Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - ΕΑΣ Νάξου: Δυναμικό παρόν στην FOOD EXPO 2022

Νάξος – ΕΑΣ Νάξου: Δυναμικό παρόν στην FOOD EXPO 2022

|

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου θα συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 12 έως και την Δευτέρα 14 Μαρτίου 

Η FOOD EXPO, η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, επιστρέφει δυναμικά 12 – 14 Μαρτίου 2022, σε συνθήκες Covid Free  στο Metropolitan Expo (πλησίον του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»).

Με 1.200 Έλληνες και ξένους εκθέτες, 1.500 χιλιάδες διεθνείς αγοραστές και 650 στοχευμένους hosted buyers, η FOOD EXPO 2022 έρχεται να επιβεβαιώσει την ηγετική της θέση στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και να αποτελέσει ένα κομβικό κέντρο εμπορικών συναντήσεων και συμφωνιών για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας.

Η FOOD EXPO 2022, θα δώσει την ευκαιρία στις μεγαλύτερες παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών που συμμετέχουν ως εκθέτες, να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 50.000 Έλληνες και ξένους αγοραστές που αναμένεται να την επισκεφτούν και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων διευρύνοντας το πελατολόγιό τους με νέους δυναμικούς πελάτες!

Κι ανάμεσα στους εκθέτες είναι η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου…   

Η παρουσία της, δε, στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, υλοποιείται στο πλαίσιο του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα με το κορυφαίο της προϊόν, την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., η οποία θα είναι εξάλλου και η… πρωταγωνίστρια του περιπτέρου της στην έκθεση Food Expo!

Σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία επένδυε και συνεχίζει να επενδύει με όραμα στην εξωστρέφεια, θα επιχειρήσει να αναδείξει με δυναμισμό τα ποιοτικά, πιστοποιημένα και πλούσια σε γεύση προϊόντα της, την ποιότητα των οποίων το καταναλωτικό κοινό έχει άλλωστε εκτιμήσει και επιβραβεύσει.

Στην Food Expo 2022 η Ε.Α.Σ. Νάξου θα εκπροσωπηθεί από μέλη της διοίκησής της, ενώ το περίπτερό της θα βρίσκεται στο Hall 3 με τον κωδικό 24

Νέος τομέας 

Η διοργανώτρια εταιρεία, με μία σειρά προωθητικών ενεργειών, έχει καταφέρει να προσελκύσει 1.500 διεθνείς αγοραστές από αγορές στόχους για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά. Οι  650 πιο σημαντικοί από αυτούς έχουν ενταχθεί στο Hosted Buyer πρόγραμμα της έκθεσης, του οποίου το συνολικό κόστος ξεπερνά τις 600.000€. Οι hosted buyers θα πραγματοποιήσουν πάνω από 12.000 b2b meetings με τους εκθέτες της FOOD EXPO 2022.

Ο κλάδος των βιολογικών προϊόντων είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους διεθνώς, ενώ η ζήτηση σε βιολογικά προϊόντα αυξάνεται διαρκώς. Η FOOD EXPO ανταποκρινόμενη σε αυτή τη νέα ανάγκη της αγοράς, εγκαινιάζει έναν ξεχωριστό τομέα με βιολογικά προϊόντα, τον «Bio Foods».

Τέλος, η επιστροφή της FOOD EXPO δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την Oenotelia, η οποία χάρη στον αυστηρά επαγγελματικό της χαρακτήρα, το υψηλό ποιοτικό της επίπεδο και τη συμμετοχή σε αυτήν των πιο σπουδαίων εταιρειών που παράγουν και υπογράφουν τα πιο εκλεκτά ελληνικά κρασιά και αποστάγματα θα ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις της οινικής αγοράς.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιουβέντους – Ντόρτμουντ: Φαβορί η «Γηραιά Κυρία»· αξίζει ο άσος στο 2.05

Πρεμιέρα League Phase του Champions League με μεγάλο ζευγάρι στο Τορίνο (22:00) — φόρμα, δεδομένα και επιλογές με υπενθύμιση «Παίζουμε Υπεύθυνα».

Νέος Κ.Ο.Κ.: Τέλος στην αντικοινωνική στάθμευση. Στο στόχαστρο όσοι κλείνουν ράμπες και θέσεις ΑμεΑ

Αφαίρεση πινακίδων, άδειας οδήγησης και πρόστιμα έως 2.000€ για τους παραβάτες, με στόχο τον σεβασμό στην προσβασιμότητα.

Νάξος: Καλοκαιρινές βραδιές Π.Ε.ΔΑΝ στη Βρύση Δανακού — Ζερβουδάκης & «Το μυστήριο της γύρης»

Η Πολιτισμική Εταιρεία Δανακού συνέχισε την παράδοση με δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις, ευχαριστώντας Δήμο, Περιφέρεια και χορηγούς για τη στήριξη.

Serifos Sunset Race: Για 7η χρονιά αθλητισμός και φύση σε αρμονία

Με τη στήριξη του Ιδρύματος Λασκαρίδη, η Σέριφος φιλοξένησε για 7η χρονιά μια γιορτή τρεξίματος και περιβαλλοντικής δράσης

Η Ολομέλεια του ΕΚ υιοθέτησε τις τροπολογίες Κουντουρά για δίκαιη μετάβαση, στεγαστική κρίση, ειδικές ρυθμίσεις για τα νησιά

Ενισχυμένη στήριξη σε νησιωτικές και μεταβατικές περιοχές, προσιτή στέγη για όλους και στήριξη βιώσιμου τουρισμού. Σφοδρή κριτική στην Κομισιόν για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης μετά το 2027.

Σαντορίνη – Ηφαίστεια 2025: Drone Light Show στην καλντέρα & δύο μεγάλες συναυλίες το Σάββατο (20/9)

Η εμβληματική αναπαράσταση της ηφαιστειακής έκρηξης επιστρέφει με φωτισμένα drones πάνω από το Ηφαίστειο και μουσικές βραδιές στη Μητρόπολη και στο Santo Wines.

TasteAtlas: Τρία ελληνικά «τυρένια» γλυκά στα κορυφαία του κόσμου — Μελόπιτα #4, Σφακιανόπιτα #10, Καλιτσούνια #15

Η Σίφνος και η Κρήτη βάζουν δυνατά την Ελλάδα στη διεθνή λίστα επιδορπίων με τυρί∙ από τη μελόπιτα και τη σφακιανόπιτα έως τα καλιτσούνια.

«Σπουδή στο Χρώμα»: 12 μαθήματα ζωγραφικής για ενήλικες αρχάριους στη Νάξο

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ανοίγει νέο κύκλο με την εικαστικό Αγγελική Θεοφίλου — Πρώτη συνάντηση την Πέμπτη 18/9 στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Πρόταση Ημέρας: Σπέσιαλ σπετσοφάι με Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά, καυτερό, μελωμένο, ακαταμάχητο!

Χωριάτικα λουκάνικα, τρεις πιπεριές, κύμινο & κεφαλοτύρι που λιώνει… η Νάξος στο πιάτο, όπως το υπογράφει η Μαριέττα Γαλάνη με προϊόντα Πιτταρά.

HMHS Britannic στην Κέα: ιστορική ανέλκυση αντικειμένων από >120 μ., στην έκθεση η καμπάνα του πλοίου

Εγκεκριμένο πρόγραμμα (6–13 Μαΐου 2025) υπό την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων ανέλκυσε επιλεγμένα τεκμήρια από το ναυάγιο του «διδύμου» του Τιτανικού· τα ευρήματα οδεύουν στο Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική