Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος: Τα Mediteranian Taste Awards 2021 υποκλίνονται στα προϊόντα του Τυροκομείου Πιτταρά

Νάξος: Τα Mediteranian Taste Awards 2021 υποκλίνονται στα προϊόντα του Τυροκομείου Πιτταρά

|

Τα προϊόντα του Τυροκομείου Πιτταρά αποδεικνύουν την έμπρακτα την εξαιρετική ποιότητα και γεύση τους – Οι βραβεύσεις στο πρόσφατο Mediteranian Taste Awards 2021 

Χρόνο με το χρόνο τα προϊόντα της οικογενειακής επιχείρησης Τυροκομείο Πιτταρά κερδίζουν την αγάπη του κοινού χάρη στην εξαιρετική ποιότητα, γεύση αλλά κυρίως την αγάπη της οικογένειας που προσφέρει τον καλύτερο εαυτό της ώστε το καταναλωτικό κοινό να απολαμβάνει τα καλύτερα προϊόντα… Και να μεταφέρουν και στους φίλους τους ως νέοι πρεσβευτές το πάθος για να γευτούν τα τυροκομικά προϊόντα που φέρουν την σφραγίδα “Πιτταράς” στη Νάξο… Φημίζεται άλλωστε το νησί για την ικανότητά του να παράγει μόνο τα καλύτερα… 

Με δυο συνεχόμενες χρονιές υψηλών διακρίσεων τα προϊόντα Πιτταρά αποδεικνύουν την έμπρακτα την εξαιρετική ποιότητα και γεύση τους. Στα Mediterranean Taste Awards 2020 τα προϊόντα Πιτταρά αξιολογήθηκαν με 2 χρυσά και 2 ασημένια βραβεία. Τα εν λόγο προϊόντα είναι:   Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνης ωρίμανσης, Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου και Ξινοτύρι φρέσκο Νάξου. 

Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα η διάσημη chef Μαρία Λόη βρέθηκε στη Νάξο για γυρίσματα στα πλαίσια εκπομπών με ελληνικά προϊόντα και εκθείασε τα τυροκομικά προϊόντα της οικογένειας Πιτταρά… Και σε σχετικό άρθρο στο περιοδικό forbes διαβάσαμε ” Κάτι που τα υπόλοιπα νησιά δεν μπορούν να συναγωνιστούν, είναι οι ποικιλίες των τυριών της Νάξου. Η γραβιέρα—μια μίξη 80% αγελαδινού, 20% πρόβειο με κατσικίσιο, τουλάχιστον τριών μηνών, που όσο το διατηρείς τόσο πιο δυνατή και νόστιμη γεύση αποκτά. Μπορεί να είναι σκληρό τυρί αλλά έχει γλυκιά και λεπτή γεύση βουτύρου, με λίγα λιπαρά.  Το Αρσενικό είναι το δεύτερο καλύτερο Ναξιώτικο τυρί με δυνατή γεύση, σκληρή υφή και φτιαγμένο από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που θερμαίνεται και πήζει με πυτιά. Υπέροχο τρυμμένο ή σε φέτα, το Αρσενικό έχει μαύρο περίβλημα με παραφίνη, κάτι που το κάνει ξεχωριστό. Αυτά τα τυριά είναι χειροποίητα και φτιάχνονται σε όλο το νησί αλλά για την Μαρία Λόη το τυροκομείο της οικογένειας Πιτταρά αποτελεί παράδοση από το 1970″.

Και φέτος όμως τα Mediterranean Taste Awards 2021 υποκλίθηκαν στην δύναμη των προϊόντων του Τυροκομειου Πιτταρά… Και όπως γνωρίζουμε πέντε ήταν αυτά που έλαβαν τιμητική διάκριση..  Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ 12μηνής ωρίμανσης μετά από ομόφωνη απόφαση απέσπασε πλατινένιο βραβείο γεύσης –  Η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ απέκτησε το δεύτερο χρυσό βραβείο της –  Η Γραβιέρα σε μπαστούνι βραβεύτηκε επίσης με χρυσό και  Το Σκληρό τυρί Νάξου σαγανάκι με γεύση μπούκοβο και γεύση ρίγανη τιμήθηκαν με μπρούτζινα βραβεία 

Εμείς να προσθέσουμε ότι η κτηνοτροφική μονάδα του Νικόλα Πιτταρά ξεκίνησε το 1970 όταν ο πατέρας του, Εμμανουήλ Πιτταράς, αγόρασε την πρώτη του αγελάδα. Με την αγάπη του για αυτή τη δουλειά και τη βοήθεια των 3 γιων του αυτή τη στιγμή η μονάδα αριθμεί 500 βοοειδή και είναι η μεγαλύτερη μονάδα του Αιγαίου.

