Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΝάξος - "Barozzi" : Αύριο (02/04) η ανακοίνωση για τα καλύτερα εστιατόρια...

Νάξος – “Barozzi” : Αύριο (02/04) η ανακοίνωση για τα καλύτερα εστιατόρια με Ελληνική Κουζίνα

|

Βράδυ Τρίτης 2 Απριλίου και στο Makedonia Palace (Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης Ελληνική Κουζίνα 2019 – Οι υποψήφιοι φτάνουν τους 95 σε όλη την Ελλάδα – Δείτε ποιοι και πόσοι είναι από τις Κυκλάδες και η Νάξος έχει τα χρώματα του “Barozzi”

Βρισκόμαστε μόλις μία ημέρα μακριά από την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2019 που θα πραγματοποιηθεί στο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη και οι υποψήφιοι φτάνουν τους 95 σε όλη την Ελλάδα.

Τα φώτα θα πέσουν πάνω στην ελληνική κουζίνα και τους άξιους εκπροσώπους της σε όλη την Ελλάδα σε μερικές ώρες, αφού αύριο 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στη Θεσσαλονίκη. Τα συγκεκριμένα βραβεία καθιερώθηκαν το 2009 από το Αθηνόραμα δίπλα στους Χρυσούς Σκούφους, ως μια κίνηση που δίνει νέα ώθηση στην εθνική μας γαστρονομία, με τη λίστα των υποψηφίων να συμπληρώνεται συστηματικά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Από την λίστα των υποψηφίων θα βραβευτούν με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας όσα εστιατόρια και ταβέρνες θα έχουν βαθμολογηθεί με 14/20 και πάνω.

Η κριτική επιτροπή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας επιδίδεται κάθε χρονιά σ’ ένα τεράστιο γαστρονομικό σαφάρι απ΄ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, διανύοντας άπειρα χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια ενός οδοιπορικού που ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη και το Αμύνταιο και καταλήγει στην Ρόδο και την Κρήτη.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Αθηνοράματος αξιολογούν και βαθμολογούν πιάτο προς πιάτο εκατοντάδες εστιατόρια και ταβέρνες σε όλη την Ελλάδα δοκιμάζοντας πληθώρα πιάτων και γεύσεων και αξιολογούν λεπτομερώς: για μεν την παραδοσιακή κουζίνα την ποιότητα των πρώτων υλών, την τεχνική των σεφ και την επιδεξιότητά τους, για δε την σύγχρονη ελληνική κουζίνα, επιπλέον, την αρμονία και την ισορροπία των γεύσεων, τα πρωτότυπα υλικά, τους δόκιμους και ευφάνταστους συνδυασμούς, την αισθητική εμφάνιση των πιάτων και τέλος την γενική αίσθηση που εκπέμπει το σύνολο των επί μέρους στοιχείων.

Και οι Κυκλάδες; Και πάλι έχουν την τιμητική τους.. Με 17 επιχειρήσεις με Μύκονο – Σαντορίνη να έχουν την μερίδα του λέοντος… Και ανάμεσά τους για πρώτη φορά επιχείρηση από τη Νάξο… Το Barozzi, στο χώρο που άλλοτε άνθισε το κλαμπ Veggera, εδώ και δύο χρόνια είναι ένα εστιατόριο και κοκτέιλ μπαρ που ήρθε να δώσει μία άλλη αύρα στο νησί. Και το πέτυχε σχεδόν με το “καλημέρα”.. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα greekgastronomyguide.gr   tο όνομα του μαγαζιού συνδέεται με την ενετική οικογένεια των Della Rocca – Barozzi, που ήρθαν στο νησί μετά την κατάληψη της Κρήτης από τους Τούρκους, και είναι ιδιοκτησία της οικογενείας Αλιμπέρτη, γνωστής για την εταιρεία τους που κατασκευάζει κτίρια ποιότητας. Η αρχιτεκτονική του κτίσματος είναι Urban style, από τον αρχιτέκτονα Τάσο Γούση, συνεργάτη της εταιρείας. Την διακόσμηση, την δημιουργία ενός ιδιαίτερου ατμοσφαιρικού χώρου και την οργάνωση της κουζίνας υλοποίησε ο Γιάννης Ζυγομαλάς, γνωστός για restaurant consulting, δημιουργώντας ένα team όπου την κουζίνα επιμελήθηκε ο Μιχάλης Μερζένης (γνώριμος από το Dry & Raw by Drakoulis, στη Βούλα) και τα ποτά και τα εξαιρετικά κοκτέιλ ο Χρήστος Χουσέας.

Ποια είναι τα άλλα εστιατόρια από το Νότιο Αιγαιο (Κυκλάδες – Δωδεκάνησα) στη σχετική λίστα; 

1. Alios Ilios (Ξεν. «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa») | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Κυκλάδες – Σαντορίνη – Οία

2. Apocalypsis (Ξενοδοχείο «Patmos Aktis Suites & Spa») | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Δωδεκάνησα – Πάτμος – Γροίκος

3. Baos (Ξεν. «Myconian Korali») | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα

4. Barozzi | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Κυκλάδες – Νάξος – Αγ. Γεώργιος

5. Black Rock (Ξεν. «Santorini Secret» ) | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Κυκλάδες – Σαντορίνη – Οία

6. Cesar | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Δωδεκάνησα – Ρόδος – Λίνδος

7. Cuvée (Ξεν. «Aqua Blu Boutique Hotel + Spa») | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Δωδεκάνησα – Κως – Λάμπη

8. Five Senses – Art “Kouzina” (Ξεν. LINDOS BLU, Luxury Hotel & Suites) | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Δωδεκάνησα – Ρόδος – Λίνδος

9. Ηλιοβασίλεμα | Ψάρι-Θαλασσινά | Κυκλάδες – Σύρος – Γαλησσάς

10. Ήταν ένα μικρό καράβι | Ελληνική κλασική κουζίνα | Κυκλάδες – Τήνος – Χώρα

11. Το Θαλασσάκι | Ελληνική κλασική κουζίνα | Κυκλάδες – Τήνος – Όρμος Υστερνίων

12. Idol | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Κυκλάδες – Σαντορίνη – Φηρά

13. Ιθaka | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Κυκλάδες – Ίος – Όρμος

14. Kenshō Restaurant (Ξεν. «Kenshō Boutique Hotel & Suites») | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Ορνός

15. Το Κόκκινο Ποδήλατο | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Κυκλάδες – Σαντορίνη – Οία

16. Κυρά-Ρόζα | Ελληνική κλασική κουζίνα | Κυκλάδες – Σαντορίνη – Βουρβούλος

17. Lady Finger Restaurant (Ξεν. «Andronikos») | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα

18. Το Λημέρι του Ληστή | Ελληνική κλασική κουζίνα | Δωδεκάνησα – Ρόδος – Προφύλια

19. Μαραθιά | Ελληνική κλασική κουζίνα | Κυκλάδες – Τήνος – Χώρα

20. Μαυρίκος | Ελληνική κλασική κουζίνα | Δωδεκάνησα – Ρόδος – Λίνδος

21, Mikrasia Restaurant (Ξεν. Katikies – MYKONOS) | Σύγχρονη ελληνική κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Άγιος Ιωάννης

22. Noble Gourmet Restaurant (Ξεν. «Elysium Resort & Spa») | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Δωδεκάνησα – Ρόδος – Καλλιθέα

23. Παράγκα | Ελληνική κλασική κουζίνα | Δωδεκάνησα – Ρόδος – Απόλλωνα

24. Santoro (Ξεν. «Grace Santorini») | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Κυκλάδες – Σαντορίνη – Ημεροβίγλι

25. Σελήνη | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Κυκλάδες – Σαντορίνη – Πύργος

26. Thea (Ξεν. «Belvedere») | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα

27 Thea (Ξεν. «Sheraton Rhodes Resort») | Ελληνική μοντέρνα κουζίνα | Δωδεκάνησα – Ρόδος – Ιξιά

Υπομονή μέχρι αύριο για να δούμε ποιοι θα βραβευτούν

Με πληροφορίες από την σελίδα greekcuisineawards.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέα: Η πρώτη τρισδιάστατη αποτύπωση του σπηλαίου «Τρυποσπηλιές»

Αποστολή του ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Εμμανουήλ Βασιλάκη κατέγραψε με τεχνολογία αιχμής το σπήλαιο και άνοιξε τον δρόμο για την ανάδειξη ενός μνημείου γεωλογικής κληρονομιάς.

Σύρος: 3ο «Σκάκι στα Τυφλά» και «Νότες στο Αιγαίο» – Μια γιορτή αλληλεγγύης, μουσικής και σκακιού

Η ΑΡΩΓΗ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, διοργανώνει για τρίτη χρονιά το ξεχωριστό αυτό τριήμερο εκδηλώσεων με σκάκι, μουσική και μηνύματα ζωής.

Αύγουστος στα αεροδρόμια Fraport: Ρεκόρ 6,78 εκατ. επιβατών – Σε πτώση Σαντορίνη και Μύκονος

Η κορύφωση της τουριστικής σεζόν έφερε αύξηση 4% στην κίνηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και έντονες διαφοροποιήσεις ανά προορισμό.

Η Κέρος «μίλησε», συναυλία-ορόσημο στο 10ο Φεστιβάλ Κουφονησίων

Η μνήμη του Lord Colin Renfrew τιμήθηκε σε μια μοναδική μουσική εμπειρία στον ιερό τόπο της Κέρου, όπου η μουσική έγινε φωνή της Ιστορίας.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου ενισχύεται με τον Ντίνο Ολύμπιο

Ο 27χρονος forward με εμπειρία σε πολλές ομάδες και άνοδο στην Elite League, έρχεται να δώσει νέα δυναμική στο ρόστερ της ομάδας.

Πιπεριές Φλωρίνης με ξινοτύρι Πιτταρά και με την υπογραφή της Μαριέττας Γαλάνη

Η συνεργάτιδα του naxospress και ερευνήτρια της τοπικής κουζίνας μας χαρίζει μια παραδοσιακή συνταγή με ιστορία, μυστικά και γεύση που ταξιδεύει.

Νάξος – Σαγκρί: Μαθήματα προσφοράς από τα παιδιά, δώρισαν στο σχολείο πολυμηχάνημα από το χαρτζιλίκι τους

Πέντε μικρές φίλες πέρασαν το καλοκαίρι τους δημιουργικά και στήριξαν με αγάπη το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Λεβερκούζεν – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Η αλλαγή προπονητή φέρνει νέα δεδομένα και πίστη στην έδρα

Οι «ασπιρίνες» ψάχνουν την πρώτη νίκη, απέναντι στην αήττητη Άιντραχτ που βρίσκεται στην κορυφή.

Νάξος – Κωμιακή: “Έφυγε” πλήρης ημερών η Μαρία Κορρέ

Μέσα σε λίγες ώρες, το χωριό βυθίστηκε στη θλίψη με τον χαμό δύο αγαπημένων μορφών της τοπικής κοινωνίας.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας