Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος (ΕΑΣ Νάξου): Αρωμα Ολυμπιακών Αγώνων στο 4ο Food Experience Graviera Naxos...

Νάξος (ΕΑΣ Νάξου): Αρωμα Ολυμπιακών Αγώνων στο 4ο Food Experience Graviera Naxos 2021

|

Η ΕΑΣ Νάξου διοργανώνει το 4ο Food Experience Graviera Naxos το τριήμερο 11-13 Ιουνίου – Ποιοι θα πάρουν μέρος και τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα 

Με αφορμή τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες το Food Experience Graviera Naxos, το φημισμένο γαστροταξιδιωτικό event-θεσμός, προσαρμόζεται και πειραματίζεται πάνω στην Αθλητική Διατροφή αναδεικνύοντας την μεγάλη διατροφική αξία των προϊόντων που παράγει η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με την διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά στην γαστρονομία!

Η χρυσή Ολυμπιονίκης το 1992 στην Βαρκελώνη στα 100 μέτρα με εμπόδια, Βούλα Πατουλίδου, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στην υδατοσφαίριση γυναικών και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, η αργυρή Ολυμπιονίκης το 1996 στην Ατλάντα στο άλμα εις ύψος, Νίκη Μπακογιάννη, ο χρυσός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα στη συγχρονισμένη κατάδυση από βατήρα 3 μ., Νίκος Συρανίδης, ο Περικλής Ιακωβάκης με τις 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008, 2012) και 8ος Ολυμπιονίκης το 2008, η 7η Ολυμπιονίκης το 2000 στο Σίδνεϊ και 9η το 2004 στην Αθήνα στην σφαιροβολία, Πόπη Ουζούνη και η Μαρία Παγκάλου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής καταλαμβάνοντας την 12η θέση στον ημιτελικό, θα είναι τα τιμώμενα πρόσωπα της φετινής διοργάνωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 11-13 Ιουνίου στην Νάξο και την Σχοινούσα και θα διοργανωθεί από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων, ο σύλλογος «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» (Ι.Δ.Ο.ΡΟ.) και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες διοργανώνουν έναν μοναδικό αγώνα ράλι με ιστορικά αυτοκίνητα της ΦΙΛΠΑ που θα ξεκινήσει από το λιμάνι της Νάξου με φόντο την Πορτάρα και θα καταλήξει στον Ναό της Δήμητρας στο γραφικό Σαγκρί, συνδυάζοντας τον γυναικείο μηχανοκίνητο αθλητισμό και τις ομορφιές και την ιστορικότητα της Νάξου.

Επίσης, την ίδια μέρα οι καλεσμένοι του 4ου Food Experience Graviera Naxos 2021 θα γίνουν μάρτυρες μιας… γευστικής συνάντησης κορυφής! Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wines» η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. θα ανταμώσει με τα φημισμένα, φίνα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και της ιταλικής Enoteca Regionale Emilia Romagna, σε ένα ξεχωριστό event γευσιγνωσίας και ενημέρωσης για τα εκλεκτά αυτά προϊόντα.

Λίγα λόγια για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. (προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) έχει εδώ και χρόνια κερδίσει τη φήμη ως ένα από τα δύο κυριότερα προϊόντα της Νάξου (σ.σ. το άλλο είναι η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε.) και ένα από τα κορυφαία ελληνικά τυριά. Έχει υποκίτρινο χρώμα, λεπτή, ξηρή επιδερμίδα (η οποία καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλλει στην ωρίμανση), συμπαγή ελαστική μάζα, μικρές διάσπαρτες οπές, έντονο άρωμα βουτύρου και γάλακτος, γλυκιά και λεπτή γεύση και ήπια επίγευση. Παρασκευάζεται, δε, από 80% αγελαδινό γάλα κατ’ ελάχιστο και 20% αιγοπρόβειο γάλα κατά μέγιστο με την προσθήκη παραδοσιακής πυτιάς, ενώ μορφοποιείται σε κυλινδρικά κεφάλια (ενός, τριών και εννέα κιλών). Ακόμη, είναι η μοναδική ελληνική Γραβιέρα με βάση το αγελαδινό γάλα η οποία έχει κατοχυρωθεί ως προϊόν Π.Ο.Π.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2285025340, 6978397023 (Γιώργος Σέργης)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Μάρκος Καφούρος στην Κύθνο για τον Δεκαπενταύγουστο και συναντήσεις με φορείς του νησιού

Θρησκευτικές εκδηλώσεις, επαφές με τη Δημοτική Αρχή και επισκέψεις σε τοπικές παραγωγικές μονάδες – Στο επίκεντρο τα θέματα ακτοπλοΐας, υγείας και πρωτογενούς τομέα.

Μίκης Θεοδωράκης: «Μια Θάλασσα Μουσικής» στην πλατεία Τριπόδων

Μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Τριπόδων, στο πλαίσιο του Έτους Μίκη Θεοδωράκη.

Στήριξη στους εκπαιδευτικούς: Ο Δήμος Θήρας αναζητά ξανά στέγη για τους δασκάλους και καθηγητές

Για 3η χρονιά Δήμος, Ένωση Γονέων και ΕΛΜΕ Θήρας ενώνουν δυνάμεις ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Σαντορίνη.

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής για το «Πράσινο Σημείο» στη Νάουσα Πάρου

Ο Δήμος Πάρου υπερασπίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το έργο που στοχεύει στη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιστοποιήσεις καταλληλότητας για 8 παιδικές χαρές σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Με απευθείας ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρεία προχωρά ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης των παιδικών χαρών σε Νάξο, Φιλώτι, Απείρανθο, Κουφονήσι και άλλες κοινότητες.

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.

Η Solana ανακάμπτει δυναμικά! Τελευταία ανάλυση αγοράς και ευκαιρίες εξόρυξης cloud υψηλής απόδοσης

Λόγω της συνολικής ανάκαμψης της αγοράς και της αυξημένης δραστηριότητας στο on-chain οικοσύστημα, η τιμή του SOL αυξήθηκε κατά 12% σε μόλις μία εβδομάδα, πλησιάζοντας σταθερά το ιστορικό υψηλό του

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Μεγάλη τουριστική επένδυση στις Κολυμπήθρες Πάρου από την ΕΚΤΕΡ

Πεντάστερο ξενοδοχείο, τουριστικές κατοικίες και glamping σε έκταση 328 στρεμμάτων – Επένδυση 53 εκατ. ευρώ με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μεγάλη επιτυχία το 2ο HELI PARTY στη Σίφνο, δράση για καλό σκοπό (αεροδιακομιδές) – δείτε video

Μεγάλη επιτυχία το 2ο HELI PARTY στη Σίφνο – 1300 άτομα στηρίζουν τον ιερό σκοπό (δείτε video)

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.