Η γαλακτοκομική παραγωγή ξεκίνησε τον Μάιο του 2008, αρχικά χρησιμοποιώντας μέρος της παραγωγής γάλακτος της μονάδας της, και από τον Απρίλιο του 2009 χρησιμοποιεί όλο το γάλα που παράγει. Σήμερα η παραγωγή ανέρχεται σε πάνω από 3,000 τόνους γάλα ετησίως, τουλάχιστον 250 τόνους τυριού και 100 τόνους κρέατος. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Ο Κώστας Μακεδόνας έρχεται (16/07) για μια βραδιά γεμάτη μουσική και συναίσθημα

Ο αγαπημένος ερμηνευτής έρχεται την Τετάρτη 16 Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία στον Μουσικό Περίβολο, με τη συμμετοχή της Χριστιάνας Γαλιάτσου

«ΜΗΛΩΣΙΑ 2025» στο Φιλώτι: Αθλητισμός, μνήμη και πολιτισμός (πλήρες πρόγραμμα)

Το Φιλώτι τιμά πρόσωπα και παραδόσεις μέσα από δυναμικές διοργανώσεις του Συλλόγου «ΖΕΥΣ» – Ένα πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα για όλους

Πάρος: Ώρα μηδέν για τη νέα δομή υγείας, δύο εκτάσεις στο τραπέζι, αποφασίζει το Υπουργείο

Ομόθυμη η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για σύγχρονες υγειονομικές υποδομές – Το κάλεσμα του Δήμου Πάρου για τεχνική και νομική αξιολόγηση από τις αρμόδιες αρχές

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών ο εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο

Αρχιερείς, τοπικές αρχές και ευλαβείς προσκυνητές τίμησαν τον Άγιο Νικόδημο στην πατρίδα του, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό στην πόλη της Νάξου

Τήνος – Μελωδίες και μήνυμα ζωής στην Τήνο: Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού από τη Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών

Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μουσική και ανθρωπιά, με παράλληλη δράση στήριξης της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από τον Σύλλογο Γυναικών Τήνου

Νικοδήμεια 2025: Λαμπρός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία σε Χώρα Νάξου και Γλινάδο

Με πάνδημη συμμετοχή, λαμπρές παρουσίες Ιεραρχών και την υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας εορτάστηκε ο Αγιορείτης Άγιος σε Χώρα και Γλινάδο

Σίριους – Μιάλμπι: Κλείνει τον πρώτο γύρο με… διπλασιασμό!

Σίριους – Μιάλμπι: Όλα δείχνουν... διπλό! Η φορμαρισμένη Μιάλμπι στοχεύει κορυφή στην Allsvenskan με νίκη στην Ουψάλα. Ανάλυση, στατιστικά και στοίχημα.

Ποντάροντας πέρα από την παραλία: Γιατί οι νησιώτες επιλέγουν το Hexabet από το σπίτι

Ποντάροντας Πέρα από την Παραλία: Γιατί οι Νησιώτες Επιλέγουν το Hexabet από το Σπίτι

Νάξος – Γλινάδο: Παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας, η λειτουργία στον Αγιο Νικόδημο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου στο Γλινάδο Νάξου, τιμώντας την παραμονή της εορτής του Αγίου.

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Στασιμότητα στην επιβατική και οχηματική κίνηση στο λιμάνι Νάξου το πρώτο εξάμηνο του 2025

Οριακή πτώση στους επισκέπτες και τα οχήματα φέτος, με έντονη πτώση τον χειμώνα αλλά θετικά σημάδια από την άνοιξη και μετά (πίνακας)

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Γιώργος Πρίντεζης στην Ηρακλειά: Ο θρύλος του μπάσκετ δείπνησε στο εμβληματικό “Αράκλεια”

Μετά το AegeanBall Festival, ο Πρίντεζης χαλάρωσε στις Μικρές Κυκλάδες, απολαμβάνοντας τις γεύσεις του Γιάννη Γαβαλά σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Αιγαίου.