands του Έλληνα επιχειρηματία Χρύσανθου Πανά…. 

Το κτήμα ανήκει στην οικογένεια της Μαρίας Πολυκρέτη (σύζυγος Ιωάννη Μαργαρίτη) και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις δράσεις γαστρονομίας που πραγματοποιεί η οικογένεια εδώ και αρκετά χρόνια σε μία προσπάθεια ανάδειξης της Νάξου μέσα από τον γαστρονομικό τουρισμό..  Εκεί ειδαμε τον Anthony Bourdain να απολαμβάνει τα πιάτα της κας Ιουλίας αλλά και άλλους γνωστούς πρωταγωνιστές.. 

και τώρα; Ερχεται το περιοδικό Travel and Leisure να υποκλιθεί στην ικανότητα της οικογένειάς Πολυκρέτη όσον αφορά τη γαστρονομία και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αναδεικνύει τις γευστικές ομορφιές της Νάξου… Αφιέρωμα που έχει σχέση με το φαγητό κα δη τα γεμιστά. 

Ας δούμε τι αναφέρει η Μαρία Πολύκρέτη μέσα από τη σελίδα της στα social media 

 Αποτελεί μεγάλη χαρά, συγκίνηση και τιμή για εμάς το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περίοδικό στον κόσμο «Travel and Leisure» προβάλλει τη Νάξο με αφορμή την γαστρονομική εμπειρία που διοργανώνουμε στο οικογενειακό μας κτήμα στις Κάμπονες.
Είναι μια προσωπική αναγνώριση και ταυτόχρονα μια αναγνώριση για το νησί σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εργαζόμαστε πάντα με στόχο την εξωστρέφεια, την αναγνώριση και την ανάδειξη της Νάξου ως ποιοτικού, αυθεντικού ελληνικού προορισμού σε κορυφαία μέσα στο εξωτερικό. Έχουν προηγηθεί οι επιτυχημένες προσπάθειες μας για προβολή του νησιού στο CNN travel, στο Forbes magazine, στην εκπομπή του Anthony Bourdain “Parts Unknown” και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε πάντα με γνώμονα και εσωτερικό κίνητρο την αγάπη μας για το νησί και το όραμα μας για καταξίωση του ως ένα κορυφαίο προορισμό που προσφέρει αυθεντικές και ποιοτικές εμπειρίες ζωής στους επισκέπτες του.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Ανάφη: Πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και το 2ο ενδοκυκλαδικό που αγνοείται

Προβλήματα και λύσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Ανάφης - Τι συμβαίνει με τα δρομολόγια και οι υποσχέσεις που πήρε ο Δήμαρχος κος Ρούσσος

Γ. Πολυχρονάκος: Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Γ. Πολυχρονάκος: “Πάρος και Μύκονος στο έλεος των πλημμυρών – Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.