Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος: Σεμινάριο για το Street food από τον Chef Μπακοδήμο

Νάξος: Σεμινάριο για το Street food από τον Chef Μπακοδήμο

|

Λέσχη Γαστρονομίας Νάξου και Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» ενώνουν τις δυνάμεις τους και στις 17 Μαρτίου διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα «Snack & Street Food» και καθηγητή τον Chef Θωμά Μπακοδήμο

Το Street Food είναι και πάλι της μόδας… Γυρίζει στην καθημερινότητά μας και μάλιστα όχι με την λογική του …βρώμικου όπως είχαμε μάθει ως φοιτητές αλλά ακόμη και σε άποψη … γκουρμέ. Και βέβαια υπάρχει το Snack αυτό που θεωρείται ως αναγκαίο κακό για τη ζωή μας… Χωρίς ένα snack άλλωστε που θα πας… Και η Λέσχη Γαστρονομίας Νάξου μας συστήνεται με τον καλύτερο τρόπο… Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των μελών της (αλλά και γενικά των ανθρώπων της Εστίασης) φέρνει έναν εκ των κορυφαίων σεφ στην Ελλάδα για να μας δείξει τον τρόπο να δημιουργηθούν μερικά από τα καλύτερα πιάτα snack αλλά και street food… Κι έτσι το προσεχές Σάββατο διοργανώνεται σεμινάριο με θέμα «Snack & Street Food», όπου καλεσμένος είναι ο βραβευμένος Chef Θωμάς Μπακοδήμος… Οπότε; Όλοι οι δρόμοι οδηγούν … εκεί…

Ας δούμε τι αναφέρει και το σχετικό δελτίο Ενημέρωσης

Η Λέσχη Γαστρονομίας Νάξου και το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»  συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα : Snack & Street Food. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/3/2018 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Παντανάσσης στην παραλία της Νάξου και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης (Chef, Sous Chef, μάγειρες, ιδιοκτήτες εργαζομένους σε εστιατόρια, καταστήματα Snack, Catering  και γενικότερα οπουδήποτε σερβίρονται τέτοιου είδους πιάτα).

 Οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα λάβουν πιστοποιητικό-Βεβαίωση παρακολούθησης θα έχουν την ευκαιρία  να γνωρίσουν και να κατανοήσουν από κοντά  τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα από τα καλύτερα καταστήματα Εστίασης σήμερα. Θα υπάρξουν παρασκευές σε πραγματικό χρόνο και με παρουσίαση σε οθόνη.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι o executive Chef και πεπειραμένος εκπαιδευτής Θωμάς Μπακοδήμος ο οποίος έχει λάβει πλήθος βραβείων σε διεθνείς κι εγχώριους διαγωνισμούς μαγειρικής κι έχει συμμετάσχει ως κριτής κι επόπτης επίσης σε διεθνείς διαγωνισμούς γαστρονομίας . Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας World Chefs Association και υπεύθυνος στο Υπουργείο Υγείας ως κλινικός Chef. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Μαγειρικής Τέχνης, στους μελλοντικούς συναδέλφους.

Η Εμπειρία και οι γνώσεις τους θα δώσουν στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να λύσουν πολλές απορίες τους και θα είναι στη διάθεσή τους μετά το πέρας του σεμιναρίου για πολύτιμες συμβουλές.

Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ ανά άτομο. Εγγραφές πριν το σεμινάριο στο πνευματικό κέντρο η στο τηλέφωνο 2285023011-6972018534

Μια εξαιρετική ευκαιρία πριν την θερινή σεζόν.

Βιογραφικό

O Θωμάς Μπακοδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Μαγειρική Τέχνη, Διατροφή – Διαιτολογία και Ξενοδοχειακά. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία από 1988 έως σήμερα σε πλήθος επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering), ενώ είναι εισηγητής σε σεμινάρια γαστρονομίας και ειδικής διατροφής. Παράλληλα, δραστηριοποιείται σε διάφορες εθελοντικές οργανώσεις με την ομάδα διατροφής που έχει συστήσει.Έχει λάβει πλήθος βραβείων σε διεθνείς κι εγχώριους διαγωνισμούς μαγειρικής κι έχει συμμετάσχει ως κριτής κι επόπτης επίσης σε διεθνείς διαγωνισμούς γαστρονομίας. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας World Chefs Association και υπεύθυνος στο Υπουργείο Υγείας ως κλινικός Chef. Ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής Μαγειρικής Τέχνης, εκπαιδεύει τους μελλοντικούς συναδέλφους του στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πράσινο φως για πλοηγικό σταθμό στη Μύκονο, σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναγνώρισε την ανάγκη ίδρυσης σταθμού για τα κρουαζιερόπλοια, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση κάλυψης των απωλειών από τα μειωμένα λιμενικά τέλη.

