Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος (Tortuga): Με βαριές υπογραφές για γαστρονομικούς οργασμούς

Νάξος (Tortuga): Με βαριές υπογραφές για γαστρονομικούς οργασμούς

|

Μοναδική συνεργασία… “Βαρούλκο” και “The Clumsies” ένωσαν τις δυνάμεις τους στο Tortuga (Πλάκα – Νάξος) προσφέροντας ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες στους επισκέπτες 

Δημιουργικές νοστιμιές από την ομάδα του «Βαρούλκου» και κοκτέιλ με σπιρτάδα από τον μπαρτέντερ Νίκο Μπάκουλη του αθηναϊκού μπαρ «The Clumsies», εκεί που σκάει το κύμα στην παραλία της Πλάκας.

Η θέση: Το εστιατόριο του all day beach bar restaurant Tortuga βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα και από τα ευρύχωρα day beds που είναι απλωμένα στην πανέμορφη αμμουδιά της Πλάκας.

Η ατμόσφαιρα: Απολύτως εναρμονισμένο με το ξερικό κυκλαδίτικο τοπίο, τη θάλασσα και τη χρυσαφένια αμμουδιά. Χωρίς κραυγαλέες πολυτέλειες, είναι σικ, μοντέρνο και με μια καλόγουστα κοσμοπολίτικη αίσθηση. Όπως δηλαδή πρέπει να είναι ένα παραλιακό σύγχρονο μαγαζί για να μη μοιάζει παράταιρο με το περιβάλλον ή με την εποχή του.

Το φαγητό: Οι ιδιοκτήτες του Tortuga, η Μαρία Πολυκρέτη και ο Γιάννης Μαργαρίτης έχουν άποψη και μάλιστα στιβαρή. Το κυριότερο όμως είναι ότι επενδύουν σε σωστές συνεργασίες και δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Έτσι, αποφάσισαν να αναθέσουν στην ομάδα του Βαρούλκου να τους ετοιμάσει το μενού. «Είχα πολλές δικές μου ιδέες και τις μοιράστηκα με τους σεφ. Και εκείνοι μου έκαναν τις προτάσεις τους κι ετοίμασαν τις συνταγές, έτσι ακριβώς όπως τις είχα οραματιστεί» εξηγεί η Μαρία. Στην κουζίνα τους κάνει τακτικές εφόδους ο σεφ Γιάννης Παρίκος, ενώ ο resident σεφ Γιώργος Γιάννης εκτελεί το μενού με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα, με κοινό παρανομαστή τη νοστιμιά. Ξεχωρίσαμε τα εκρηκτικά νόστιμα στρείδια σεβίτσε, το βαθιάς νοστιμιάς κριθαρότο με γαρίδες και το άψογα ψημένο, και ελαφροκαπνισμένο φιλέτο από λαβράκι με έναν σατινένιο πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ – αν και θα προτιμούσαμε για συνοδευτικό κάτι πιο ελληνικό, πιο ναξιακό και εποχικό. Από τα έξοχα γλυκά ξεχωρίσαμε το μπράουνι με μους λευκής σοκολάτας, αρμυρή καραμέλα και παγωτό βανίλια.

Ο λογαριασμός: 35-50 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Ο Νίκος Μπάκουλης των «The Clumsies» έχει επιμεληθεί τη λίστα με τα κοκτέιλ και ο μπαρτέντερ Ενρί Μπελούλι τα αποτυπώνει άψογα στα ποτήρια μας. Ειδικά για το Tortuga έχουν σχεδιάσει και κάποια ποτά με ντόπια προϊόντα, όπως το αναζωογονητικό Naxian Side με green pepper τζιν, λικέρ κίτρο Νάξου, μέντα και πράσινο τσάι. Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Μαργαρίτης είναι μεγάλος λάτρης του κρασιού και έχει επιμεληθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα και πλούσια λίστα με κρασιά κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα. Αν είστε οινόφιλοι δώστε βάση γιατί περιλαμβάνει κάποιες δυσεύρετες χρονιές, και σε κάποιες περιπτώσεις και πολλούς διαφορετικούς τρύγους από το ίδιο κρασί, σπάνιες ετικέτες, magnum, κ.α. Το πάθος του με το κρασί είναι σχεδόν ισάξιο με την αγάπη του για τα ουίσκι. Στο οικογενειακό πολυτελές ξενοδοχείο Naxian Collection, υπάρχει μια εντυπωσιακή «βιβλιοθήκη» φορτωμένη με μια ζηλευτή συλλογή από ουίσκι από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να την επισκεφθείτε και να διαλέξετε το απόσταγμα της επιλογής σας, να το πιείτε εκεί ή να ρωτήσετε αν μπορείτε να το απολαύσετε στο Tortuga αγναντεύοντας τη θάλασσα.

