Ποιος είπε ότι η μάθηση δεν μπορεί να είναι… νόστιμη; Στο Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου Νάξου, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν μια ιδιαίτερη και γευστική αποστολή: να τιμήσουν ένα γαλλικό έθιμο που… φέρνει καλή σοδειά!
Στο πλαίσιο τoυ σημερινού μαθήματος, οι μαθητές γνώρισαν την παράδοση της Chandeleur, δηλαδή της Γιορτής της Υπαπαντής στη Γαλλία, η οποία κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζεται με τη δημιουργία και κατανάλωση κρέπας!
Σύμφωνα με τον λαϊκό γαλλικό μύθο, όποιος δεν φτιάξει κρέπες εκείνη τη μέρα, κινδυνεύει να χάσει τη σοδειά του… Κι έτσι, οι μαθητές του Φιλωτίου πήραν την τύχη των χωραφιών… στα χέρια τους, ακόμα και με καθυστέρηση – γιατί, όπως είπαν με χιούμορ:
«Τι κι αν έγινε μετά το Πάσχα… σημασία έχει πως οι σοδειές μας θα πάνε πολύ καλά αφού οι κρέπες μας πέτυχαν και ήταν υπέροχες!»
Αφού παρακολούθησαν σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο, πέρασαν στην πράξη και έφτιαξαν γλυκές και αλμυρές κρέπες, ανακαλύπτοντας γεύσεις και παραδόσεις από άλλη κουλτούρα, σε ένα διαθεματικό μάθημα που συνδυάζει πολιτισμό, ιστορία, γλώσσα και γαστρονομία.
Μπράβο στους μικρούς μας «σεφ» και εκπαιδευτικούς για την έμπνευση και την πρωτοβουλία. Οι γεύσεις μπορεί να φεύγουν, αλλά η γνώση και η εμπειρία μένουν!
Πληροφορίες από την ανάρτηση του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου στα social media