Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - ΕΑΣ Νάξου: Η γραβιέρα Νάξου πάει ... Παρίσι

Νάξος – ΕΑΣ Νάξου: Η γραβιέρα Νάξου πάει … Παρίσι

|

Την προσεχή Τρίτη 21 Ιανουαρίου η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. θα παρουσιαστεί σε ένα από τα γνωστότερα και πιο φινετσάτα εστιατόρια του Παρισιού, το “Mavrommatis Passy Restaurant” των αδελφών Μαυρομμάτη. 

Αχ αυτές οι απεργίες… Με καθυστέρηση η γραβιέρα Νάξου, το πιο γνωστό τυρί της Ελλάδας με ποιότητα αναγνωρισμένη σε όλο το κόσμο, θα ταξιδέψει στο Παρίσι και θα επιχειρήσει τι άλλο από το γοητεύσει γαστρονομικά του μετρ του είδους… Τους γάλλους γευσιγνώστες που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από κοντά τη …ναυαρχίδα των τυριών της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου… 

Το εκλεκτότερο τυρί της Νάξου θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πόλεις της παγκόσμιας γαστρονομίας, στο πλαίσιο δράσης του (συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση) προγράμματος Mediterranean Cheece and Wines, στο οποίο συμμετέχει η Ε.Α.Σ. Νάξου με την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. θα παρουσιαστεί σε ένα από τα γνωστότερα και πιο φινετσάτα εστιατόρια του Παρισιού, το Mavrommatis Passy Restaurant των αδελφών Μαυρομμάτη. Από το 1981, οι αδελφοί Μαυρομμάτη αποτελούν τους πρεσβευτές της ελληνικής και κυπριακής γαστρονομίας στη Γαλλία εντυπωσιάζοντας τους, πάντοτε απαιτητικούς, Γάλλους με τα πιάτα υψηλής ποιότητας που τους προτείνουν, τα οποία συνδυάζουν αρμονικά τη γαλλική γαστρονομική κουλτούρα με τις παραδοσιακές ελληνικές και κυπριακές γεύσεις.

Μάλιστα, στο event αυτό θα μιλήσει για το καμάρι της Ε.Α.Σ. Νάξου και της ναξιώτικης τυροκομίας μία κορυφαία προσωπικότητα της ελληνικής και παγκόσμιας γαστρονομίας, ο σεφ του εστιατορίου, Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο οποίος έχει βραβευθεί με την ύψιστη γαστρονομική διάκριση, δηλαδή ένα Αστέρι Michelin! Ακόμα περισσότερα για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. θα πει στους παρευρισκόμενους ο υπεύθυνος για θέματα επικοινωνίας της «Ένωσης», Γιώργος Σέργης.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι δημοσιογράφοι, food bloggers, επαγγελματίες, κ.ά. αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο event και να ακούσουν για, αλλά και να δοκιμάσουν, τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου.

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τουριστικές αφίξεις: Που κέρδισε και που έχασε η Ελλάδα

Ανεβασμένη συνολικά η κίνηση τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη. Πού κινήθηκαν τα ποσοστά στην Ελλάδα σε σχέση με μεγάλους αλλά και μικρότερους ανταγωνιστές. Οι τάσεις και οι παράμετροι που οδήγησαν τη ζήτηση.

Μουσείο Μπενάκη: Εγκαινιάζεται η έκθεση «Τέχνη σε χρυσό. Το κόσμημα στους ελληνιστικούς χρόνους»

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, η έκθεση αποτελεί μέρος της Πράξης «Οι Συλλογές του Μουσείου Μπενάκη και η Σύγχρονη Δημιουργία»

Σαντορίνη – ΙΜΠΗΣ: Γεωλογική ξενάγηση στη Νέα Καμένη και την καλδέρα της Σαντορίνης

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024. Η εκδρομή θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. από το παλιό λιμάνι των Φηρών.

