Ο διαγωνισμός για το όνομα του νέου εγχειρήματος της ΕΑΣ Νάξου τρέχει έως τις 28 Ιουνίου, εγκαίνια αναμένεται να γίνουν αρχές Ιουλίου και ο σεφ Ευάγγελος Βενιέρης κάνει μία πρώτη παρουσίαση ….
Το μοναδικό καφενείο που δεν φτιάχνει καφέ… το μοναδικό εστιατόριο που δεν έχει μακαρόνια. Όσο παράξενο και εάν ακούγεται το νέο κατάστημα στην παραλία της Νάξου θα παρασκευάζει ροφήματα και φαγητά, μόνο από παραδοσιακά προϊόντα και αφεψήματα Νάξου.
Αναφερόμαστε στο νέο κατάσταση που δημιουργεί η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ) και όπως όλα δείχνουν έχει μπει στην τελική του ευθεία… Μάλιστα αυτές τις ημέρες τρέχει και έναν διαγωνισμό για το όνομα του εστιατορίου. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ΕΑΣ Νάξου στα social Media « Γράψτε στα σχόλια κάτω από αυτό το post ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το όνομα του χώρου εστίασης που θα ανοίξει η Ε.Α.Σ. Νάξου, κάντε like και share το post (για να έχουμε όσες περισσότερες… μαντεψιές γίνεται!) και ένας μεγάλος τυχερός θα πάρει ένα ζηλευτό δώρο: θα απολαύσει μία 9κιλη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου! Ωραίο, ε; Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 28 Ιουνίου και ο νικητής θα ανακοινωθεί αμέσως μετά».
Επιστροφή όμως, στην πραγματικότητα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το μενού και την εικόνα που θα έχει το συγκεκριμένο κατάστημα. Υπεύθυνος για την όλη ιδέα όσον αφορά του μενού δεν είναι άλλος από τον σεφ Ευάγγελος Βενιέρης, οποίος μίλησε στο newsit.gr για το νέο ναξιώτικο στέκι που αναμένεται να κάνει (ντεμπούτο) αρχές Ιουλίου.
Αυτή η ιδέα ξεκίνησε για την στήριξη των παραγωγών του νησιού και των τοπικών προϊόντων (να ενισχύσουμε τους παραγωγούς), που οι περισσότεροι είναι και μέλη της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου. Και όπως τονίζει: «Θέλουμε να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε και να τους προωθήσουμε και να διαφημίσουμε τα τοπικά προϊόντα, τα οποία είναι αξιόπιστα και απόλυτα ποιοτικά καλά την γνώμη μας».
Προσθέτει δε: «Η ιδέα αυτή για το μαγαζί ήταν να μην χρησιμοποιηθεί τίποτα εκτός από τα τοπικά προϊόντα. Ούτε καφές, ούτε ζάχαρη, ούτε ζυμαρικά, ούτε ρύζια. Εμείς θα περιοριζόμαστε κυρίως στο τυρί, δηλαδή γραβιέρα Νάξου που είναι ΠΟΠ και η Ενωση είναι και η ίδια ο παραγωγός αυτού του προϊόντος, στις πατάτες και στο κρέας. Αυτά τα τρία θα είναι και τα βασικά συστατικά που θα δουλεύουμε περισσότερο. Ο κόσμος θα μπορεί να κάτσει να απολαύσει τα προϊόντα μας στο κατάστημα αλλά και να πάρει πακέτο. Θα είμαστε ανοιχτά από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.»
Για κάποιους μπορεί να θεωρηθεί ρίσκο η μη παροχή του καφέ. Όπως εξηγεί ο σεφ Ευάγγελος Βενιέρης, «αυτό το μαγαζί απευθύνεται σε μια μερίδα ανθρώπων οι οποίοι κοιτάνε την ποιότητα και κάτι διαφορετικό. Όλα τα μαγαζιά για παράδειγμα δουλεύουν με καφέ και πρωινό εμείς δεν θα το έχουμε αυτό. Ο καταναλωτής λογικά θα το εκτιμήσει και πιστεύω πως θα το στηρίξει. Ένας λόγος που θα παρότρυνα τον κόσμο να έρθει στο μαγαζί είναι για τα προϊόντα τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή, ποιοτικά και ντόπια. Είναι ένα μικρό, ευέλικτο μενού».
Αναμονή λοιπόν τις επόμενες ημέρες..