Σάββατο, 14 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - Εστίαση: "Επιτυχημένη η εκδήλωση" και "ευχαριστούμε όσους βοήθησαν"

Νάξος – Εστίαση: “Επιτυχημένη η εκδήλωση” και “ευχαριστούμε όσους βοήθησαν”

|

Ο Σύλλογος “Φιλοξενία” (σ.σ. Εστίαση στη Νάξο) στέλνει το μήνυμά της μετά το πέρας της εκδήλωσης “Τα κλειδιά της Εστίασης” – Το “ευχαριστώ” σε όσους βοήθησαν και … το συνεχίζουμε

“…. Οι καταστηματάρχες με κόσμιο τρόπο χωρίς να δημιουργηθεί ούτε μία παρεκτροπή ούτε μία προσαγωγή ούτε ένα πρόστιμο τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα κατέθεσαν «τα κλειδιά» του καταστήματος τους με σκοπό να παραδοθούν στο Μέγαρο Μαξίμου μεταφέροντας την αγωνία τους για την επόμενη μέρα του κλάδου η οποία διαφαίνεται ιδιαίτερα δυσοίωνη… “¨ Μέρος από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων “Φιλοξενία” με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση “Τα κλειδιά της Εστίασης” που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα και δη στη Νάξο…

Μαζεύτηκαν περισσότερα από 200 κλειδιά, οι σχετικές επιστολές – υπογραφές ταξιδεύουν για την Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου. Και τα μέλη του συλλόγου αισθάνθηκαν την ανάγκη να πουν ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσους βοήθησαν ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η εκδήλωση… Και όπως σημειώνεται “  .Ευελπιστώντας ότι οι διεκδικήσεις μας θα φέρουν σύντομα  καρπούς εξακολουθούμε να πρεσβεύουμε  το :    «Η ΠΙΟ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – ευχαριστώ του Συλλόγου (σ.σ. στο τέλος του άρθρου υπάρχει και σε μορφή pdf)

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η Πανελλαδική δράση της ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ». Με ασφαλή , ειρηνικό και συμβολικό τρόπο δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες της Εστίασης σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια δήλωσαν την δυσαρέσκειά τους για την ανεπαρκή  παροχή στοχευμένων και ικανών   μέτρων στήριξης του κλάδου. Οι καταστηματάρχες με κόσμιο τρόπο χωρίς να δημιουργηθεί ούτε μία παρεκτροπή ούτε μία προσαγωγή ούτε ένα πρόστιμο τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα κατέθεσαν «τα κλειδιά» του καταστήματος τους με σκοπό να παραδοθούν στο Μέγαρο Μαξίμου μεταφέροντας την αγωνία τους για την επόμενη μέρα του κλάδου η οποία διαφαίνεται ιδιαίτερα δυσοίωνη .

     Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» συμμετείχε ενεργά σημειώνοντας αρκετά μεγάλη προσέλευση  στην εκδήλωση  από επαγγελματίες, εργαζόμενους , προμηθευτές, συνεργάτες της Εστίασης.

   Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους όσους προσήλθαν να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στη δράση του Σωματείου . Τον έπαρχο Νάξου κ. Ιωάννη Μαργαρίτη τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Μαράκη και Μανώλη Βάβουλα. Όλους αυτούς που μ’ αυτό τον τρόπο δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν την διαχρονική στήριξη που έχει προσφέρει το Σωματείο της Νάξου στους επαγγελματίες . Είναι αυτοί που θεωρούν ότι το ιδανικό αποτέλεσμα για την προκοπή του κλάδου και του νησιού μας  έρχεται μέσα από τη συλλογικότητα την συμπόρευση την συνεχή διεκδίκηση και την υγιή επιχειρηματικότητα. Μ’ αυτούς θα προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.

