Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - ΕΑΣ Νάξου: Πρωταγωνίστρια σε Κολωνία και Θεσσαλονίκη η Γραβιέρα Νάξου...

Νάξος – ΕΑΣ Νάξου: Πρωταγωνίστρια σε Κολωνία και Θεσσαλονίκη η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ (photo)

|

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. «μάγεψε» Κολωνία και Θεσσαλονίκη! (photo) 

Ολοκληρώθηκε, με δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις οινογευσιγνωσίας σε δύο διαφορετικές πόλεις και χώρες και ασφαλώς με μεγάλη επιτυχία, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mediterranean Cheese and Wines!

Στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο ήταν τριετές, συμμετείχαν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου με την εκλεκτή, ξακουστή και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., ο Ε.Ο.Σ. Σάμου με τους γλυκείς και διακεκριμένους Π.Ο.Π. οίνους του και η ιταλική Enoteca Regionale Emilia Romagna με τους δικούς της σπουδαίους Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. οίνους.

Σκοπός του Mediterranean Cheese and Wines, με χώρες-στόχους την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία και την Γερμανία, ήταν η αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) και, παράλληλα, η προβολή και εδραίωση του μεσογειακού τρόπου διατροφής με υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Τα δύο τελευταία events του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν στην Κολωνία της Γερμανίας και στην Θεσσαλονίκη, στις 11 και 13 Απριλίου αντίστοιχα. 

Στην εκδήλωση στην γερμανική πόλη, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος, κ. Ιάκωβος Βαλέρης, ενώ σε εκείνη στην Θεσσαλονίκη ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Γιώργος Σέργης. 

Αμφότεροι μίλησαν στους προσκεκλημένους για την ιστορία, τα πεπραγμένα, τις διακρίσεις και τα μεγάλα όνειρα της Ένωσης και, φυσικά, για το κορυφαίο προϊόν της, την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και το τι την κάνει να ξεχωρίζει και να βρίσκεται ανάμεσα στα σπουδαιότερα ελληνικά τυριά! 

Προσκεκλημένοι των δύο εκδηλώσεων ήταν chefs, sommeliers, δημοσιογράφοι, bartenders, opinion leaders του κλάδου της διατροφής, επαγγελματίες της εστίασης και των καναλιών διανομής της εφοδιαστικής αλυσίδας, κ.ά.  Στο πρώτο event, οικοδεσπότης ήταν ο Έλληνας blogger και sommelier, Τόνυ Ασκητής, ενώ το δεύτερο συντόνισε και παρουσίασε η δημοσιογράφος, Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Ακόμη, στην διάρκεια των δύο εκδηλώσεων οι προσκεκλημένοι είχαν και την ευκαιρία να δοκιμάσουν την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. μόνη της και ως πρωταγωνιστικό υλικό σε υπέροχα, εμπνευσμένα πιάτα, με την γεύση της να τους ενθουσιάζει και να αποσπά πολύ θετικά σχόλια!

Στο event της Κολωνίας το μενού περιελάμβανε μπριός με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., ενώ στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης είχε κανταΐφι γεμιστό με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., πικάντικη μαρμελάδα από ντοματίνια, βελανίδια lobello και φιστίκια Αιγίνης καθώς και ριζότο με φρέσκια σπαράγγια αρωματισμένο με λάδι τρούφας , φρέσκο βούτυρο και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Να σημειωθεί, πως όλα τα πιάτα ήταν συνδυασμένα με τα φίνα, γλυκόπιοτα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου!

Φορέας υλοποίησης του Mediterranean Cheese and Wines ήταν η εταιρεία Οικονομοτεχνική ΕΠΕ, ο Πρόεδρος της οποίας, κ. Παντελής Σκαρλάτος, απηύθυνε χαιρετισμό στην τελευταία εκδήλωση του προγράμματος, αυτή της Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ζούλτε Βάρεγκεμ – Μαλίν: Με ρυθμό, φάσεις και γκολ στην πρεμιέρα της Pro League

Με φόντο την επιθετική φόρμα και των δύο ομάδων, η πρεμιέρα του βελγικού πρωταθλήματος «μυρίζει» γκολ – δυνατό combo το G/G & Over 2.5

Ημέρα γιορτής: Η Αγία Παρασκευή στο Νιο Χωριό, ιστορία, πίστη και ρίζες Κρητικές στη Χώρα Νάξου

Μια μεγάλη γιορτή για τους Νιοχωρίτες – Εκατοντάδες προσκυνητές τίμησαν την προστάτιδα τους Αγία Παρασκευή, σε έναν από τους παλαιότερους ενοριακούς ναούς της Χώρας

Νάξος: Μουσική πανδαισία στον Απόλλωνα, γιορτάζει απόψε (25/07) με μελωδίες, κρασί και χορό!

Το χωριό Απόλλωνας στήνει γλέντι το Σάββατο 26 Ιουλίου με ζωντανή μουσική, ντόπιο κρασί, κεράσματα και την ομάδα «Αξοπατήματα» σε ένα μαγευτικό καλοκαιρινό βράδυ

Νάξος – Οι καρποί του φροντιστηρίου “Παιδεία”: Επιτυχίες μαθητών στις Πανελλαδικές 2025

Με κόπο, επιμονή και την υποστήριξη του φροντιστηρίου «Παιδεία» του Γιώργου Βάβουλα, οι μαθητές της Νάξου κατακτούν τις κορυφαίες σχολές της χώρας.

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Με καρδιά και γνώση: Το σούπερ 13αρι του Φροντιστηρίου “Αντώνη Χερουβείμ” στις Πανελλαδικές 2025

Μαθητές από τη Νάξο κατέκτησαν τις σχολές των ονείρων τους με τη στήριξη του φροντιστηρίου – Πρωτιές, υψηλές θέσεις και πολλή περηφάνια!

Καμίνι η Ελλάδα! Στους 45.8°C η μέγιστη θερμοκρασία (Σκάλα Μεσσηνίας), στους 39°C η Ηρακλειά, 36°C η Σχοινούσα (πίνακας)

Πρωτοφανές θερμικό κύμα έπληξε τη χώρα – Αναλυτικά οι θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και η εικόνα της Νάξου

Η Γιορτή του Βοσκού “επιστρέφει” στην Κωμιακή με τυροκόμηση, μουσική και το «ταξίδι του μαλλιού»

Μια αυθεντική εμπειρία παράδοσης και γεύσης στην αυλή της Θεοσκέπαστης, με πρωταγωνιστές τους βοσκούς της Νάξου

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»

Κατασκευή Ιστοσελίδων Τουρισμού στη Νάξο με την υπογραφή Prime Digital & iArk Boutique Digital Agency

Η Νάξος, με τον τουρισμό της σε διαρκή ανάπτυξη, εμπιστεύεται την Prime Digital και την iArk Boutique Digital Agency για την επαγγελματική και στρατηγικά σχεδιασμένη κατασκευή ιστοσελίδων

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις