Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος: Ενα γευστικό "Ραντεβού" με ποιότητα και υπογραφή

Νάξος: Ενα γευστικό “Ραντεβού” με ποιότητα και υπογραφή

|

Δύο αδέλφια, ο Δημήτρης και ο Γιάννης Παπαδόπουλος συνεχίζουν τη παράδοση του μπαμπά Βαγγέλη και ανανεώνουν καθημερινά μέσα από δύο καταστήματα το ραντεβού τους με την ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση των δημιουργημάτων τους

Δεκαετία του 80 και στη μέση της παραλίας κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά το … Panteboy. Τουλάχιστον το λέγαμε εμείς οι μικρότεροι που παλεύαμε να διαβάσουμε την πινακίδα «Ραντεβού» που έδινε το στίγμα της νέας άφιξης στο χώρο της εστίασης για τη Νάξο…

Όχι, δεν ήταν νέα επιχείρηση. Απλά αναβαθμίζονταν χρόνο με το χρόνο.. Ο πατέρας Βαγγέλης που ήταν στους λουκουμάδες και οι γιοί του Δημήτρης και Γιάννης που είχαν αναλάβει το σέρβις σιγά σιγά αναλάμβαναν τα ηνία της επιχείρησης… Και το ζαχαροπλαστείο – αρτοποιό «Ραντεβού» έβαλε μία ξεχωριστή σφραγίδα στη ζωή της Νάξου όσον αφορά την εστίαση…

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα greekgastronomyguide.gr του Γιώργου Πίττα «δραστήριοι και οι δυο τους, έχουν στην παραλία της Νάξου το κατάστημά τους όπου σερβίρουν γλυκά και σάντουιτς (το περίφημο σάντουιτς με την ναξιώτικη γραβιέρα και το ναξιώτικο ζαμπόνι) και στο δεύτερο κατάστημά τους, απέναντι από το σινεμά, βρίσκεται και το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής.

Τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον γνώρισα πριν 10 χρόνια, το 2007 όταν κι οι δυο μας αναμέναμε από τις εκδόσεις Ίνδικτος, να εκδοθούν τα βιβλία μας “Οι ξερολιθιές της Γεύσης” του Δημήτρη και τα δικά μου “Σημάδια του Αιγαίου”.

Γέννημα-θρέμμα Ναξιώτης ο Δημήτρης από μικρός μαγεύτηκε από τα σπιτικά μαγειρέματα της μάνας του και της γιαγιάς του, που όπως έγραφε στην εισαγωγή του βιβλίου του “κρατώντας το «μαγικό ραβδί» μετέτρεπαν τις πρώτες ύλες σε μοσχομυριστές νοστιμιές”. Αυτό τον έκανε να αποκτήσει μια ξεχωριστή σχέση με τη «γαστρονομία». Το βιβλίο του είναι πολύ σημαντικό, γιατί καταγράφει τις γεύσεις και διατροφικές συνήθειες του νησιού του, με τα ήθη και τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων του τόπου του. Χάρη στο πλούσιο υλικό με τις 100 ντόπιες συνταγές και την πλούσια εικονογράφηση του βιβλίου αποτυπώθηκε ο γαστρονομικός πλούτος της Νάξου και έγινε ένα πεδίο αναφοράς της γαστρονομίας του νησιού.

Ο Δημήτρης γεννημένος στη Νάξο το 1965, αρχίζει σε ηλικία 16 ετών την επαγγελματική του ενασχόληση στο οικογενειακό εστιατόριο «Συμπόσιο». Δύο χρόνια αργότερα πάει στην Αθήνα και στο ζαχαροπλαστείο «Dolce» του Κολωνακίου μαθαίνει τη ζαχαροπλαστική.

Το 1990 βραβεύτηκε στην τουριστική έκθεση «Φιλοξένια» της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας την παραδοσιακή κουζίνα της Νάξου.

Το 2002 δημιουργείται στην επιχείρηση «Ραντεβού» οργανωμένο catering με δυνατότητα εξυπηρέτησης 1.000 ατόμων και είναι ο ίδιος ο Executive Chef, έχοντας δημιουργήσει πολλά μενού σε ξενοδοχεία της Νάξου.

Από το 2009 είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και πιστοποιημένος Executive Chef.

