Κυριακή 28 Οκτωβρίου και με το κρύο σιγά σιγά να κάνει την εμφάνισή του μήπως ήρθε η ώρα να φάμε κάτι πιο παραδοσιακό αλλά με μία διαφορετική οπτική;
Ο λόγος στην αγαπημένη της ιστοσελίδας μας, Μαριέττα Γαλάνη (μαγείρισσα με έμφαση στη παράδοση της Νάξου και δη της Απειράνθου) η οποία θα μας παρουσιάσει μια εξαιρετική εκδοχή με βάση το χοιρινό.. Ποια είναι; Χοιρινό σε πήλινο με κυδώνια.
Εσείς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε με προσοχή τις οδηγίες (Φωτογραφίες: Μαρία Κατεινά)
Τι θα χρειαστούμε
# 1 κιλό χοιρινό μπούτι με πέτσα κομμένο σε κομμάτια
# 4 κυδώνια κομμένα στα 4 με 5 κομμάτια (αφαιρούμε το κέντρο)
# 1 πορτοκάλι κομμένο στα 4 και χυμό από δύο πορτοκάλια
# αλατοπίπερο και ρίγανη
# 3 νεμποταράκια ελαιόλαδο (150 γρ),
λίγη μουστάρδα, λίγο μέλι, λίγο δυόσμο, λίγο λεμονοθύμαρο, μπόλικο σκόρδο, λίγο μοσχοκάρυδο
Πως θα το φτιάξουμε
Βάζουμε τα υλικά μας σε πήλινη γάστρα και αλείφουμε με τα χέρια να πάει παντού ο χυμός, η μουστάρδα, το μέλι, το λάδι, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
Βάζουμε λίγο νερό στην άκρη και σκεπάζουμε τη γάστρα, σιγοψήνουμε μιάμιση ώρα και γίνεται λουκούμι.
Περισσότερες συνταγές μέσα από το νέο βιβλίο της Μαριέττας Γαλάνη “ένα δώρο από τη Νάξο (τραταμέντα τση κουβέντας)” ….