Ένα τηλεφώνημα που έμεινε αξέχαστο. Πριν από περίπου δέκα χρόνια, καθώς προσπαθούσε να ποτίσει από ένα πηγάδι, ο Νικόλας Πιτταράς απάντησε σε ένα άγνωστο νούμερο. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν η Μαριέττα Γαλάνη, μαγείρισσα και συγγραφέας, που εκείνη τη στιγμή ξεκινούσε το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής.
Το μήνυμά της απλό, αλλά ισχυρό: «Θεωρώ πως η γραβιέρα σας είναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει και θα ήθελα να τη συμπεριλάβω στις συνταγές μου».
Ήταν, όπως λέει ο ίδιος ο Νικόλας, η πρώτη φορά που κάποιος του τηλεφωνούσε για να πει συγχαρητήρια, σε μια εποχή που τα προϊόντα του ήταν ακόμη “άγνωστα”. Μέσα από την απλότητα αυτής της επαφής γεννήθηκε μια ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης και κοινής δημιουργικότητας.
Η Μαριέττα Γαλάνη, μια γυναίκα με πάθος για την τοπική γαστρονομία, αγάπη για τις αυθεντικές πρώτες ύλες και αξιοθαύμαστη ακεραιότητα, επέλεξε όχι το «μεγάλο» και διαφημιστικό, αλλά το γνήσιο, το τοπικό και το αληθινό. Και αυτό, για τον Πιτταρά, έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία.
Σε μια συγκινητική ανάρτηση, ο Νικόλας Πιτταράς αποδίδει τιμή στις ρίζες της Μαριέττας:
«Συγχαρητήρια στα Απεραθίτικα χώματα που σε γέννησαν, και στους ανθρώπους που σε μεγάλωσαν με αρχές και αξίες που σπανίζουν στην εποχή μας».
Η συνεργασία τους συνεχίζεται και σήμερα, πάντα με οδηγό την ποιότητα, τη γεύση και την πίστη στην παράδοση.
Μια ιστορία που αποδεικνύει πως πίσω από κάθε αυθεντικό προϊόν κρύβονται άνθρωποι, αξίες και αληθινές σχέσεις.
#Νάξος #ΤυροκομείοΠιτταρά #ΜαριέτταΓαλάνη #ΤοπικήΓαστρονομία #Παράδοση #ΣυνταγέςΜεΙστορία #Ευχαριστώ #ΑληθινέςΣυνεργασίες #ΤοπικάΠροϊόντα #Απεράθου