Ο Δημήτρης είναι ένας κοινωνικός άνθρωπος με χαρωπή και φιλόξενη πάντα διάθεση, γενναιόδωρος και παθιασμένος με την ναξιώτικη κουζίνα που δεν χάνει ευκαιρίες να την προβάλει και στα ΜΜΕ, παρουσιάζοντάς την σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πλάι του ο γιός του Βαγγέλης, ακολουθεί τα χνάρια του». Και δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια ο Βαγγέλης να είναι ο επόμενος της «δυναστείας» που θα μας χαρίζει όμορφα πιάτα με τις δημιουργίες του

 

Info

Παλαιά Χώρα, Νάξος 84300

Τηλ: 22850 22266

Νάξος


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Και με τη …βούλα ο Αλέκος Δάγλας στο πάγκο της ομάδας

Ο Αλέκος Δάγλας και επίσημα ο νέος προπονητής του ΑΠΑΣ Νάξου

Κατ. Μονογυιού: Ερώτηση σχετικά με ίδρυση ΣΑΕΚ στην Σαντορίνη

Κατερίνα Μονογυιού: Κατάθεση Ερώτησης για την Ίδρυση Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Τουρισμού στη Σαντορίνη

Νάξος – Κωμιακή: Πρόσκληση για τον εορτασμό της γιορτής των Ταξιαρχών

Η Κωμιακή γιορτάζει και ο Σύλλογος Γυναικών προχώρησε σε εορταστικό κάλεσμα

Μ. Βρετανία: Αποθεώνουν Σίφνο, Μήλο και Κρήτη

Ποιοι είναι οι λόγοι που οι βρετανοί αποθεώνουν Σίφνο και Μήλο

Νάξος: Οταν ο Lennart Neubauer βρέθηκε …δίπλα στον “Σκοπελίτη”

Ο πρωταθλητής κόσμου στο windsurfing, Lennart Neubauer σε ... κόντρα με το Express Skopelitis

Αντίπαρος: Είπε “όχι” με κάθε επισημότητα στις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

«Όχι» και από το δημοτικό συμβούλιο Αντιπάρου στις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

ΚΕΔΕ – Ρόδος: Αλλαγές στον εκλογικό Νόμο, Δήμαρχος από τον 1ο γύρο

Λιβάνιος από το συνέδριο της ΚΕΔΕ: Θέλουμε εκλογή Δημάρχων και Περιφερειαρχών με ένα γύρο

Σαντορίνη: 6 χρόνια ΤΩΡΑ! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά

Ανακοίνωση για τα 6 χρόνια από τη δημιουργία της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» από τον κ. Μανόλη Ορφανό

Σίκινος: Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν τα έργα για την επέκταση του λιμανιού

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν τα έργα στο λιμάνι στην Σίκινο - τι αφορούν οι εργασίες

Κτηματολόγιο – Κυκλάδες: Ενημέρωση σχετικά με την προανάρτηση σε δεκαέξι (16) Δήμους

Κτηματολόγιο: Ενημέρωση σχετικά με την προανάρτηση σε 16 Δήμους των Κυκλάδων - Δείτε την σχετική ενημέρωση

Τι κάνει ο Άκης Πετρετζίκης στη Νάξο;

Το "Akis’ Food Tour" ξεκινά το πιο γευστικό ταξίδι του από τη Νάξο

Κρήτη: Δύο πλοία που έγραψαν ιστορία, το Kriti I και το Kriti II ετοιμάζονται για διάλυση (video)

Γράφεται αυτές τις ημέρες ο επίλογος για δύο πλοία που έγραψαν ιστορία στο Αιγαίο (video)

Πανναξιακός ΑΟ: Νίκη 3-0 στο Φιλώτι, βράβευση Μανωλά από τον ΑΜΣ Φιλωτίου

Τη νίκη ο Πανναξιακός του Μανωλά, το χειροκρότημα το Φιλώτι

Νάξος – Καιρικές Συνθήκες: Δεύτερη σερί χρονιά χωρίς ίχνος βροχόπτωσης ο Οκτώβριος

Το ...χειρότερο ξεκίνημα υδρολογικού έτους από το 2018 για τη Νάξο - Αλλάζει ο Νοέμβριος; Η εικόνα των στοιχείων μέσα από τους .. αριθμούς

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Με βολή σε “νεκρό” χρόνο του Στογιάνοβιτς, νίκη (61-60) επί του Παλαιού Φαλήρου

Επιστροφή στις νίκες για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia - Επικράτησε 61-60 του Παλαιού Φαλήρου (2-3 ρεκόρ) και αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική τον Πανελευσινιακό

Νάξος – Μέλανες: Για πρώτη φορά έχουμε τη διοργάνωση “Γιορτή Λαδιού”

Πότε και που θα διοργανωθεί η γιορτή λαδιού στη Νάξο

Νάξος: Δρομολογείται ξενοδοχειακή επένδυση 3 αστέρων

Δρομολογείται έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο

Μ. Χατζόπουλος (Naxos Vibe): «Θέλουμε ο ιδιοκτήτης να αισθάνεται ότι το ακίνητό του είναι στα καλύτερα χέρια»

Συνέντευξη με τον Μιχάλη Χατζόπουλο, ιδιοκτήτη του Naxos Vibe, που ασχολείται με τη διαχείριση πολυτελών ακινήτων και βιλών στη Νάξο

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στην Ιο

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι

Π. Πολυκρέτης: Ναξιώτης επιστήμονας μίλησε στην Βουλή της Ιαπωνίας (video)

Τι είπε ο Παναγής Πολυκρέτης - διδάκτορας δομικής βιολογίας- από τη Βουλή της Ιαπωνίας; (video)