Δυναμική παρουσία του Πανναξιακού AO στο Πανελλήνιο Κ16 – Έρχονται τα «Μηλώσεια 2025»

Σπουδαίες επιδόσεις από τους νεαρούς αθλητές του Πανναξιακού στη Χαλκίδα – Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από το Δ.Σ. για τη στήριξη των χορηγών ενόψει των αγώνων «Μηλώσεια 2025» στη Νάξο.

Η κεραμική της Σίφνου: Παράδοση αιώνων, τέχνη ζωντανή

15 εργαστήρια, εκατοντάδες φόρμες και μια πολιτιστική κληρονομιά ενταγμένη στην UNESCO που συνεχίζει να γράφει ιστορία, στο χέρι, στον τροχό, στο καμίνι.

Κέα: Ανακύκλωση ελαστικών με οικολογική συνείδηση και υπευθυνότητα

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Ecoelastica έδωσε νέα ζωή σε εκατοντάδες παλιά ελαστικά – Μια πράξη περιβαλλοντικής ευθύνης και πρότυπο διαχείρισης αποβλήτων για τα νησιά.

Κάναβα Ρούσσος: Ο Καραγκιόζης και οι Πειρατές κάτω απ’ τα αστέρια της Σαντορίνης

Μια βραδιά γεμάτη φως, γέλιο και μνήμες από τα παλιά στο Οινοποιείο Canava Roussos — εκεί που η παράδοση δεν ξεθωριάζει, αλλά ζει.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος – Ο προγραμματισμός μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Προγραμματισμένες διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ λόγω τεχνικών εργασιών. Το πρόγραμμα μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Νάξος – Δήμος: Έργο πυροπροστασίας σε 7 κοινότητες με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Ξεκινούν οι εργασίες για αντιπυρικές ζώνες σε Απείρανθο, Φιλώτι, Σαγκρί, Κεραμωτή, Δανακό, Ποταμιά και Αγιασσό — Ο Δήμος καλεί τους δημότες να συνεργαστούν για την υλοποίηση του έργου.

Η Νάξος μέσα από τα μάτια της Σοφίας Ρομπόλη: “Εκεί που σταματά ο χρόνος”

Η διερμηνέας νοηματικής και ψυχολόγος Σοφία Ρομπόλη γράφει για το καλοκαίρι που τη μεγάλωσε, για ένα νησί που έγινε οικογένεια, καταφύγιο, μνήμη και ελευθερία.

Ανακαλείται η ένταξη του αεροδρομίου της Πάρου στο ΕΣΠΑ λόγω καθυστερήσεων, έκτακτη συνεδρίαση (17/07) του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου συνεδριάζει την Πέμπτη 17 Ιουλίου με φόντο την απόφαση ανάκλησης της ένταξης του έργου «Ανάπτυξη και Βελτίωση Υποδομών του Νέου Αεροδρομίου Πάρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταφορές 2021–2027».

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο: Μια φωνή, μια παρέα, μια βραδιά γεμάτη μουσική (video)

Με την κιθάρα του, την εμπειρία του και συνοδοιπόρο τη Χριστιάνα Γαλιάτσου, υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά μουσικής και συναισθημάτων.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Golden Plates 2025: Ο chef Νίκος Δημητροκάλης και το Dal Professore σε Νάξο και Αττική έκλεψαν τη παράσταση

Με φόντο τη θάλασσα και πρώτη ύλη την αυθεντικότητα, οι Κυκλάδες σάρωσαν στα φετινά βραβεία γαστρονομίας Golden Plates, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το διεθνές γευστικό αποτύπωμά τους.

SeaJets: Το “TERA JET 2” ξεκινά τα δρομολόγια του, πρώτη αναχώρηση από Πειραιά στις 11 Ιουλίου

Το νέο ταχύπλοο της SEAJETS φτάνει Νάξο, Πάρο, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά με διπλή επιστροφή – Αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου δρομολογίου

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.