Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - ΕΑΣ: Στις 5 Δεκεμβρίου ανοίγει το εστιατόριο "1926"

Νάξος – ΕΑΣ: Στις 5 Δεκεμβρίου ανοίγει το εστιατόριο “1926”

|

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου φέρνει τη Νάξο μέσα από τα εγκαίνια του “1926” στο πιάτο της Ναξιακής Κοινωνίας (δείτε φωτο) 

«Το κατάστημα, είναι ένα εγχείρημα το οποίο το πραγματοποιούμε για πρώτη φορά και είναι ίσως το μοναδικό μαγαζί σε αυτό το στυλ σε ολόκληρη την Ελλάδα καθώς θα δημιουργεί εδέσματα μόνο με προϊόντα Νάξου. Ένας επισκέπτης δεν θα βρει ζάχαρη, καφέ και ζυμαρικά ότι παράγει η Νάξος θα υπάρχει εδώ και θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο καταναλωτής ότι γευτεί στο εστιατόριο της Ένωσης, θα μπορεί να το αγοράσει για το σπίτι του από το πρατήριο του Συνεταιρισμού μας ή ακόμα και από το e-shop της Ένωσης» . Ποιος τα λέει αυτά και γιατί; Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης κάνοντας αναφορά στο …. 1926. Το νέο εγχείρημα της “Ενωσης”, ενός εστιατορίου – στη παραλία της Νάξου – του οποίου τα πιάτα θα είναι εξολοκλήρου από τοπικά προϊόντα και δημιουργήθηκε στο όμορφο νησί των Κυκλάδων, που έχει να επιδείξει μία μεγάλη γκάμα από ντόπιες λιχουδιές.

Και η ώρα των εγκαινίων έφτασε. Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα τη ΕΑΣ Νάξου στα social Media ”  Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου φέρνει τη Νάξο… στο πιάτο σας! Στην καρδιά της Παραλίας της Χώρας Νάξου, η «Ένωση» ανοίγει το δικό της εστιατόριο, το 1926, όλα, μα όλα, τα καλούδια του οποίου θα είναι φτιαγμένα αποκλειστικά και μόνο από υλικά που θα προέρχονται από την ευλογημένη ναξιώτικη γη!

Γαλατοτυρόπιτα με γλυκιά μυζήθρα, γραβιέρα Νάξου, λευκό τυρί και κεφαλοτύρι Νάξου. Παραδοσιακή βυσσινάδα. Μοσχαρίσιο μπιφτέκι σχάρας γεμιστό με καπνιστή γραβιέρα. Σάντουιτς με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και λιωμένη γραβιέρα. Φρέσκο ναξιώτικο γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι. Βιολογικό τσάι του βουνού. Παραδοσιακό ναξιώτικο Ρόστο (χοιρινό μπούτι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με σκόρδο).

Όλα αυτά, και πόσα άλλα ακόμη, θα σας σερβίρει καθημερινά το εστιατόριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, σε μία γευστική πρόταση που… δεν είναι σαν τις άλλες και έρχεται για να προβάλλει τον γαστριμαργικό πλούτο του νησιού μας και να σας ενθουσιάσει! Αυτό το υπέροχο και… πεντανόστιμο ταξίδι ξεκινά την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου! Σας περιμένουμε στο 1926, να απολαύσουμε το ταξίδι μαζί!”

Εμείς πάντως θα κρατήσουμε την άποψη, του Ναξιώτη σεφ Βαγγέλη Βενιέρη (μαζί με το προσωπικό του σε Κουζίνα και έξω απ αυτήν εδώ και εβδομάδες προετοιμάζονται εντατικά) , ο οποίος υπογραμμίζει ότι το εστιατόριο είναι ιδιαίτερο μιας και τα προϊόντα του νησιού θα μπορούν πλέον να δοκιμάζονται απευθείας από τους ενδιαφερόμενους ενώ τόσο τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται όσο φυσικά και η εκτέλεση των συνταγών θα μπορούν να βρίσκονται στην διάθεση του καταναλωτή.  «Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου καταστήματος είναι ότι δεν θα σερβίρονται προϊόντα τα οποία δεν παράγονται στο νησί. Το κατάστημα θα δουλέψει μόνο με τοπικά προϊόντα Νάξου μικρών και μεγάλων παραγωγών. Παράδειγμα δεν θα έχει καθόλου ζυμαρικά και ρύζι μιας και δεν παράγει το νησί. Μόνο τοπικά προϊόντα πιστοποιημένα, υγιεινά, ποιοτικά και απόλυτα ασφαλή. Το ότι δεν χρησιμοποιούνται όλα τα μπαχαρικά η τα μυρωδικά που έχουμε συνηθίσει δεσμεύει λίγο τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων αλλά τα υλικά μας είναι αρκετά και λόγο της ποιότητας τους, η οποία διαφέρει κατά πολύ από την μαζική παραγωγή, όποιος θα δοκιμάσει θα διαπιστώσει ότι το αποτέλεσμα σε ένα πιάτο θα είναι καλύτερο από το συνηθισμένο. Τα πιάτα θα είναι πιο απλά αλλά θα έχει καθαρές γεύσης της Ναξιώτικης γης».

Φωτογραφίες από την προσωπική  ιστοσελίδα της Lia Stai – Interior Design του εστιατορίου 1926


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο