Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος: Τα Mediteranian Taste Awards 2021 υποκλίνονται στα προϊόντα του Τυροκομείου Πιτταρά

Νάξος: Τα Mediteranian Taste Awards 2021 υποκλίνονται στα προϊόντα του Τυροκομείου Πιτταρά

|

Τα προϊόντα του Τυροκομείου Πιτταρά αποδεικνύουν την έμπρακτα την εξαιρετική ποιότητα και γεύση τους – Οι βραβεύσεις στο πρόσφατο Mediteranian Taste Awards 2021 

Χρόνο με το χρόνο τα προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης Τυροκομείο Πιτταρά κερδίζουν την αγάπη του κοινού χάρη στην εξαιρετική ποιότητα, γεύση αλλά κυρίως την αγάπη της οικογένειας που προσφέρει τον καλύτερο εαυτό της ώστε το καταναλωτικό κοινό να απολαμβάνει τα καλύτερα προϊόντα… Και να μεταφέρουν και στους φίλους τους ως νέοι πρεσβευτές το πάθος για να γευτούν τα τυροκομικά προϊόντα που φέρουν την σφραγίδα “Πιτταράς” στη Νάξο… Φημίζεται άλλωστε το νησί για την ικανότητά του να παράγει μόνο τα καλύτερα… 

Με δυο συνεχόμενες χρονιές υψηλών διακρίσεων τα προϊόντα Πιτταρά αποδεικνύουν την έμπρακτα την εξαιρετική ποιότητα και γεύση τους. Στα Mediterranean Taste Awards 2020 τα προϊόντα Πιτταρά αξιολογήθηκαν με 2 χρυσά και 2 ασημένια βραβεία. Τα εν λόγο προϊόντα είναι:   Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνης ωρίμανσης, Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου και Ξινοτύρι φρέσκο Νάξου. 

Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα η διάσημη chef Μαρία Λόη βρέθηκε στη Νάξο για γυρίσματα στα πλαίσια εκπομπών με ελληνικά προϊόντα και εκθείασε τα τυροκομικά προϊόντα της οικογένειας Πιτταρά… Και σε σχετικό άρθρο στο περιοδικό forbes διαβάσαμε ” Κάτι που τα υπόλοιπα νησιά δεν μπορούν να συναγωνιστούν, είναι οι ποικιλίες των τυριών της Νάξου. Η γραβιέρα—μια μίξη 80% αγελαδινού, 20% πρόβειο με κατσικίσιο, τουλάχιστον τριών μηνών, που όσο το διατηρείς τόσο πιο δυνατή και νόστιμη γεύση αποκτά. Μπορεί να είναι σκληρό τυρί αλλά έχει γλυκιά και λεπτή γεύση βουτύρου, με λίγα λιπαρά.  Το Αρσενικό είναι το δεύτερο καλύτερο Ναξιώτικο τυρί με δυνατή γεύση, σκληρή υφή και φτιαγμένο από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που θερμαίνεται και πήζει με πυτιά. Υπέροχο τρυμμένο ή σε φέτα, το Αρσενικό έχει μαύρο περίβλημα με παραφίνη, κάτι που το κάνει ξεχωριστό. Αυτά τα τυριά είναι χειροποίητα και φτιάχνονται σε όλο το νησί αλλά για την Μαρία Λόη το τυροκομείο της οικογένειας Πιτταρά αποτελεί παράδοση από το 1970″.

Και φέτος όμως τα Mediterranean Taste Awards 2021 υποκλίθηκαν στην δύναμη των προϊόντων του Τυροκομειου Πιτταρά… Και όπως γνωρίζουμε πέντε ήταν αυτά που έλαβαν τιμητική διάκριση..  Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνής ωρίμανσης μετά από ομόφωνη απόφαση απέσπασε πλατινένιο βραβείο γεύσης –  Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ απέκτησε το δεύτερο χρυσό βραβείο της –  Η Γραβιέρα σε μπαστούνι βραβεύτηκε επίσης με χρυσό και  Το Σκληρό τυρί Νάξου σαγανάκι με γεύση μπούκοβο και γεύση ρίγανη τιμήθηκαν με μπρούτζινα βραβεία 

Εμείς να προσθέσουμε ότι η κτηνοτροφική μονάδα του Νικόλα Πιτταρά ξεκίνησε το 1970 όταν ο πατέρας του, Εμμανουήλ Πιτταράς, αγόρασε την πρώτη του αγελάδα. Με την αγάπη του για αυτή τη δουλειά και τη βοήθεια των 3 γιων του αυτή τη στιγμή η μονάδα αριθμεί 500 βοοειδή και είναι η μεγαλύτερη μονάδα του Αιγαίου.

Η γαλακτοκομική παραγωγή ξεκίνησε τον Μάιο του 2008, αρχικά χρησιμοποιώντας μέρος της παραγωγής γάλακτος της μονάδας της, και από τον Απρίλιο του 2009 χρησιμοποιεί όλο το γάλα που παράγει. Σήμερα η παραγωγή ανέρχεται σε πάνω από 3,000 τόνους γάλα ετησίως, τουλάχιστον 250 τόνους τυριού και 100 τόνους κρέατος. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Αντίο στην κα Κατερίνα, τη γυναίκα που δίδαξε την αλληλεγγύη με πράξεις

Η Κατερίνα Μαμούδη, η ψυχή της Κοινωνικής Κουζίνας του νησιού, έφυγε από τη ζωή – Η εξόδιος ακολουθία σήμερα Τετάρτη 14 Μαΐου

Νέο Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο στο Γεωλογικό Μουσείο Απειράνθου (video)

Η καινοτομία συναντά τις γεωεπιστήμες στη Νάξο – Εκπαιδευτική επένδυση με τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για μικρούς και μεγάλους (video)

Ευη Νομικού: “Ο σεισμός μεταξύ Κάσου και Καρπάθου δεν σχετίζεται με τη Σαντορίνη”

Η γεωλόγος Εύη Νομικού αναλύει τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ μεταξύ Κάσου και Καρπάθου – Δεν συνδέεται με τη Σαντορίνη. Ιστορικό προηγούμενο ο σεισμός του 1303.

Παννελλαδικές 2025: Τελευταίο κουδούνι της χρονιάς για τα Λύκεια την Πέμπτη

Πανελλήνιες 2025: Ανακοινώθηκε ο αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σαντορίνη: Νομική δράση από την Ένωση Ξενοδόχων κατά ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

Από τον Ιούλιο του 2024 έχουν κινηθεί με ασφαλιστικά μέτρα – Ζητούν αποζημίωση για τις ζημιές που προκαλούνται στις τουριστικές επιχειρήσεις

Unesco: Η 9η Φεβρουαρίου προ των πυλών ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πανηγυρική συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας - Τι δήλωσε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Πρόταση Ημέρας: Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι

Με την αρωγή του "Γαστρονόμου" έχουμε πρόταση με βάση τα φασολάκια...

Σαντορίνη: Επίσκεψη Κεφαλογιάννη για την Καλντέρα και τα έργα υποδομής – Προσεχώς νέα ΚΥΑ

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε τη Θήρα, προήδρευσε σύσκεψης για την Καλντέρα και δεσμεύτηκε για στήριξη σε κρίσιμα έργα όπως το Ηφαιστειακό Παρατηρητήριο και η αναθεώρηση της ΚΥΑ.

Η Θηρασιά αγκαλιάζει την Ομάδα Αιγαίου

Στην τρίτη στάση του 31ου Διάπλου, η Ομάδα Αιγαίου μετέτρεψε τη μικρή Θηρασιά σε σημείο αναφοράς για την πρόληψη, τη φροντίδα και την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας

Κίνδυνος νέου μπλάκ άουτ;

Απειλείται η Ελλάδα με μπλακ άουτ λόγω κρίσης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση

Νάξος: Η Δανάη Κουτελιέρη στο “Cash or Trash” με το αντικείμενο-κληρονομιά του πατέρα της (video)

Μια ξεχωριστή εμφάνιση με άρωμα Νάξου και ιστορία από την Πλάκα – Όταν η παράδοση συναντά την τηλεόραση και συγκινεί (video)