Τριήμερο 7 – 9 Ιουνίου και η πεντανόστιμη Γραβιέρα Νάξου συναντά την περίφημη φάβα Σχοινούσας, το ιαπωνικό σούσι και τα μεξικάνικα νάτσος. Που; Στο 2ο Food Experience Graviera Naxos 2019, εκδήλωση από την ΕΑΣ Νάξου
Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι το ιαπωνικό σούσι, τα μεξικάνικα νάτσος και η παραδοσιακή φάβα της Σχοινούσας θα μπορούσαν να αποκτήσουν μια διαφορετική γεύση προσθέτοντας μόνο ένα ξεχωριστό συστατικό, την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.;
Στις 7, 8 και 9 Ιουνίου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου διοργανώνει το 2ο Food Experience Graviera Naxos 2019 και ενώνει γεύσεις και πολιτισμούς, με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου!
Το πεντανόστιμο τυρί της Νάξου, «το χρυσάφι του νησιού», θα ταξιδέψει γευστικά στην Ιαπωνία, το Μεξικό αλλά και στις Μικρές Κυκλάδες, καθώς διακεκριμένοι σεφ θα μαγειρέψουν παραδοσιακές νησιώτικες συνταγές και επίσης θα «πειράξουν» το σούσι, τα νάτσος και τη φάβα προσθέτοντας Γραβιέρα Νάξου και δημιουργώντας πιάτα-έκπληξη!
Το τριήμερο γαστριμαργικό event θα εξελιχθεί στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου, στις παραλίες της Αγίας Άννας και της Πλάκας αλλά και στη γραφική Σχοινούσα, όπου οι προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (γνωστοί δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, food bloggers, κ.ά.) θα ταξιδέψουν και θα μυηθούν στις συνταγές με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.
Επίσης, την τρίτη μέρα του event θα έχουμε άλλη μία… γευστική συνάντηση κορυφής, αφού το εστιατόριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, το «1926», θα φιλοξενήσει τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και τα φημισμένα, φίνα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου!
Και τις τρεις ημέρες το event θα συνοδεύει νησιώτικο συγκρότημα, με την παρουσία του κορυφαίου καλλιτέχνη της Νάξου, Μανώλη Μπαρμπεράκη.
Λίγα λόγια για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.
Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. (προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) έχει εδώ και χρόνια κερδίσει τη φήμη ως ένα από τα δύο κυριότερα προϊόντα της Νάξου (σ.σ. το άλλο είναι η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε.) και ένα από τα κορυφαία ελληνικά τυριά.
Έχει υποκίτρινο χρώμα, λεπτή, ξηρή επιδερμίδα (η οποία καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλλει στην ωρίμανση), συμπαγή ελαστική μάζα, μικρές διάσπαρτες οπές, έντονο άρωμα βουτύρου και γάλακτος, γλυκιά και λεπτή γεύση και ήπια επίγευση.
Παρασκευάζεται, δε, από 80% αγελαδινό γάλα κατ’ ελάχιστο και 20% αιγοπρόβειο γάλα κατά μέγιστο με την προσθήκη παραδοσιακής πυτιάς, ενώ μορφοποιείται σε κυλινδρικά κεφάλια (ενός, τριών και εννέα κιλών). Ακόμη, είναι η μοναδική ελληνική Γραβιέρα με βάση το αγελαδινό γάλα η οποία έχει κατοχυρωθεί ως προϊόν Π.Ο.Π.
Δελτίο Τύπου