ΣΥΡΙΖΑ – Κυκλάδες: Ομαδική αποχώρηση μελών από την Νομαρχιακή Επιτροπή

Δήλωση αποχώρησης κομματικών αιρετών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ νομού Κυκλάδων

Νάξος – Αγγίδια: Πρωτοχρονιάτικη Εκδρομή σε Βόλο – Πήλιο και Οσιος Λουκάς (πρόγραμμα)

Η πρωτοχρονιάτικη εκδρομή από τα μέλη του Συλλόγου Αγγιδιωτών "Ο Αγιος Χαράλαμπος" (πρόγραμμα)

Δονούσα: Κάτοικοι και επιχειρηματίες ζητούν περισσότερες προσεγγίσεις του “Σκοπελίτη”

Επιστολή από τους επαγγελματίες της Δονούσας για το γεγονός ότι ο "Σκοπελίτης" έχει λιγότερες προσεγγίσεις στο νησί τους σε σχέση με τα υπόλοιπα τρία νησιά (Ηρακλειά – Κουφονήσι – Σχοινούσα) των Μικρών Κυκλάδων..

Θησέας Κυκλάδων: Διαδικτυακά Εργαστήρια με κεντρικό θέμα τα όρια

Στόχος των εργαστηρίων είναι η κατανόηση της σημασίας των ορίων, που αποτελούν μέρος των θεμελίων πάνω στα οποία χτίζονται οι σχέσεις γονέων – παιδιών

Μύκονος: Αδεια για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία

Άδειες για χρήση νερού από γεωτρήσεις σε ξενοδοχεία της Μυκόνου

Ελλάδα: Εφυγε από τη ζωή ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς

Πέθανε ο σπουδαίος ποιητής Μιχάλης Γκανάς - Βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών

Νάξος – Αγερσανί: Το τελευταίο “αντίο” σήμερα στον Γιάννη Καρεγλά

Το μεσημέρι της Κυριακής συγγενείς και φίλοι στον Αγιο Αρσένιο αποχαιρετούν τον αγαπητό Γιάννη Καρεγλά

Νάξος: Δρομολογείται ξενοδοχειακή επένδυση 3 αστέρων

Δρομολογείται έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα ξημερώσει αύριο (09/11) η πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου, τα Αγγίδια και η Στελίδα αύριο Σάββατο

Ιος: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Γιάννα Σταυράκη: “Τα τελευταία χρόνια δηλώνω Ναξιώτισσα” (video)

Η αγαπημένη ηθοποιός Γιάννα Σταυράκη εξηγεί στον Νίκο Σκορδιαλό γιατί αγαπάει τη Νάξο (video)

Ακτοπλοϊα – Παρατηρητήριο Τιμών: Αυξήθηκε η τιμή στο εισιτήριο Πειραιάς – Ρόδος, μείωση στο Πειραιάς – Πάρος

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των τιμών στην ακτοπλοΐα με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών - Η εικόνα στις Κυκλάδες σε συμβατικά και ταχύπλοα

Νάξος – “Μία βραδιά κάτω από την Ελιά”: Ερχονται σεμινάρια, ο Luca Piscazzi νέος “πρεσβευτής” γαστρονομίας

Ο Luca Piscazzi είναι ο νέος πρεσβευτής των γαστρονομικών δράσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας - Τι περιμένουμε τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Νάξος: Οταν ο Lennart Neubauer βρέθηκε …δίπλα στον “Σκοπελίτη”

Ο πρωταθλητής κόσμου στο windsurfing, Lennart Neubauer σε ... κόντρα με το Express Skopelitis

Αμοργός: Τιμητική βραδιά για τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Η Αμοργός, ο Δήμος και ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος θα τιμήσουν τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Νάξος – Μέλανες: Για πρώτη φορά έχουμε τη διοργάνωση “Γιορτή Λαδιού”

Πότε και που θα διοργανωθεί η γιορτή λαδιού στη Νάξο