Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος: Ενα γευστικό "Ραντεβού" με ποιότητα και υπογραφή

Νάξος: Ενα γευστικό “Ραντεβού” με ποιότητα και υπογραφή

|

Δύο αδέλφια, ο Δημήτρης και ο Γιάννης Παπαδόπουλος συνεχίζουν τη παράδοση του μπαμπά Βαγγέλη και ανανεώνουν καθημερινά μέσα από δύο καταστήματα το ραντεβού τους με την ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση των δημιουργημάτων τους

Δεκαετία του 80 και στη μέση της παραλίας κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά το … Panteboy. Τουλάχιστον το λέγαμε εμείς οι μικρότεροι που παλεύαμε να διαβάσουμε την πινακίδα «Ραντεβού» που έδινε το στίγμα της νέας άφιξης στο χώρο της εστίασης για τη Νάξο…

Όχι, δεν ήταν νέα επιχείρηση. Απλά αναβαθμίζονταν χρόνο με το χρόνο.. Ο πατέρας Βαγγέλης που ήταν στους λουκουμάδες και οι γιοί του Δημήτρης και Γιάννης που είχαν αναλάβει το σέρβις σιγά σιγά αναλάμβαναν τα ηνία της επιχείρησης… Και το ζαχαροπλαστείο – αρτοποιό «Ραντεβού» έβαλε μία ξεχωριστή σφραγίδα στη ζωή της Νάξου όσον αφορά την εστίαση…

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα greekgastronomyguide.gr του Γιώργου Πίττα «δραστήριοι και οι δυο τους, έχουν στην παραλία της Νάξου το κατάστημά τους όπου σερβίρουν γλυκά και σάντουιτς (το περίφημο σάντουιτς με την ναξιώτικη γραβιέρα και το ναξιώτικο ζαμπόνι) και στο δεύτερο κατάστημά τους, απέναντι από το σινεμά, βρίσκεται και το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής.

Τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον γνώρισα πριν 10 χρόνια, το 2007 όταν κι οι δυο μας αναμέναμε από τις εκδόσεις Ίνδικτος, να εκδοθούν τα βιβλία μας “Οι ξερολιθιές της Γεύσης” του Δημήτρη και τα δικά μου “Σημάδια του Αιγαίου”.

Γέννημα-θρέμμα Ναξιώτης ο Δημήτρης από μικρός μαγεύτηκε από τα σπιτικά μαγειρέματα της μάνας του και της γιαγιάς του, που όπως έγραφε στην εισαγωγή του βιβλίου του “κρατώντας το «μαγικό ραβδί» μετέτρεπαν τις πρώτες ύλες σε μοσχομυριστές νοστιμιές”. Αυτό τον έκανε να αποκτήσει μια ξεχωριστή σχέση με τη «γαστρονομία». Το βιβλίο του είναι πολύ σημαντικό, γιατί καταγράφει τις γεύσεις και διατροφικές συνήθειες του νησιού του, με τα ήθη και τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων του τόπου του. Χάρη στο πλούσιο υλικό με τις 100 ντόπιες συνταγές και την πλούσια εικονογράφηση του βιβλίου αποτυπώθηκε ο γαστρονομικός πλούτος της Νάξου και έγινε ένα πεδίο αναφοράς της γαστρονομίας του νησιού.

Ο Δημήτρης γεννημένος στη Νάξο το 1965, αρχίζει σε ηλικία 16 ετών την επαγγελματική του ενασχόληση στο οικογενειακό εστιατόριο «Συμπόσιο». Δύο χρόνια αργότερα πάει στην Αθήνα και στο ζαχαροπλαστείο «Dolce» του Κολωνακίου μαθαίνει τη ζαχαροπλαστική.

Το 1990 βραβεύτηκε στην τουριστική έκθεση «Φιλοξένια» της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας την παραδοσιακή κουζίνα της Νάξου.

Το 2002 δημιουργείται στην επιχείρηση «Ραντεβού» οργανωμένο catering με δυνατότητα εξυπηρέτησης 1.000 ατόμων και είναι ο ίδιος ο Executive Chef, έχοντας δημιουργήσει πολλά μενού σε ξενοδοχεία της Νάξου.