Επιπλέον πληροφορίες: Φτιάχνουν επίσης θαυμάσια πρωινά, κι έχουν μια λίστα με έξυπνα, νόστιμα κι εύκολα σνακ για την παραλία ή το μπαρ. Αξίζει να έρθει κανείς εδώ από νωρίς για καφέ, χυμούς και smoothies, για κολύμπι, φουλ χαλάρωση και νοστιμιές. Καθημερινά την καλοκαιρινή σεζόν 11:00-23:00.

Tortuga, παραλία Πλάκας, Νάξος, Τ/22850-44.300.

Κείμενο: Νικολέτα Μακρυωνίτου / Φωτογραφίες: Χρήστος Δράζος 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καύσωνας σαρώνει τη χώρα – Στους 38°C η Νάξος, 42,1°C στο Κρανίδι (πίνακας)

Ακραίες θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Τετάρτη 9 Ιουλίου – Πάνω από 37°C σε 125 περιοχές σύμφωνα με το meteo.gr – Δείτε πού «έβρασαν» οι Κυκλάδες

Σε πύρινο κλοιό ο Ωρωπός: Εκκενώθηκε το Ασπροχώρι – Σε ετοιμότητα η Μαλακάσα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Ωρωπό – Εκκενώθηκαν σπίτια, απειλείται η δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα – Ενεργοποιήθηκε το 112, πάνω από 140 πυροσβέστες στο πεδίο

«Στη Σκιά του Ζα»: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου

Συναυλίες, αφιερώματα, εκδηλώσεις παράδοσης και ιστορίας στο Φιλώτι – Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και συγκίνηση στην καρδιά της Νάξου

Πάρος: Το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2025, διεθνής θρίαμβος για τις Κυκλάδες

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure ανέδειξε την Πάρο στην 1η θέση παγκοσμίως – Σημαντικές διακρίσεις και για άλλους ελληνικούς προορισμούς

Στοπ σε κρίσιμα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, σε αβεβαιότητα η νησιωτική ανάπτυξη

Μεγάλες περικοπές στο σχέδιο "Ελλάδα 2.0" αφήνουν εκτός δεκάδες υποδομές σε υγεία, ενέργεια και παιδική μέριμνα – Πλήγμα για νησιά και τοπικές κοινωνίες

“Εξοικονομώ” με νέα μορφή από το 2026: Με συμμάχους τους παρόχους ρεύματος

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται ριζικές αλλαγές στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης – Πάνω από 300.000 ωφελούμενα νοικοκυριά, ESCO μοντέλο και Κάρτα Δικαιούχου φέρνουν νέα εποχή στο «Εξοικονομώ».

Ανδρος – «Όταν ξεκίνησα, η θάλασσα ήταν ακόμα ζωντανή»: Ο ψαράς Δημήτρης Ζάννες αφηγείται τη ζωή του

Ο Ανδριώτης ψαράς Δημήτρης Ζάννες μιλά για την αγάπη του για τη θάλασσα, την κρίση στην αλιεία και τον ρόλο του αλιευτικού τουρισμού σε ένα επάγγελμα που σβήνει σιωπηλά.

Ο Ζαν Τάμπακ στα εγκαίνια του Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη

Ο πρωταθλητής του NBA και προπονητής παγκόσμιου κύρους τίμησε με την παρουσία του μια ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά

ΑΠΑΣ Νάξου στον 1ο Όμιλο της “National League 1”, ποιοι είναι οι αντίπαλοί (πίνακας)

Ανακοινώθηκαν οι όμιλοι της National League 1 για τη σεζόν 2025-2026 – Δυνατές ομάδες και υψηλό επίπεδο στον γεωγραφικό όμιλο της Νάξου

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Κυριακής στη Μέση

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών