Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - "Axios Oinos": Συμμετέχει στην έκθεση "Μικρά Οινοποιεία – Μεγάλα Κρασιά"...

Νάξος – “Axios Oinos”: Συμμετέχει στην έκθεση “Μικρά Οινοποιεία – Μεγάλα Κρασιά” που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη

|

«Η αγάπη μου για τον τόπο μου και το κρασί με ώθησε να ασχοληθώ με τον κλάδο…» Τα λόγια ενός νέου ανθρώπου, που στηρίχθηκε στην ιστορία του τόπου και τις θύμησες από το παρελθόν, αυτές που του διηγήθηκαν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αμπελουργοί που έφτιαχναν το κρασί τους.

Είναι ο Αντώνης Σέργης, ο οποίος έκανε το όνειρο πραγματικότητα και δημιούργησε στη Νάξο, στο νησί του Θεού Διονύσου ένα οινοποιείο πρότυπο. Το όνομα αυτού “Axios Oinos”.

Με τέσσερις ετικέτες, με πολύ καλές κριτικές αλλά πάνω απ΄ όλα με μεράκι και όραμα για το μέλλον, για να φτάσει μακριά το όνομα του νησιού και για το κρασί του..

Κι έρχεται η ώρα της παρουσίας σε εκθέσεις. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας όπου το κρασί της Νάξου πηγαίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα από το πρόγραμμα “Μικροί Οινοποιοί – Μεγάλα Κρασιά” από τον Σύνδεσμο Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ).

Η αρχή έγινε με μεγάλη επιτυχία στο οινικό event (διήμερο 2 & 3 Φεβρουαρίου), στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, όπου περίπου 60 οινοποιοί απ όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.

Εκεί όπου το Axios Oinos είδε το “AS oinos 2022” να βραβεύεται για την εν γένει παρουσία του … Εντάξει βοήθησε και η Γραβιέρα Νάξου Πιτταράς που έδωσε το κάτι διαφορετικό την ώρα της ενημέρωσης για τα κρασιά της Νάξου..

Μάλιστα οι Στέφανος Κασσελάκης και Ευάγγελος Αποστολάκης αλλά και Κωστής Στεφανής που βρέθηκαν στην Τεχνόπολη απόλαυσαν όλη τη γκάμα των κρασιών και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια. Οπως άλλωστε και οι ειδικοί του χώρου

Τώρα; Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεσσαλονίκη. Στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, η Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι θα γεμίσει με τις πιο αυθεντικές φωνές του ελληνικού κρασιού, αυτές των μικρών οινοποιών που με μεράκι και αφοσίωση παράγουν ξεχωριστές ετικέτες. Πενήντα επτά μικρά οινοποιεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα μας περιμένουν για να μοιραστούν μαζί μας τα μεγάλα κρασιά τους, να συζητήσουμε για τις γηγενείς ποικιλίες, να δοκιμάσουμε νέες οινοποιήσεις και να ζήσουμε μια αυθεντική οινική εμπειρία.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις αγαπημένες μας ετικέτες και να ανακαλύψουμε νέους θησαυρούς του ελληνικού αμπελώνα.

Νάξος – Axios Oinos: Παρουσίαση στην έκθεση “Μικροί Οινοποιοί” (video)

Και πάλι το “Axios Oinos” έρχεται να εκπροσωπήσει την Νάξο αλλά και όλο το Νότιο Αιγαίο καθότι το μοναδικό μικρό Οινοποιείο που φτάνει έως εκεί ψηλά. Με συνοδό και πάλι μία Γραβιέρα για να μπορέσει να αναδείξει ακόμη περισσότερο την ποιότητα των κρασιών της Νάξου..

Ευκαιρία να γνωρίσουμε τα κρασιά που απολαμβάνουν οι φίλοι μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη…

Αν το κρασί για εσάς είναι κάτι περισσότερο από ένα ποτό, μια εμπειρία, μια ιστορία, ένα ταξίδι, τότε αυτή η έκθεση είναι η ιδανική ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τους ανθρώπους που το δημιουργούν με αγάπη και μεράκι. Εγώ ήδη ανυπομονώ… Θα τα πούμε στη Θεσσαλονίκη, να γεμίσουμε τα ποτήρια μας και τις στιγμές μας με γεύσεις που αξίζει να θυμόμαστε! Οι μικροί οινοποιοί σας περιμένουν στην έκθεσή τους!

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Χαλκί: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για κλοπή της Ελληνικής σημαίας από το Μνημείο Ηρώων

Σοβαρό περιστατικό προσβολής συμβόλων – Στα χέρια της Αστυνομίας οι δράστες - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αμοργός – Γιορτή Ξεροτήγανου: Απόψε (02/09) ένα γλυκό έθιμο που έγινε θεσμός

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου η Αιγιάλη γεμίζει με άρωμα μελιού, κανέλας και μουσικής (αφίσα)

Αρχαία Αρκεσίνη στην Αμοργό: Από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο έως το Ενετικό Καστέλι

Από τις πρώτες ιδιότυπες πόλεις των Κυκλάδων μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο, μια μοναδική ιστορική διαδρομή πάνω σε λείψανα αιώνων.

Τήνος: Ομόφωνο ψήφισμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου ζητά από την κυβέρνηση την πλήρη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2022/542 για τη στήριξη της νησιωτικότητας.

Ιταλία – Ισπανία: Μεγάλο ντέρμπι στη Λεμεσό, προβάδισμα για τη «Ρόχα»

Η μάχη της 4ης αγωνιστικής στο Eurobasket 2025 αναμένεται συναρπαστική – Η Ισπανία δείχνει να βρίσκει ρυθμό και ποντάρει στη «βαριά φανέλα» της.

Πανναξιακός ΑΟ: Οι πρωταθλητές Γεντέκος, Δρίτσας και Στεργιόπουλος στη Νάξο

Τρεις κορυφαίοι αθλητές του Πανναξιακού ΑΟ βρέθηκαν στο νησί, μίλησαν με τους μικρούς αθλητές και μοιράστηκαν εμπειρίες και κίνητρα.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση για εργαζόμενους και ενήλικες

Με ευέλικτο πρόγραμμα και τριετή φοίτηση, το Εσπερινό Λύκειο Νάξου προσφέρει απολυτήριο Λυκείου και νέες προοπτικές σε όσους θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Ίνδικτος: Η 1η Σεπτεμβρίου ως αφετηρία χρόνου στο Βυζάντιο

θεσμός που γεννήθηκε ως φορολογικός κύκλος στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και έγινε η «πρωτοχρονιά» του Βυζαντίου

Καντερές: «Σεπτέμβριος, μην εφησυχάζουμε» – Ο μήνας που έγραψε ιστορία με κακοκαιρίες

Ο μετεωρολόγος υπενθυμίζει μέσα από αναδρομή στη δεκαετία ότι ο Σεπτέμβριος συχνά κρύβει έντονα καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος (03/09) σε Δαμαριώνα και Σαγκρί

Χωρίς ηλεκτροδότηση από τις 06:00 έως τις 09:00 το πρωί οι περιοχές Μπαούζι Δαμαριώνα, Μαραθώ, Αρχάτος, Αθάλασσα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος, Ωσκέλος και Άγιοι Ανάργυροι Σαγκρί.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.