   Ευχαριστούμε επίσης και όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίησή της δράσης μας με τον καλύτερο τρόπο. Την ΕΑΣ Νάξου και τον Δημήτρη Καπούνη για την μεσολάβησή του για την προβολή σε τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Τα ΜΜΕ της Νάξου που πάντα συνδράμουν τις δράσεις μας και μας δίνουν την δυνατότητα να επικοινωνούμε το έργο μας. Την ABSOLUT CONCEPT και τον Γιώργο Μιχαήλ επίσης την STAMPA και τον Θωμά Παπανικολάου για την παροχή τους σε  διαφημιστικό υλικό.  Την POWER SOUND και τον Μιχάλη Κων. Μαθιάσσο που πάντα δίνει φωνή στις δράσεις μας. Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον  Σάββα Αβραμίδη για τις υπηρεσίες τους. Τέλος τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο , την Ένωση Ξενοδόχων, το Α.Τ  και το Λιμεναρχείο Νάξου για την στήριξή τους.

  Ευελπιστώντας ότι οι διεκδικήσεις μας θα φέρουν σύντομα  καρπούς εξακολουθούμε να πρεσβεύουμε  το :    «Η ΠΙΟ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Κέα: Με δράσεις για όλες τις ηλικίες γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλασίας

Η Κέα γίνεται το επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλασίας με συμμετοχή, χαρά και περιβαλλοντικό μήνυμα

Σαντορίνη: Μαθήματα ανακύκλωσης για ένα καθαρό μέλλον

Ενημερωτική δράση του Δήμου Θήρας και της ΑΝΑΚΕΜ στο Δημοτικό Σχολείο Καρτεράδου για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών

Κουφονήσι: Σε πλήρη λειτουργία και οι δύο Μονάδες Αφαλάτωσης

Με παρέμβαση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού και του Αντιδημάρχου Ύδρευσης Φώτη Μαυρομμάτη αποκαταστάθηκε η κρίσιμη βλάβη — Προχωρά και η προμήθεια νέων αντλιών

Κουφονήσι – Εκδήλωση: Η Κέρος και το Δασκαλιό στο φως της τιμής και της επιστήμης

Ο Dr Michael Boyd αναγορεύτηκε Επίτιμος Δημότης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων — Τιμήθηκε η μνήμη του Λόρδου Colin Renfrew και το έργο της ΕΡΤ για την Κέρο

Ποιες ουσίες στο νερό βρύσης προκαλούν αλλεργίες & πώς να τις αντιμετωπίσετε με φίλτρο νερού

Το νερό είναι πηγή ζωής, όμως δεν είναι τόσο ωφέλιμο όσο νομίζουμε. Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό; Σημαίνει ότι πρέπει να πίνουμε εμφιαλωμένο νερό; Φυσικά και όχι!

Σαντορίνη: Εκπαιδεύοντας τον τουρισμό για να προστατεύσουμε την Ποσειδωνία

Το Cyclades Preservation Fund σε συνεργασία με την easyJet holidays ξεκινούν καμπάνια ευαισθητοποίησης για την προστασία των θαλάσσιων λιβαδιών – Εκπαιδεύσεις, ψηφιακή ενημέρωση και snorkeling δράσεις στο νησί.

«Έφυγε» η Κατερίνα Γιουλάκη, Το γλυκό πρόσωπο της ελληνικής κωμωδίας

H αγαπημένη ηθοποιός που χάρισε γέλιο και ζεστασιά σε γενιές θεατών έφυγε σε ηλικία 87 ετών – Η πορεία της στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

«Φτάνει πια»: Διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού σε Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία

Κάτοικοι και ακτιβιστές από Βαρκελώνη μέχρι Βενετία ενώνουν τις φωνές τους για έναν τουρισμό πιο δίκαιο για τις πόλεις και τους ανθρώπους τους.

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στη Μήλο για τις εκδηλώσεις στις Κατακόμβες

Διήμερη επίσκεψη του Υπουργού στη Μήλο με αφορμή τον εορτασμό στις Ιερές Κατακόμβες, συνοδεία Ολυμπιονικών και παρουσίαση του νέου στρατηγικού πλάνου για τον ελληνικό αθλητισμό

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.