Από το 2009 είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και πιστοποιημένος Executive Chef.

Ο Δημήτρης είναι ένας κοινωνικός άνθρωπος με χαρωπή και φιλόξενη πάντα διάθεση, γενναιόδωρος και παθιασμένος με την ναξιώτικη κουζίνα που δεν χάνει ευκαιρίες να την προβάλει και στα ΜΜΕ, παρουσιάζοντάς την σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πλάι του ο γιός του Βαγγέλης, ακολουθεί τα χνάρια του». Και δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια ο Βαγγέλης να είναι ο επόμενος της «δυναστείας» που θα μας χαρίζει όμορφα πιάτα με τις δημιουργίες του

 

Info

Παλαιά Χώρα, Νάξος 84300

Τηλ: 22850 22266

Νάξος


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Ο κυρ Θόδωρας και τα donats του Αγίου Προκοπίου, 31 καλοκαίρια σε μία παραλία

Στην άμμο της Νάξου, ο ήχος «donats, βρε donats» δεν είναι απλώς κάλεσμα για λουκουμάδες, είναι η φωνή του ίδιου του καλοκαιριού. Μια ιστορία με αλάτι, ιδρώτα και πολλή αγάπη.

Καλοκαίρι στη Νάξο του 1953, μνήμες χρωματισμένες με φως

Ένας πίνακας-ωδή στη νησιώτικη νοσταλγία. Ο ρέμπελος χρόνος, οι αριθμοί που περνούν, το λιμάνι, οι άνθρωποι, κι η Μυρτιδιώτισσα να στέκει αμετακίνητη, όπως η ίδια η ψυχή της Νάξου.

Η χωριάτικη σαλάτα δεν είναι συνταγή, είναι καλοκαίρι σε μια μπουκιά

Ο Χριστόφορος Πέσκιας αποκαλύπτει την αληθινή ταυτότητα της χωριάτικης: μια γευστική ωδή στις αναμνήσεις, στη γη, στο λάδι και στην απλότητα της μεσογειακής ζωής.

Ο.ΝΑ.Σ.: Όχι στη μεταφορά των Κούρων, ζητάμε διάλογο, όχι απομάκρυνση από τον φυσικό τους χώρο

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων αντιδρά στην απόφαση μεταφοράς των Κούρων Φλεριού και Φαραγγιού, τονίζοντας τη σημασία της παραμονής τους στον τόπο που γεννήθηκαν και ανήκουν.

Κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων: “Όχι στη μεταφορά των Κούρων, όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο”

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Νάξου την Παρασκευή 11 Ιουλίου – Ολόκληρη η Νάξος ενωμένη για την προστασία της πολιτιστικής της ταυτότητας

Πωλούνται δύο οικοδομήσιμα οικόπεδα στη Μουτσούνα Νάξου – 300 μέτρα από τη θάλασσα

Σπάνια ευκαιρία επένδυσης στα ανατολικά της Νάξου: δύο οικόπεδα 4,2 στρεμμάτων έκαστο, εντός οικισμού και σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου: Βαρύτατες κατηγορίες για τρεις παιδοκτονίες και απόπειρα δολοφονίας ενήλικης

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Αμαλιάδας – Η 25χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή με δόλο και απόπειρα πνιγμού ενήλικης φίλης της

Σεισμός 5 Ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης – Αισθητός στο Λασίθι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:46 το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ζάκρου – Χωρίς αναφορές για ζημιές

“Αιώνιοι” Φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες παλιούς φοιτητές, έρχεται νέα ρύθμιση

Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα σε ενεργούς φοιτητές που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους να πάρουν το πτυχίο τους έως και σε 3 εξάμηνα – Εκκαθάριση καταλόγων με ανενεργούς φοιτητές

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νέοι κανόνες για τις κολυμβητικές δεξαμενές σε τουριστικά καταλύματα – Τι αλλάζει από εδώ και πέρα

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία γνωστοποίησης λειτουργίας για πισίνες εντός τουριστικών μονάδων και υποδομών. Παραβόλο 300€, διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις και περιθώριο 90 ημερών για συμμόρφωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.