Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - "Μία βραδιά κάτω από την Ελιά": Ερχονται σεμινάρια, ο Luca...

Νάξος – “Μία βραδιά κάτω από την Ελιά”: Ερχονται σεμινάρια, ο Luca Piscazzi νέος “πρεσβευτής” γαστρονομίας

|

Αλλαγές και νέες προκλήσεις. Η Μαρία Πολυκρέτη – πρόεδρος του Πολιτιστικού φορέα “Πολυκρίτη” και ιδρύτρια του θεσμού “Μία βραδιά κάτω από την Ελιά” δεν κάθεται στα ήδη κεκτημένα, αλλά αναζητεί νέες προκλήσεις στο μονοπάτι που έχει δημιουργήσει εδώ και τρία χρόνια…

O βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Luca Piscazzi είναι ο επόμενος πρεσβευτής των γαστρονομικών δράσεων που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, στη Νάξο το 2025, όπως ανακοίνωσε η ιδρύτρια του θεσμού “Μια βραδιά κάτω από την ελιά” και πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα “Πολυκρίτη“, κ. Μαρία Πολυκρέτη, σε εκδήλωση στο εστιατόριο Pelagos, στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Στην ενδιάμεση αυτή “στάση” στην Αθήνα, η κ. Πολυκρέτη δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η αποδοχή της πρόσκλησης από τον chef Luca Piscazzi να εκπροσωπεί το Φεστιβάλ, αλλά και τιμή για ολόκληρο το νησί μας. Ανυπομονούμε να δούμε πώς ο chef θα συνδυάσει την ιταλική γαστρονομική παράδοση και τις άρτιες τεχνικές μαγειρικής που του χάρισαν τα αστέρια Michelin με τα Ναξιώτικα προϊόντα. Είμαστε σίγουροι ότι θα δημιουργήσει μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, η οποία θα προσφέρει στους προσκεκλημένους ένα αξέχαστο βίωμα και προστιθέμενη αξία στη Νάξο”!

Να σημειώσουμε εδώ ότι η κα Πολυκρέτη στη προσωπική της σελίδα ανέφερε επίσης ” Είμαστε χαρούμενοι που όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζουν την προσπάθεια μας για την ανάδειξη του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου της Νάξου και ιδιαιτέρως συγκινημένοι που κορυφαίοι και αναγνωρισμένοι Σεφ παγκοσμίως ενώνονται μαζί μας θέλοντας να συμβάλουν στην προβολή των ναξιακών προϊόντων και της γαστρονομίας του τόπου μας.

Είναι μεγάλη τιμή όχι μόνο για τον θεσμό αλλά και για το νησί μας που ο βραβευμένος με Michelin star Luca Piscazzi είναι ο νέος πρεσβευτής της γαστρονομίας της Νάξου μέσα από τις δράσεις του πολιτιστικού φορέα «Πολυκρίτη». Η συνεργασία μας ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που έγινε χθες Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο εστιατόριο Pelagos at Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Ευχαριστούμε θερμά τους δημοσιογράφους που παρέστησαν στην εκδήλωση καθώς και την Alpha Bank και τον Γιώργο Βερώνη και την Maria Nafplioti για την ευγενική υποστηρίξη στον θεσμό”.


Ο βραβευμένος chef Luca Piscazzi ανέφερε σχετικά: “Η Νάξος είναι το δεύτερο σπίτι μου, τόσο για δουλειά όσο και για ξεκούραση. Έχω επισκεφθεί πολλές φορές το νησί για τις παραλίες, το καλό φαγητό, το καλό κρασί, τους καλούς φίλους και είναι τιμή μου να συμμετέχω στο Φεστιβάλ και να είμαι πρεσβευτής του. Φέτος πραγματοποιήσαμε εκεί το Pelagos Tour, εξερευνήσαμε πολλά σημεία του νησιού· έχει πολύ ισχυρή παράδοση και οι Ναξιώτες παραγωγοί είναι μοναδικοί. Ανυπομονώ να ανακαλύψω ακόμη περισσότερα κομμάτια του”!

Προσκεκλημένοι στην κλειστή εκδήλωση ήταν δημοσιογράφοι και χορηγοί που στηρίζουν τις δράσεις του πολιτιστικού φορέα “Πολυκρίτη”. Οι καλεσμένοι γεύτηκαν canapés που ετοίμασε ο σεφ ειδικά για την περίσταση, με Ναξιώτικα προϊόντα και συνοδεία κρασιών από το κτήμα Terra Grazia.

Συνεχίζοντας το παράλληλο πρόγραμμα εργαστηρίων που διοργανώνει η “Πολυκρίτη”, τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει μία σειρά εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες με τίτλο “Τα οσφρητικά μονοπάτια της Νάξου”.

Οι συμμετέχοντες θα ακολουθηθούν συγκεκριμένες περιπατητικές διαδρομές, θα αναγνωρίσουν και θα συλλέξουν οργανικές και ανόργανες ύλες (φυτά, χώμα, νερό, κ.ά.) που συνθέτουν το οσφρητικό τοπίο της Νάξου.

Έπειτα, θα επεξεργαστούν τα συλλεχθέντα αντικείμενα και θα δημιουργήσουν έλαια, σαπούνια και κεριά που θα αφηγούνται οσφρητικές “ιστορίες” από τα μονοπάτια του νησιού.

Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσουν έναν ψηφιακό χάρτη με τα μονοπάτια, τις μυρωδιές και τα φυτά που θα συναντήσουν κατά τη διάρκεια των περιπατητικών-οσφρητικών διαδρομών.

Τα εργαστήρια αυτά θα υλοποιηθούν από την εικαστικό/ερευνήτρια Ηλέκτρα Σταμπούλου και την αρχιτέκτονα/εικαστικό Σεβαστιάνα Κωνστάκη, και σε συνεργασία με το 1ο ΓΕΛ Νάξου και τον Οδηγισμό Νάξου.

Ο πολιτιστικός φορέας “Πολυκρίτη” ξεκίνησε το 2021 με μια μουσική βραδιά κάτω από τις ελιές.

Το 2022 πραγματοποιήθηκαν τρεις μουσικές και θεατρικές βραδιές και το 2024, μέσα σε τέσσερις ημέρες, φιλοξενήθηκαν πολιτιστικά και γαστρονομικά δρώμενα με καλεσμένους σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Γιάννης Κότσιρας και οι M.O.F. chefs Arnaud Larher και Eulalie Rus.

Επιπλέον, έχει υλοποιήσει, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες, εργαστήρια φωτογραφίας, δημοσιογραφίας και εικονογράφησης για εφήβους.

Με πληροφορίες από τη σελίδα madamefigaro.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καλοκαίρι 2025: Νέες διεθνείς πτήσεις προς τα νησιά των Κυκλάδων

Κέρκυρα, Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Ηράκλειο, Κως και Ζάκυνθος στο επίκεντρο των αεροπορικών προγραμμάτων – Δυναμική παρουσία των Κυκλάδων στις φετινές πτητικές συνδέσεις

ΔΕΔΔΗΕ – Φιλώτι: Προγραμματισμένη αύριο 4ωρη διακοπή ρεύματος

Χωρίς ηλεκτροδότηση για τέσσερις ώρες το χωριό λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Τρία νεκρά θαλάσσια ζώα σε Νάξο και Ηρακλειά, Στην κορυφή της λίστας εκβρασμών το 2025

Ρινοδέλφινο στο Αλυκό, φώκια Monachus monachus στην Ηρακλειά και χελώνα Caretta caretta στην Αγιασσό συνθέτουν μια θλιβερή εικόνα για το Αιγαίο.

Πάρος Απρίλιος 2025: «Τα ’σπασε» στο λιμάνι, επιβάτες, οχήματα και… οβολός σε ιστορικά ρεκόρ

Οι αριθμοί μίλησαν, τα μηχανάκια έσπασαν φρένα και τα στατιστικά μας τρέχουν ιδρωμένα να προλάβουν την κίνηση – Χαμός στο λιμάνι και στα ταμεία.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μειώσεις έως 32% στα ακτοπλοϊκά και 40 εκατ. ευρώ μεταφορικό ισοδύναμο για τους νησιώτες

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των νησιωτών και της μεσαίας τάξης, με αιχμή τη μείωση των λιμενικών τελών και τη συγκράτηση των ακτοπλοϊκών τιμών.

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

EKO Rally Acropolis 2024: Με εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο και φόντο την Ακρόπολη

Στις 26 Ιουνίου, η Αθήνα μεταμορφώνεται για την υπερειδική του ιστορικού αγώνα – Στη συνέχεια, το Ράλλυ ταξιδεύει σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, με νέα διαδρομή στο Δίστομο και φινάλε στο Σμόκοβο και τον Ταρζάν.

Χωρίς παιδίατρο η Ίος. Το ΠΑΣΟΚ – μέσω της Νάντια Σαλτερή – φέρνει το ζήτημα στη Βουλή

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ και Δικηγόρος Νάξου Νάντια Σαλτερή ζητά άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας μετά την παραίτηση του μοναδικού παιδιάτρου του νησιού για λόγους επαγγελματικής αξιοπρέπειας.

Γιορτή πολιτισμού στην Απείρανθο: Με επιτυχία η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στα Δημοτικά Μουσεία

Με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή μικρών και μεγάλων, τα Δημοτικά Μουσεία Απειράνθου τίμησαν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με πρωτοποριακές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια που συνέδεσαν επιστήμη, πολιτισμό και τεχνολογία.

Κέα: Η βρετανική Express αναδεικνύει το νησί ως «εναλλακτικό στολίδι» των Κυκλάδων

Με δημοσίευμα στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Express, η Κέα προβάλλεται ως αυθεντικός και ήρεμος προορισμός, ιδανικός για Βρετανούς ταξιδιώτες που αναζητούν την πραγματική Ελλάδα.

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Μιχ. Πολυτάρχου: Γράφει ιστορία, νέο πρωτάθλημα, νέα άνοδος (!!!)

Ο Ναξιώτης αρχηγός οδηγεί τη Δάφνη Δαφνίου στη National League 1 με ηγετική εμφάνιση και 19 πόντους στον τελικό

Κυκλάδες και “Γαλάζιες Σημαίες 2025”: 28 βραβευμένες παραλίες, απούσα η Νάξος (πίνακας)

Η Ελλάδα διατηρεί τη 2η θέση παγκοσμίως, οι Κυκλάδες βραβεύονται με 28 παραλίες, αλλά η Νάξος παραμένει εκτός λίστας παρά την ομορφιά και την καθαρότητα των ακτών της